ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ - ΕΠΕΙΓΟΝ: Μόνο εμβολιασμένοι ή με αρνητικό test στα πλοία!...

(Με επείγον έγγραφο το Λιμεναρχείο Άνδρου ειδοποιεί πως πλέον όλες οι μετακινήσεις ενηλίκων ή ανηλίκων με πλοίο από και προς Άνδρο γίνονται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού test. Τα νέα μέτρα αυστηροποιούν το υπάρχον πλαίσιο στο μέτρο σε μια προσπάθεια ανακοπής του 4ου κύματος μετάδοσης του κορονοΐου, που έχει αρχίσει να εξαπλώνεται δημιουργώντας προβλήματα στη δημόσια υγεία. Ακολουθούν οι οδηγίες του Λιμεναρχείου Άνδρου - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ

Μετακίνηση και επιβίβαση επιβατών με πλοία

Με το παρόν έγγραφό μας επισημαίνεται ότι η επιβίβαση των επιβατών (ενήλικοι επιβάτες και ανήλικοι γεννημένοι πριν το 2009) στα πλοία που ταξιδεύουν από την Άνδρο τόσο προς τα υπόλοιπα νησιά όσο και προς την ηπειρωτική Χώρα επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες: 

  • Είτε έχουν ολοκληρώσει (και τις 2 δόσεις), προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών, τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει εκδοθεί μέσω της ιστοσελίδας https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid[1]19/pistopoietiko-emboliasmou ή το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 (για τον εμβολιασμό). Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων. 
  • Είτε επιδεικνύουν σχετική βεβαίωση ότι έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR (με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. 
  • Είτε επιδεικνύουν σχετική βεβαίωση ότι έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. 
  • Είτε επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης (πιστοποιητικό) που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν. 
  • Είτε επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) εικοσιτέσσερις (24) ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα του ταξιδιού. Η συμπλήρωση της βεβαίωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test), διενεργείται είτε ηλεκτρονικά με τη χρήση των κωδικών taxis net και του Α.Μ.Κ.Α., μέσω της ιστοσελίδας https://self-testing.gov.gr/, είτε με τη χειρόγραφη συμπλήρωση του σχετικού εντύπου, κατόπιν εκτύπωσης, το οποίο είναι αναρτημένο στην ίδια ιστοσελίδα σε ψηφιακή μορφή (.pdf), στην ενότητα «Δήλωση αποτελέσματος selftest για COVID-19». 
  1. Επισημαίνεται ότι πλέον των ανωτέρω πριν την επιβίβαση και εφόσον η διάρκεια του ταξιδιού υπερβαίνει τα τριάντα (30) λεπτά της ώρας. Απαιτείται και η συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου Δήλωσης Υγείας.\\OIKNAYTOU\shared\ΛΑΒΔΑΣ\ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ 2020\16-07-2021 Έγγραφο προς ΜΜΕ.docx 
  1. Στα άτομα που καταλαμβάνονται να αναμένουν να επιβιβαστούν, χωρίς να κατέχουν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβασή τους στα πλοία. 
  1. Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι για την επιβίβαση από τον λιμένα Ραφήνας ή λιμένες υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας προς την Άνδρο, ισχύουν οι ίδιες παραπάνω υποχρεώσεις για τους ενήλικους επιβάτες εκτός της περίπτωσης επίδειξης βεβαίωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). Για ανήλικους επιβάτες άνω των 12 ετών ισχύει η βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). 
  1. Παρακαλούμε για την ενημέρωση και τις δικές σας ενέργειες αναφορικά με τη σχετική πληροφόρηση του επιβατικού κοινού. 
  1. Τοπικοί ενημερωτικοί ιστότοποι στους οποίους κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ανάρτηση και δημοσίευση των ανωτέρω προς ενημέρωση του αναγνωστικού τους κοινού. 

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Έχουμε βαρεθεί να το λέμε στην Ιατρική σχολη ότι δεν κάνουμε εμβόλια όταν η επιδημία βρίσκεται σε έξαρση.. αυτό είναι παρανοϊκό .Πρώτον. δεύτερον το όλο γεγονός των εμβολίων γίνεται καθαρά για οικονομικούς λόγους .Τελεία και παύλα. Τρίτον όλα αυτά τα εμβόλια η όλη αναστάτωση γίνεται σε μια στιγμη που τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν έχουν δοκιμαστεί τουλάχιστον μία δεκαετία . Η μόνη προστασία είναι η αποφυγή συνωστισμού η χρήση διπλής μάσκας αποφυγή από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και απόσταση 2-3 μέτρων, όπως και εξαερισμός των χωρών. Όποιος θέλει ας τα πιστέψει... όλα τα υπόλοιπα σχολεία Να διαγραφούν παρακαλώ

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Χρήστο,
Συμφωνούμε επί της αρχής. Χαίρομαι κι ολας που κάποιος άνθρωπος προτάσει την πειθαρχία στους νόμους και τις οδηγίες χωρίς απαραίτητα να συμφωνεί. Προσωπικά, ως μη ειδικός, επιλέγω τις πηγές ενημέρωσης, προσπαθώ όσο μπορω να καταλάβω τι συμβαίνει και επιλέγω να εμπιστεύομαι την τεράστια πλειοψηφία των κυβερνήσεων, ειδικών κλπ. που αντιμετωπίζουν την πανδημία με τον ιδιο τρόπο. Νομίζω οτι η πιθανότητα να διασπείρω εγώ ή κάποιος άλλος εμβολιασμένος (επιτυχώς) και τηρώντας τα οποία μέτρα υπάρχουν την δεδομένη στιγμή υπάρχει αλλα ειναι απειροελάχιστη. Δεν ειναι οι εμβολιασμένοι το πρόβλημα. Είναι η λύση. Η αυτοπροστασία μέσω του εμβολίου ειναι ταυτόχρονα και προστασία του κοινωνικού συνόλου. Καλά ξεμπερδέματα να έχουμε.

ΥΓ. Το σχόλιο για το 10χρονο αναφερόταν σε άλλον σχολιαστή και επιμένω…αυτο το παιδί μακάρι να είναι πολύ τυχερό, να ευτυχήσει και να προοδεύσει. Ξεκινά ομως με αμφίβολη καθοδήγηση. Το λεω ευγενικά

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι επιδημίες δεν καταπολαιμουνται με εμβόλια αυτό το γνωρίζει όλη η επιστημονική κοινότητα. Τα αποτελέσματά θα τα δούμε μπροστά μας δυστηχως με εγκεφαλικα , καρδιοπαθειες, καρκίνοι όπου ο κόσμος θα πέφτει σαν τα κοτόπουλα.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ο θεός αν ευκαιρεί ας σε βοηθήσει ΙΡ 94.65.102... που με τα συνεχή αντιεμβολιαστικά σχόλια σου έχεις παρέμβει τόσες φορές στο σάιτ.
Οι επιδημίες καταπολεμώνται κατ' εσάς με ανορθόγραφες συνταγές ανώνυμων ιατρών πτυχιούχων του πασίγνωστου fecebook university!!!...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Επιμένουμε κάποιος χρειάζεται επειγόντως λοιμοξιολόγο. Θεωρεί επικίνδυνους μερικά δισεκατομμύρια εμβολιασμένους κι όχι τους άλλους τους ανεμβολιάστους. Ότι ξέρει από εμβόλια είναι μηδέν. Πως εξαφανίστηκαν δεκάδες αρρώστιες εδώ και δεκαετίες όπως η φυματίωση, η πολυομελίτιδα, η ευλογιά, η χολέρα, κλπ; Από τα εμβόλια. Αυτός νομίζει από τον αέρα τον κοπανιστό. Φέρτε του έναν λοιμοξιόλογο επειγόντως...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητε sos εκτος το οτι ειστε ανίδεος είστε και επικίνδυνος για διασπορά. Αυτά δεν τα λέω εγώ τα έχουν πει καταξιωμένοι επιστήμονες στην τηλεόραση και στο ίντερνετ. Εσείς εκτός από το να ιβρυζετε και να διαχωριζετε τον κοσμο δεν ξέρετε τίποτα άλλο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Υπάρχουν οι Εμβολιασμένοι και οι Ψεκασμένοι!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Παιδιά γρήγορα έναν λοιμοξιολόγο για τον Γιώργο. Νομίζει πως ο εξασθενιμένος ιός που δημιουργεί απλώς αντισώματα κολάει όπως ο ιός. Ξέρει ιατρική των Παπούα και την διδάσκει κιόλας. Προσοχή μόλις τον δείτε φορέστε του μάσκα και μια λευκή μπλούζα χωρίς μανίκια. Και γρήγορα στο λιμεναρχείο για deportation...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κ. Κωνσταντίνε πρεπει να κανεται καθε Εβδομάδα τεστ διοτι εχετε εμβολιαστεί με τον ιο και ειστε φορεας οπως και επισημαίνουν οι λοιμοξιολογοι .Επιβάλετε το τεστ όπως το κάνουν και οι ανεμβολιαστοι και γνωρίζουν ότι είναι υγιείς. Εσείς κάνατε το εμβόλιο και επαναπαυθηκατε χωρίς να γνωρίζετε ότι διασπιρετε τον ιό και την μετάλλαξη Δ.
Γι'αυτό μεταφέρετε ο ιός δεν μπορώ να φορολογουμε και να περιορίζομαι εγώ επειδή δεν το καταλαβενεται.
Οι εμβολιασμένοι πρέπει να φορούν μάσκες και να κρατούν αποστάσεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κε Κωνσταντίνε δεν κατάλαβα σε εννοείτε. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Όπως λέτε και εσείς, οι πλήρως εμβολιασμενοι δεν κάνουν τέστ και άρα μπορεί να είναι φορείς του ιού (ασυμπτωματικοί) και άρα να κολλήσουν οποιονδήποτε άλλον. Το ποια είναι η υποχρέωση μου με βάση το υπουργείο υγείας το γνωρίζω, αυτό δεν πάει να πει ότι συμφωνώ κιόλας. Άλλο το ακολουθώ τις οδηγίες και τους νόμους και αλλο το εάν συμφωνώ με αυτά. Ως πολίτης της χώρας αυτής υποχρεούμαι να ακολουθώ τους νόμους της.
Επίσης εννοείται ότι εάν κάποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί και πάθει κάτι είναι δικό του θέμα και όχι δικό μου. Εγώ δεν αναφέρθηκα σε αυτό, αλλά στο πώς μεταφέρθηκε και θα συνεχίσει να μεταφέρεται ο ιός στα νησιά.
Υ.γ. συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείται για το δεκάχρονο. Ποιο δεκάχρονο; Πιθανών αναφέρεστε σε κάτι που δεν γνωρίζω.

This comment was minimized by the moderator on the site

Και κύριε Χρήστο…η υποχρέωση μου ως εμβολιασμένου σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας

Όπως είχε επισημάνει σε προηγούμενη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, και σύμφωνα με τις οδηγίες του αμερικανικού CDC, αυτοί που έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις, αν έρθουν σε επαφή με ένα άτομο το οποίο έχει τη λοίμωξη παρακολουθούνται οι ίδιοι έχοντας το νου τους για συμπτώματα της λοίμωξης. Δηλαδή δεν κάνουν ούτε μοριακά τεστ αφού είναι εμβολιασμένα, παρά μόνο εάν εμφάνισαν συμπτώματα.

"Δηλαδή εφόσον παραμένουν ασυμπτωματικοί δεν υφίστανται ούτε απομόνωση, ούτε εργαστηριακή διερεύνηση για πιθανή λοίμωξη. Αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να ισχύσει για τα άτομα με μία δόση. Θεωρείται ότι είναι ατελώς εμβολιασμένα, επομένως μπορεί σε αυτή την περίπτωση η όποια επαφή να πέσει και σε χρονικό διάστημα που τα αντισώματα από την πρώτη δόση ή δεν έχουν αναπτυχθεί ή έχουν μειωθεί και να μην είναι προφυλαγμένα. Επομένως, εκεί θα πρέπει να γίνει εργαστηριακός έλεγχος", διευκρινίζει η Μαρία Θεοδωρίδου.

Στην ίδια συζήτηση, αναφέρθηκε ότι δεν είναι υποχρεωτικό το self test σε όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου - ή το μονοδοσικό της Johnson. "Το πλεονέκτημα των δύο δόσεων είναι ότι δεν υφίστανται εργαστηριακό έλεγχο, παρά μόνο εάν εμφανίσουν κλινικά συμπτώματα" τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Αυτά

Ααα…και καλή τύχη στο δεκάχρονο. Θα την χρειαστεί

Περισσότερα