Λάθη στον σχεδιασμό των εμβολιασμών στην Άνδρο και στην Ελλάδα

 

Από τους πρώτους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Άνδρου

Άρχισε με προβλήματα στον σχεδιασμό ο εμβολιασμός στην Άνδρο. Παραθέτουμε τα προβλήματα και τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτά όπως μας τα είπε γιατρός σε επίκαιρο εμβολιαστικό πόστο στην Άνδρο.

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Η μεταφορά των εμβολίων. Ξεκινούν από Πειραιά για Σύρο, όπου είναι το κέντρο. Από Σύρο πάνε Τήνο. Και από Τήνο έρχονται Άνδρο. Τα συνοδεύει ένας λιμενικός. Αν υπάρχει ενδοκυκλαδικό τα φέρνει κατ’ ευθείαν από Σύρο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ήταν τόσο δύσκολο να τα φέρνει πλοίο της γραμμής Άνδρου-Τήνου-Μύκονου με ένα ταξίδι κι ένα καράβι πήγαινε-έλα και να μην χρειάζεται ο άνθρωπος τρία καράβια και διανυκτέρευση, άλλο ένα καράβι και χωρίς διανυκτέρευση; Και συντομότερο θα ήταν και ασφαλέστερο.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Οι ηλικιακές ομάδες. Ο γιατρός μας εξήγησε πως ο εμβολιασμός θα έπρεπε να ακολουθεί ηλικία και επικινδυνότητα νοσήματος. Υπάρχουν νέοι ή νεότεροι με καρδιολογικά ή αναπνευστικά προβλήματα στο νησί που κινδυνεύουν άμεσα από τον ιό, αλλά και αρκετοί υπέργηροι που έχουν κι αυτοί μεγάλο κίνδυνο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Προς τι ο σημερινός γραφειοκρατικός σχεδιασμός μόνο κατά ηλικία κι όχι στη βάση κατηγορίες ασθενών και ασθενειών που έχουν άμεση ανάγκη;

Από τους πρώτους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Άνδρου

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Ο χρόνος εμβολιασμού. Έχει δημιουργηθεί μια πλατφόρμα εμβολιασμών οι οποίοι χρονικά ξεκινούν το πρωί και τελειώνουν το βράδυ στις 19:30. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος φωστήρας σκέφτηκε πως μια γιαγιά από το Μακροτάνταλο, την Βουρκωτή, την Άρνη ή τις Στενιές θα πρέπει να πάει στο Κέντρο Υγείας Άνδρου για εμβόλιο στις 19:30; Κι αν πάει πως και τι ώρα θα γυρίσει; Κι αν υπάρξει κάποια αναφυλαξία πότε θα την εξετάσουν και ποιοι γιατροί μέσα στη νύχτα; Ευτυχώς η επικεφαλής του Κέντρου Υγείας Άνδρου ακύρωσε αυτόν τον απίθανο χρονικό σχεδιασμό και έβαλε δύο πρωινές γραμμές εμβολιασμού.

ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Το βάθος χρόνου που θα γίνουν τα εμβόλια. Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό τότε προβλέπονται στην Άνδρο 1500 εμβολιασμούς τον μήνα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων για να φτάσουμε τους 7.000 εμβολιασμούς χρειαζόμαστε κοντά 5 μήνες. Δηλαδή καλό Ιούνιο...

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όμως με αυτούς τους ρυθμούς θα χαθεί οικονομικά το Πάσχα και ίσως και μέρος του καλοκαιριού. Αντέχει άραγε το νησί μια τέτοια χρονοκαθυστέρηση οικονομικά και υγειονομικά;

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ προς τους αρμοδίους με την εμπειρία της πρώτης μέρας...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα εμβόλια είναι σίγουρα όλοι πειραματόζωα υπάρχουν πολλά είδη πιο είναι το καλύτερο γιατροί ξέρουν η όχι. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Α επιτέλους ξεκίνησαν κι εδώ οι εμβολιασμοί. Πάλι καλά που μας θυμήθηκαν.
Όλα αυτά που γράψατε αποδεικνύουν πόσο μικρή και πόσο λίγη είναι η Άνδρος.....
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κάτι μάλλον δεν καταλάβατε. Αυτά συμβαίνουν και στην Ελλάδα. Για ξαναδιαβάστε τον τίτλο του άρθρου. Απλώς εμείς εστιάσαμε στην Άνδρο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Με αυτούς τους ρυθμούς που ισχύουν για όλη την Ελλάδα θα χαθεί οικονομικά το Πάσχα και σίγουρα μέρος του καλοκαιριού.
Τραγικά λάθη των αρμοδίων της κυβέρνησης.