Τι συνέβη στο Κόρθι με τον covid-19;...

 

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα το λιγότερο τουριστικό Κόρθι έπαθε μεταπασχαλινό vertigo! Και βρέθηκε ξαφνικά να μετρά απροσδόκητα κρούσματα από το πουθενά! Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν για κάποια σποραδικά κρούσματα μετά το Πάσχα στο Γαύριο. Λιμάνι είναι. Κάποιος κόσμος ήρθε από Αθήνα.  Άρα κάποιο κρούσμα θα υπήρξε. Ιδίως στους μαθητές που ήταν και πιο ανέμελοι. Ξαφνικά όμως ο ιός πήρε διαστάσεις στο... Κόρθι!!!

Γιατί; Κοινωνικοί οι λόγοι. Το Κόρθι είναι ένα μεγάλο κι εγκάρδιο χωριό. Γύρισαν οι συγχωριανοί για Πάσχα (όσοι είχαν δηλώσει μόνιμη κατοικία Άνδρο). Και βγήκαν να ξεσκάσουν. Να δουν φίλους και συγγενείς. Και αλληλο-προσκλήθηκαν σε τραπέζια γιορταστικά. Αλλά και σε πάρτι νεανικά. Θεωρώντας μάλλον πως "εμείς είμαστε απόμερα δεν μας φτάνει ο ιός". Άρκεσε ένας ασυμπτωματικός ανάμεσα στους νέους για να διαβεί ο ιός στην περιοχή. Μετά λόγω χαλαρότητας η διασπορά ήταν δεδομένη.

Δεν σχολιάσαμε τίποτα από τα παραπάνω. Απλώς κάναμε μια μεταπασχαλινή διαδρομή στην τουριστική περιοχή της Άνδρου (Μπατσί και Γαύριο) και σχολιάσαμε την περιορισμένη κίνηση τους. Λογικό. Γιατί στο Μπατσί και στο Γαύριο πάνε κυρίως παραθεριστές και επισκέπτες. Και τέτοιοι δεν ήρθαν για Πάσχα στην αποκλεισμένη Άνδρο. 

Στο Κόρθι ήταν τόση η χαρά που είδαν μετά από καιρό κόσμο, φίλους και γνωστούς, που δύο εξ αυτών - οι Νίκος Γουλιερμής και Γιαννούλης Λαούδης - δεν αναρωτήθηκαν τι και πως, δεν συγκρατήθηκαν... και επιτέθηκαν στο Εν Άνδρω! Τους ενόχλησε πως εστιάσαμε στο Γαύριο και στο Μπατσί - που ο κόσμος ήταν λίγος. 

Απαντήσαμε. Και κάναμε και μια μεταπασχαλινή εξόρμηση στο πανηγύρι της Μονής Φλετρών προβάλλοντας την μαγευτική θέα της διαδρομής. Γράψαμε για την περιορισμένη προσέλευση - λόγω του ιού - στο πανηγύρι. Και ξαφνικά τέσσερις μέρες αργότερα όταν ανακοινώθηκε η διασπορά στους μαθητές στο Κόρθι δεχτήκαμε επιθέσεις... για την αναφορά μας στους λίγους ηλικιωμένους που πήγαν στα Φλετρά!!! Πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας.

Αυτή όμως η αδυναμία αντιμετώπισης της πραγματικότητας που έφερε εξ αρχής τη διασπορά. Και μετά έφτασαν κάποιοι εκ των υστέρων να μας ζητούν να μην γράφουμε για την διασπορά! Μόνο που η σιωπή που κρύβει τα κρούσματα κρύβει και τον ιό!!! Πλήρης έλλειψη κατανόησης του προβλήματος. 

Η κοινωνία του Κορθίου όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν βγαίνει πια από τη στενωπό της απομόνωσης. Αυτή την εβδομάδα συμπληρώνονται πρακτικά και οι μέρες που ήταν αναγκαίες για την καραντίνα κάποιων κρουσμάτων και επαφών. Όλοι πρέπει τώρα να προσέξουν ιδιαίτερα.

Ταυτοχρόνως τώρα πρέπει όλοι να προσέξουμε στην Άνδρο από εδώ και πέρα. Η συλλογική ευθύνη κάθε κοινωνίας ορίζεται από όλους μας. Κι όχι από τι λένε μερικοί που δεν σκέφτονται. Ούτε από ότι γράφει ο ένας ή ο άλλος. Ούτε από το που θα πρωτοπάνε μερικοί αστυφύλακες ή τι ανακοινώσεις θα βγάλουν οι αρχές...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet