Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν νηπιαγωγεία και δημοτικά. Μειώνονται τα κρούσματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 427 είναι νέα κρούσματα, 407 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε 54 νέους θανάτους φθάνοντας τους 5.011 θανάτους συνολικά στη χώρα. Από τα 427 νέα κρούσματα τα 199 ήταν στην Αττική και 64 στη Θεσσαλονίκη. Κανένα κρούσμα στις Κυκλάδες.

Δεκτή έκανε την εισήγηση των λοιμωξιολόγων να ανοίξουν μόνο δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στις 11 Ιανουαρίου το υπουργείο Παιδείας. Επίσης, θα ανοίξουν και οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων.

Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση (γυμνάσια-λύκεια), θα ξεκινήσει στις 8/1 με τηλεκπαίδευση, ενώ η διά ζώσης επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα αυστηρά μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Για αποφυγή συγχρωτισμού γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών) και χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν.

Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά., και βεβαίως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

Επισημαίνεται ότι εντός της εβδομάδος θα ανακοινωθεί συγκεκριμένη μείωση στην ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ Λυκείου.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/oristiko-yp-paideias-anakoinose-anoigma-dimotikon-nipiagogeion-stis-11-ianoyarioy

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet