Κάπνα από την Αττική σκέπασε την Άνδρο!!!

Εικόνα της αιθαλομίχλης που άπλωσε πάνω από την Άνδρο. Η φωτογραφία είναι στις 12:00 το μεσημέρι. 

Το φαινόμενο της κάπνας από τις μεγάλες φωτιές της Αττικής έφτασε στην Άνδρο χτες Πέμπτη βράδυ σαν ένα γκρίζο σύννεφο. Και η ατμόσφαιρα έγινε βαριά και μυρωδιά στάχτης υπήρχε στην ατμόσφαιρα. Σήμερα Παρασκευή πρωί ο ήλιος έχει χαθεί από τον ουρανό. Κοντεύει απομεσήμερο και εκτός από τον ήλιο υπάρχει μια βαριά ατμόσφαιρα και μια αιθαλομίχλη που πνίγει τον ορίζοντα.

Η Άνδρος βιώνει κι αυτή παρά την απόσταση τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών της Αττικής. Είναι η δεύτερη φορά μετά την φοβερή πυρκαγιά που κατέστρεψε το Μάτι και την Ραφήνα που ήταν απέναντι μας και η κάπνα και η στάχτη ήταν περισσότερη. Όμως αυτή τη φορά η διάρκεια είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς το φαινόμενο ξεκίνησε από χτες αργά το απόγευμα.

Άλλη μια εικόνα της αιθαλομίχλης που άπλωσε πάνω από την Άνδρο από της μεγάλες φωτιές της Αττικής 

Ρωτήσαμε την πυροσβεστική υπηρεσία και μας εξήγησε τα ακόλουθα: "η κάπνα και οι στάχτες είναι από την Αττική. Το φαινόμενο χρειάζεται προσοχή. Οι έχοντες αναπνευστικές δυσκολίες καλύτερα να μείνουν μέσα. Οι θερμοκρασίες και η ξηρασία είναι πάρα πολύ μεγάλες μετά από 8-10 μέρες καύσωνα και μετά 6-8 μέρες με πάνω των 40 βαθμών ζέστη. Απαγορεύεται κάθε υπαίθρια εργασία που συμπεριλαμβάνει φλόγα με οποιαδήποτε τρόπο. Ο κίνδυνος φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλος. Οτιδήποτε συμβεί δεν θα έχουμε εναέρια βοήθεια γιατί όλος ο στόλος της πυροσβεστικής είναι στα πολύ μεγάλα μέτωπα της νότιας Ελλάδας. Προσοχή λοιπόν όλοι αυτές τις δύσκολες μέρες..."

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet