Το χαμένο κρούσμα του Super Market!!!

Rapid test στην Άνδρο. Χωρίς εμβολιασμό ο μόνος τρόπος ανακοπής του ιού αυτή τη στιγμή είναι να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και τα τεστ. Τουλάχιστον με την μάσκα και την απόσταση και με την απομόνωση ανακόπτουμε την μετάδοση του ιού.

Τελικά όντως υπήρξε κρούσμα σε SuperMarket της Χώρας. Όμως η επιχείρηση τήρησε από την πρώτη στιγμή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας. Και το κυριότερο όταν έγινε θετικό το κρούσμα το δημοσιοποίησε ώστε να μην υπάρξουν φήμες που μπορεί να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Το ευτύχημα πως τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα από την πρώτη στιγμή δεν υπήρξε διασπορά.

Αναλυτικά, ο εργάτης του Δήμου με το που νόσησε την Δευτέρα 22/3 έδωσε όλες τις επαφές που είχε στους αρμόδιους. Ανάμεσα τους και κοπέλα που δούλευε στο SuperMarket της Χώρας. Η κοπέλα, αν και δεν είχε κανένα σύμπτωμα, τέθηκε την ίδια μέρα σε κατ' οίκο απομόνωση και ειδοποιήθηκε η επιχείρηση. Την τέταρτη μέρα της απομόνωσης βρέθηκε θετική. Άρα, δεν είχε προλάβει να μεταδώσει τον ιό λόγω της έγκαιρης απομόνωσης.

Για λόγους ασφαλείας και πρωτοκόλλου η επιχείρηση ειδοποίησε την επιθεώρηση εργασίας και έφερε ειδικό συνεργείο απολύμανσης και απολύμανε όλο το κατάστημα που συνεχίζει να λειτουργεί με ασφάλεια. Μάλιστα για να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας έβαλε και σχετικές ανακοινώσεις στις πόρτες και στα παράθυρα του κτιρίου που στεγάζεται.

Τα παραπάνω τα μάθαμε χτες το βράδυ από την αρμόδια διευθύντρια της επιχείρησης που δεν είχε πρόβλημα να μας μιλήσει και να καθησυχάσει πλήρως τους όποιους φόβους και φήμες εξηγώντας πως η έγκαιρη πληροφόρηση του εργάτη του Δήμου και η άμεση αντίδραση της επιχείρησης, που τήρησε αμέσως τα πρωτόκολλα ασφαλείας, απομονώνοντας την εργαζόμενη πριν νοσήσει και γίνει μεταδοτικός ο ιός, καθώς και η απολύμανση στο τέλος απέτρεψαν την διασπορά.

Να σημειώσουμε πως και αυτό το κρούσμα συνδέεται με την αρχική εστία της Μεσαριάς, που όπως φαίνεται με την ανάρρωση πλέον των πρώτων νοσούντων κλείνει τον γύρο της. Επίσης, να σημειώσουμε πως με την πληροφόρηση ξεπερνιόνται οι φόβοι και οι φήμες που πανικοβάλουν μια κοινωνία. Και να ευχηθούμε να μην έχουμε άλλη εστία.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet