Η Αγία Σοφία στο Βιτάλι...

Της Αγίας Σοφίας σήμερα 17 Σεπτεμβρίου. Και χτες αργά το απόγευμα στο όμορφο Βιτάλι ξεκίνησε με τον εσπερινό ο γιορτασμός της τοπικής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας. Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ που χρόνια τώρα σας ταξιδεύει στις γιορτές και στα πανηγύρια του νησιού έφτασε με τον ανταποκριτή του και στο φθινοπωρινό Βιτάλι. Το καλοκαίρι πέρασε, οι πολλοί επισκέπτες έφυγαν. Οι παραθεριστές που έχουν παιδιά έφυγαν μιας και ανοίξανε τα σχολεία. Όμως οι ντόπιοι είναι εδώ. Και συνεχίζουν αενάως τον ετήσιο κύκλο των εορτών και των καθημερινών. 

Στο Βιτάλι λοιπόν χτες γιόρτασαν την Αγία Σοφία. Γιορτή που παραδοσιακά προσέλκυε μεγάλο αριθμό από το Μακροτάνταλο και το Μπατσί. Χτες λόγω και της πανδημίας ο αριθμός περιορίστηκε στους 80 περίπου κατοίκους. Μαζί τους και κάτοικοι από το Μπατσί. Όλοι μαζί γιόρτασαν την εκκλησιά, αλλά και την έναρξη του φθινοπώρου μπροστά σε έναν πλούσιο μπουφέ που όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις επιμελήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού. 

Μέσα στην εκκλησία μπήκαν προσεκτικά μερικοί μόνο κάτοικοι και επισκέπτες. Είπαμε κορονοϊός είναι αυτός και στην Άνδρο προσέχουν σε πολλά μέρη τον συνωστισμό σε κλειστούς χώρους. Όλοι οι πιστοί μέσα στην εκκλησία με μάσκες...

Την λειτουργία του πατέρα Νικολάου παρακολούθησαν από τους τοπικούς πολιτικούς ο δήμαρχος Άνδρου, ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροταντάλου και ο δημ. σύμβουλος Ν.Βιδάλης.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet