Πάνω από 200 εμβολιασμοί σήμερα στην Άνδρο! Συνεχίζονται οι εγγραφές για το εμβόλιο. Μηδενίζονται τα κρούσματα στις Κυκλάδες...

 

Σήμερα εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου και ο δήμαρχος.

Ξεπέρασαν τους 200 αυτοί που εμβολιάστηκαν σήμερα στο Κέντρο Υγείας Άνδρου! Πρόκειται για άτομα και των δύο κατηγοριών. Και αυτοί που δήλωσαν στον κατάλογο μαζικών εμβολιασμών του Δήμου Άνδρου. Και αυτοί που ήταν με προκαθορισμένα ραντεβού.

Από τα παραπάνω είναι σαφής η επιτάχυνση των εμβολιασμών. Κάτι που θέτει το νησί σε μια τροχιά απελευθέρωσης από τον βραχνά του ιού. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο Υγείας οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τις απαραίτητες προφυλάξεις γιατί ο οργανισμός για να δημιουργήσει τα απαραίτητα αντισώματα χρειάζεται τουλάχιστον δύο με τρεις εβδομάδες. Μόνο μετά την δεύτερη δόση μπορεί να υπάρξει ασφάλεια.

Ο Δήμος Άνδρου συνεχίζει τις εγγραφές όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν που καθημερινά αυξάνουν. Τις ημερομηνίες εμβολιασμού καθορίζει - με βάση τους καταλόγους - που συντάσσει ο Δήμος και στέλνει στο Υπουργείο Υγείας. Από εκεί γίνονται οι εγκρίσεις. Παρακάτω παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου για την όλη διαδικασία ώστε να ενημερωθούν πλήρως οι πολίτες: 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού εμβολιασμού των κατοίκων μέσω Δήμου Άνδρου, διευκρινίζουμε ότι:

  • Ο καθορισμός και η ενημέρωση για την ημερομηνία εμβολιασμού πραγματοποιείται από τις δομές Υγείας και όχι από τον Δήμο Άνδρου.
  • Τα στοιχεία που δηλώνονται στον Δήμο Άνδρου αποστέλλονται για πιστότητα στα ηλεκτρονικά Κεντρικά συστήματα, όπως το ΗΔΙΚΑ του Υπουργείου Υγείας. Η δήλωση των στοιχείων στον Δήμο Άνδρου δεν συνεπάγεται αυτομάτως την έγκρισή τους.
  • Η εξαρχής ορθογραφημένη και σύμφωνα με ό,τι αναφέρεται στο ΑΜΚΑ δήλωση στοιχείων (ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ κλπ) συμβάλλει στην γρήγορη διασταύρωσή τους από το ΗΔΙΚΑ. Για εξοικονόμηση χρόνου, παρακαλούμε ν’ αποστέλλετε τα στοιχεία σας μέσω mail (στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).
  • Όσοι είχαν δηλώσει αρχικά επιθυμία για εμβολιασμό μέσω Άυλης Συνταγογράφησης ή μέσω της Πλατφόρμας emvolio.gov.gr, κατόπιν ακύρωσαν 3 φορές την συμμετοχή τους και επαναδήλωσαν τα στοιχεία τους στον Δήμο Άνδρου, θα ενημερωθούν από το Κεντρικό Σύστημα για την ημερομηνία εμβολιασμού τους λίγες ημέρες αργότερα.
  • Τα προσωρινά ΑΜΚΑ, που έχουν δηλωθεί στο πλαίσιο του εμβολιασμού, πρέπει να διασταυρωθούν από το Σύστημα ΗΔΙΚΑ, πρωτίστως. Πρόκειται για διαδικασία εκτός αρμοδιότητας Δήμου Άνδρου. Ως εκ τούτου, όσοι αξιοποίησαν προσωρινά ΑΜΚΑ, θα ενημερωθούν από το Κεντρικό Σύστημα για την ημερομηνία εμβολιασμού τους λίγες ημέρες αργότερα.

Οι ανωτέρω διαδικασίες είναι απαραίτητες, για την ομαλή εξέλιξη του εγχειρήματος.

Η κατανόηση και η υπομονή συμβάλλει στο να πραγματοποιηθεί το Πρόγραμμα με τάξη και οργάνωση.

Ευχαριστούμε.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ & ΕΛΛΑΔΑ

Στις Κυκλάδες σήμερα είχαμε μόνο 4 κρούσματα. Αναλυτικά, 3 κρούσματα στην Π.Ε Μυκόνου και 1 κρούσμα στην Π.Ε Πάρου. Οι Κυκλάδες έχουν σχεδόν μηδενίσει τα κρούσματα. Στην Ελλάδα η πανδημία μοιάζει να μειώνει τον βηματισμό της. Στα 2.759 τα νέα κρούσματα, στους 822 οι διασωληνωμένοι και στους 75 οι θάνατοι. 468 οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας. 1.305 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική εκ των οποίων τα 397 στο κέντρο της Αθήνας. Στη Θεσσαλονίκη 374.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 



 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

congratulations to the mayor getting vaccinated. unfortunately for an 86 year old woman in fellos she is refused the vaccination by the greek authorities because her temporary amka is useless - this is what is known as hippocratic hypocrisy. what can the mayor do about this scandal i wonder??