Ανοίγουν Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια

Με ομόφωνη απόφαση η επιτροπή των ειδικών του υπουργείο Υγείας έδωσε το «πράσινο φως» να ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου. Θα ανοίξουν με όλους τους κανόνες και μέτρα προφύλαξης που ισχύουν. Για την αντιμετώπισή κρουσμάτων υπάρχει πρωτόκολλο και είναι σαφές ότι τα παιδιά τηρούν τα μέτρα.

Σε ό,τι αφορά γενικότερα τα κρούσματα, παρατηρείται μία μικρή μείωση, ωστόσο φαίνεται ότι είναι δύσκολο να υπάρξει σοβαρή αποκλιμάκωση στην καρδιά του χειμώνα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 6.000 ενεργά κρούσματα, τα μισά εκ των οποίων στην Αττική. Γίνονται πάνω από 25.000 τεστ την ημέρα, αλλά είναι σαφές ότι οι φορείς του ιού είναι περισσότεροι. Η έξαρση της επιδημίας που φοβόμασταν τις γιορτές δεν συνέβη και οι πολίτες έδειξαν ωριμότητα και υπευθυνότητα. «Μας αξίζουν συγχαρητήρια» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαευαγγέλου. Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου «είναι πολύ νωρίς να πούμε», αλλά τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν αύξηση της ημερήσιας κινητικότητας 16% στα αστικά κέντρα.

Πώς θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε πως τα σχολεία ανοίγουν αλλά θα τηρούνται όλα τα μέτρα προφύλαξης όπως:

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
  • τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
  • οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
  • η χρήση αντισηπτικών,
  • οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
  • οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,
  • τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.
  • οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα,
  • οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.α.

Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, όπως και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Για παράδειγμα μόλις αυτήν την εβδομάδα έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον Ασπρόπυργο, περιοχή με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, και δεν είχαμε ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Επίσης έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί η ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr, μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό. Ενημερώνονται για το ραντεβού τους μέσω SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Είναι μέτρο καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία.


ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet