Τέσσερα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην Άνδρο. Ανησυχία για τη νεανική κινητικότητα…

Το Κέντρο Υγείας Άνδρου κατάλληλα οργανωμένο από την διοίκηση του και με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων του δίνει στην πρώτη γραμμή τη μάχη κατά του ιού εμβολιάζοντας, κάνοντας συνεχή τεστ, εξετάζοντας αρρώστους κλπ.. 

Τέσσερα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην Άνδρο. Δεδομένου πως τα τρία από τα τέσσερα ήταν γνωστά από χτες απομένει να διαπιστωθεί αν το ένα επί πλέον που ανακοινώθηκε βρέθηκε σε self test ή από ιδιωτικό εργαστήριο, μιας και πλέον κάνουν όλοι τεστ στο νησί. Τα περισσότερα κρούσματα των τελευταίων ημερών αφορούν νεαρά άτομα.

Ως προς τις Κυκλάδες σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 11 κρούσματα. Αναλυτικά, 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ανδρου, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας, 3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου, 3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου.

Μιλώντας με αρμόδια που γνωρίζει τα της ιχνηλάτησης στο Κέντρο Υγείας Άνδρου επισήμανε στο Εν Άνδρω τον κίνδυνο της εποχής που έχει να κάνει με το γεγονός πως τα 4-5 τελευταία κρούσματα ανιχνεύθηκαν σε νέους κυρίως ασυμπτωματικούς.

Με δεδομένο της μεγάλης κινητικότητας των νέων, αλλά και της χαλαρής στάσης τους έναντι των υγειονομικών πρωτοκόλλων, υπάρχει κίνδυνος, καθώς κινούνται πολύ κι έρχονται σε επαφή με πολλούς συνομηλίκους τους. Επιπλέον είναι δύσκολο να ελεγχθεί πόσο έμειναν μαζί και πόσο εκτέθηκε ο ένας στον άλλο.

Αυτή τη στιγμή συμπέρανε είναι μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας στην Άνδρο. Υπάρχει κίνδυνος για διασπορά του ιού ακόμα περισσότερο και πρέπει όλοι να προσέχουν. Και κατέληξε, τις επόμενες μέρες θα έχουμε μια πιο καλή εικόνα για το αν θα υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού στο νησί ή όχι.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»


3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου


3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλήμερα σε όλους,
Η άληθεια ειναι οτι υπάρχει χαλαρότητα, άλλα απο όλους όχι μονο απο τους νέους.
Λογικό είναι αφου οι μεγαλύτεροι εχουν εμβολιαστεί η ιχνηλάτηση να εντοπίζει περρισότερα κρούσματα σε νεότερο πλυθυσμό που δεν έχει εμβολιαστεί.
Σκηνικά συνταξιούχων (στην Αθήνα) να κατεβένουν με τα ΜΜΜ ώρες αιχμής 08.00 - 10.00 που ο κόσμος παει στη δουλειά του για να πάνε να τσεκάρουν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους στην τράπεζα που έχουν ιδρύσει τον λογαριασμο τους υπάρχουν άπειρα απο την άρχη του lockdown και δυστυχώς παραμένουν μέχρι και τώρα (και τον κάνουν 2-3 φορές την εβδομάδα).
Με αυτη τη συμεριφορά δημιουργείται τρομερή συμφόρηση στα μέσα αυξάνοντας τρομερά την πιθανότητα μετάδοσης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ήθελα να ήξερα κατά Βλυχαδα μεριά τι αέρας φυσάει;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ηρεμήστε και μην πανικοβαλετε τον κόσμο είναι φυσιολογικά σε 10.000 πληθυσμό να έχουμε 5 κ 10 κ 50 κρούσματα από την γρίπη. Δηλ. Τι θέλετε να τα στιγματίζουν τα παιδιά ή να τα στήνουμε με κανένα καράβι στα ανοιχτά και να τα τους κάψουμε? Όλοι προσέχουμε σταματήστε να στιγματίζεται όλοι οικογένειες και να γίνεστε κανίβαλοι.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μια απορία μόνο: δεν έχετε ακούσει ποτέ για την κοινωνική κινητικότητα και χαλαρότητα των νέων ποτέ; Πρέπει να είστε από τους ελάχιστους που δεν το ξέρει. Πάντως οι ειδικοί το ξέρουν...
Και μια ακόμα: ποιος, πότε και ποιες οικογένειες στιγμάτισε εδώ μέσα; Μήπως διαβάσατε κάτι κάπου αλλού και τα μπερδέψατε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πια χαλαρότητα των νέων? Δεν ντρέπεστε να λέτε τέτοια πράγματα νομίζετε ότι απευθύνεστε σε κοπάδι?
Να απαγορευσετε την είσοδο στους γύφτος που γυρίζουν όλοι την Ελλάδα και τους ξένους που έρχονται από την Αθήνα και τους Αλβανούς που πηγαινοέρχονται.
Και μην απαντήσετε με το παραμύθι ότι έχουν κάνει τεστ. Διότι και η νεολαία έχει κάνει. Έλεος με το παραμυθάκι σας.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Είστε απροκάλυπτα ρατσιστής. Το σχόλιο σας εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου αλλά το δημοσιεύουμε για να δουν όλοι ποιοι και πως αντιδρούν μερικοί απολίτιστοι.
Τις παρατηρήσεις για τους νέους μας τις ειπε ειδικός στην ιχνηλάτηση. Εσείς μάλλον είστε ειδικός στο ξεγέλασμα και στην κολακεία των νέων.
Μετά ταύτα λογική η ανωνυμία σας νομίζουμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro