Υδροδότηση Συνετίου: Προσωρινή και ακολουθεί η μόνιμη…

 

Εδώ και τέσσερις μέρες υπάρχει πρόβλημα νερού στο Συνετί. Το συγκεκριμένο χωριό είχε παρουσιάσει και παλαιότερα πρόβλημα νερού. Αλλά ήταν καλοκαίρι. Πρώτη φορά παρουσιάζει χειμώνα κι έχει να κάνει με το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης. Αυτά μάθαμε ρωτώντας στον Δήμο και τον πρόεδρο του τοπικού του χωριού Χ. Αστρά.

Οι υδραυλικοί του Δήμου Άνδρου καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες που μέχρι στιγμής παραμένουν άκαρπες. Ο Δήμος Άνδρου με έκτακτη οικονομική επιτροπή – για να λύσει το πρόβλημα – θα προβεί σε ανάθεση 1800 μέτρων σωλήνων βαρέως τύπου τρίτης γενιάς Φ63 με στόχο την αλλαγή του δικτύου επί του επαρχιακού δρόμου για πιο αποτελεσματικό έλεγχο του δικτύου και των επισκευών του.

Για να λυθεί προσωρινά το θέμα μεταφέρεται στο χωριό μεγάλη δεξαμενή 25 τόνων αύριο το πρωί και θα τροφοδοτείται μέσω ΣΕΔΑ και μέσω των γεωτρήσεων του χωριού. Ήδη από απόψε μεταφέρεται νερό στην υπάρχουσα δεξαμενή και από αύριο μπαίνει σε λειτουργία και η εφεδρική. Το οριστικό πρόβλημα αναμένεται να λυθεί μετά την άφιξη και εγκατάσταση 1800 μέτρων σωληνώσεων του νέου δικτύου.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το περίεργο είναι ότι μόνο η Καλογριδου φωνάζει.
Ο τοπικός πρόεδρος και ο δημοτικός σύμβουλος του Συνετιου, ούτε μια ανακοίνωση.

This comment was minimized by the moderator on the site

ποιον κοροιδευετε? μια απλη εξαερωση πρεπει να κανουν και εβγαλαν το δικτυο αχρηστο. αν δεν ξερουν τη δουλεια τους......τοτε ο καθενασ σπιτι του. μετα απο 5 μερεσ το θυμηθηκαν? εχετε πολυ πλακα. προσεξε πωσ θα απαντησεισ. υδραυλικοσ ειμαι.......ψαξε λοιπ[ον να δεισ ποσο σχετικοι ειναι πρωτα ολοι και μετα αν φταει το δικτυο

This comment was minimized by the moderator on the site

Σπςιδή το πρόβλημα με τα νερά είναι έντονο τα τελευταία χρόνια - και ας μην το αντιλαμβάνονται οι διοικούντες- θα ήταν καλό να ωριμάσει επιτέλους η σκέψη και η ιδέα της λιμνοδεξαμενής σε κάποιο σημείο του μησιού με υψηλό επίπεδο (για παράδειγμα στις Εβρουσιές). Αποταμιεύοντας μέρος της ποσότητας υδάτων που καταλήγει αναξιοποίητη στη θάλασσα, θα μπορούσαν να λύνονται ευκολότερα προβλήματα οπως το συγκεκριμένο στο Συνετί. Θα πει κάποιος πως το νερό στις Εβρουσιές δεν είναι πόσιμο! Αν υπήρχε μαζεμμένη ποσότητα όμως, θα μπορούσαν σε έκτακτες περιπτώσεις να το χρησιμοποιούν για αρδευτικούς σκοπούς και για καθαριότητα έστω οι κάτοικοι των περιοχών οπου αντιμετωπίζουν πρόβλημα προσωρινά. Τώρα τρέχουν και δε φθάνουν οι αρμόδιοι της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Αν δεν δούμε ολοκληρωμένα σαν κοινωνία το τεράστιο πρόβλημα των υδάτων και τη σωστή αξιοποίησή τους, λόγω των συχνών περιόδων ανομβρίας, θα βλέπουμε συχνότερα τη λύση της διακοπής παροχής κατα τις βραδυνές ώρες κατά τους μήνες που αυξάνεται ο πληθυσμός του νησιού και επομένως και η χρήση νερού. Θα συχτηρίζουμε και θα κακολογούμε τους εκάστοτε αρμόδιους. Αντι αυτού, καλύτερα να προτείνουμε σοβαρά βιώσιμες πρακτικές συλλογής και ορθής χρήσης των υδάτων του νησιού. Διαφορετικά η παλαιή ονομασια Υδρούσσα της Ανδρου μόνο μεταφορική σημασία θα έχει ως αναφορά στο άμεσο μέλλον.