Η ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΗ ΓΝΩΜΗ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ: Ο διάλογος απάντηση στον ανορθολογισμό των ημερών.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: "Η επιστήμη προάγει την γνώση, η γνώμη (η ατεκμηρίωτη) προωθεί την άγνοια"...

(Μας εντυπωσιάζει κάποιες στιγμές το επίπεδο του διαλόγου των αναγνωστών στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Πέρα από μερικούς εμπαθείς και βρίζοντες, πέρα από μερικούς φανατικούς και τους αφορίζοντες, πέρα από κάποιους οργισμένους και ανορθολογικούς, είναι στιγμές που κάποια σχόλια ανεβάζουν τον διάλογο στον ιστότοπο μας σε υψηλό επίπεδο και κάποιοι αναγνώστες μας γράφουν πολύ καλύτερα και εναργέστερα για κάποια θέματα από ειδικούς και από επαγγελματίες του διαλόγου.

Κάτω από την αναδημοσίευση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε πολλές κοινωνικές ομάδες που ενέκρινε το Συμβούλιο Επικρατείας υπήρξαν μερικά σχόλια εξαιρετικά. Επιλέξαμε τρία εξ αυτών. Τα δύο του αναγνώστη G.C. και ένα της αναγνώστριας Μαρίας. Στο πρώτο ο G.C. γράφει παι περιγράφει την σημερινή κατάσταση "πολέμου" της ανθρωπότητας με τον ιό. Δεν θα μπορούσαμε να γράψουμε καλύτερη και συνοπτικότερη τοποθέτηση. Του απαντά η Μαρία με ερωτήματα. Στο τρίτο σχόλιο - σχεδόν άρθρο - ο G.C. επανέρχεται με τρόπο εξαιρετικό κι επιχειρεί και να απαντήσει στα ερωτήματα της Μαρίας και να πει μερικά σημαντικά πράγματα για τη σχέση επιστήμης, γνώσης και γνώμης.  Ο διάλογος αυτός είναι από τους καλύτερους που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Και είναι χαρά και τιμή μας που αναπτύχθηκε στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Τέτοιοι αναγνώστες και τέτοιος διάλογος τιμούν και τον ιστότοπό μας και την Άνδρο. Διαβάστε τον. Αξίζει τον κόπο... ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Πόλεμος χαρακωμάτων με 18.427 μέχρι στιγμής θάνατοι και οι covid κλίνες στις ΜΕΘ στο ζενίθ. Τι άλλο να πούμε...

1. Σχόλιο G.C.

O κορονοϊός είναι σε πόλεμο με την ανθρωπότητα οδηγώντας σε εκατόμβες εκατομμύρια ανθρώπων όλων των ηλικιών. Και τα εξιλαστήρια θύματά του δεν καταλαγιάζουν την ορμή της εξάπλωσής του (μολυσματικότητα) αφού ''εφευρίσκει'' τρόπους να παρακάμπτει εμβολιασμούς και θεραπείες με τις πολλές μεταλλάξεις του.

Ως εκεί αναμενόμενη η πορεία του. Αλλά το να του αφήνουμε και ελεύθερο "γήπεδο" για να παίζει χωρίς να αντιμετωπίζει αντίπαλη άμυνα λόγω κάποιων ανόητων-επιπολαίων-αφελών η/και ημιμαθών  "συμμάχων" του (θα έλεγα), αυτό είναι έξω και πέρα από κάθε λογική και καταντά γελοίο. Γελοία κάθε άρνηση να πάρουμε όπλα και να προστατευθούμε με οιοδήποτε μέσο και τρόπο μας δίνει η σύγχρονη ιατρική επιστήμη ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

Αυτοί οι ''σύμμαχοι'' του κορωνοιού εναντιώνονται στη συντεταγμένη πολιτεία και τα επιστημονικά της όργανα είτε γιατί δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του κορωνοιού (δεν τους αρκούν οι αμείλικτοι αριθμοί των θυμάτων παγκοσμίως αλλά και αυτών του ευρύτερου ή στενώτερου περίγυρού τους) είτε γιατί οι ''θρησκευτικές πεποιθήσεις'' τους είναι ενάντιες στον εμβολιασμό(άσχετα αν η συντεταγμένη ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος-Δ.Ι.Σ είναι υπέρ του εμβολιασμού ομού και η συντριπτική πλειοψηφία των κληρικών μας. Και φυσικά όλων των γνωστών δογμάτων και θρησκειών παγκοσμίως) είτε γιατί είναι αρνητές στα πάντα είτε γιατί πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας είτε γιατί φοβούνται τις πιθανές απειροελάχιστες παρενέργειές του εμβολίου-λόγω της ταχύτατης δημιουργίας του και των δοκιμών του (που όμως έγιναν με όλες τις προδιαγραφές και με την έγκριση άρα και συνευθύνη των FDA & Π.Ο.Υ & ECDC & ΕΜΑ αλλά και των εθνικών οργανισμών υγείας κάθε κράτους).

Παρ' όλ' αυτά εξακολουθώ να πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να λέει και να πράττει ότι του καπνίσει αρκεί να είναι σύννομο και να μη βλάπτει κάποιους άλλους. Μπορεί πχ κάποιος να θέλει να αυτοκτονήσει πηδώντας από την ταράτσα του στην αυλή του σπιτιού του. Δικαίωμά του, γούστο του και καουμποϊλίκι του.

Αν όμως κάνει το απονενοημένο άλμα του στο πολυσύχναστο πεζοδρόμιό του γίνεται αυτόματα επικίνδυνος για τους διαβάτες που θα παρασύρει η πτώση του και είναι δικαίωμα όλων αυτών να προστατευθούν αλλά και υποχρέωση  της πολιτείας με τα όργανά της να προφυλάξει τους άμοιρους που θα καταπλακώσει (αν τον αντιληφθεί βέβαια έγκαιρα).

Ακριβώς το ίδιο είναι και με τους αρνητές των εμβολιασμών έναντι της Covid.   Θέλεις να μείνεις αφύλακτος στον κορονοϊό  και να νοσήσεις; Δικαίωμά σου εφόσον όμως παραμείνεις έγκλειστος στην δική σου ''αυλή'' και δεν συγχρωτισθείς με άλλους ανθρώπους στη δουλειά σου, στο καφενείο, στο σουπερμάρκετ, στην εκκλησία, στα μέσα μεταφοράς κλπ  και έτσι δεν μεταδώσεις τον ιό σε άλλα ''ανυποψίαστα'' ευπαθή ''θύματα''.

Επειδή όμως κάτι τέτοιο θυμίζει φυλακή και πρακτικά είναι ανέφικτο η πολιτεία ορθώς νομοθετεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της και λαμβάνει τα ''αντιλαϊκά'' μέτρα των προστίμων αλλά και της ποινικοποίησης των ανερμάτιστων/ψευδών ''ειδήσεων'' που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και παρασύρουν τους αφελείς  σε συμμαχία'' με τον κορονοϊό...

2. Σχόλιο ΜΑΡΙΑΣ:

Προς G.C. Εξήγησε μου σε παρακαλώ πως γίνεται σ αυτή τη πανδημία να υπάρχει όλο αυτό το κίνημα αρνητών, αντιεμβολιαστών όπως θες πες τους (εκτός αν πιστεύεις ότι είναι μόνο το 7% όπως λένε στα ΜΜΕ);

Όχι όμως ημιμαθείς γιατί ανάμεσα τους βρίσκονται και πολλοί γιατροί, επιστήμονες κτλ..

Επίσης πως είναι δυνατόν οι υγειονομικοί να μην θέλουν να εμβολιαστούν με κόστος να πεθαίνουν από την πείνα, χάνοντας τον μισθό τους; Δεν είναι λίγο περίεργα όλα αυτά που συμβαίνουν;

Τέλος, ο κίνδυνος δεν είναι οι ανεμβολίαστοι εφόσον τόσες έρευνες δείχνουν ότι μεταδίδουν το ίδιο με τους εμβολιασμένους..

Μην βλέπεις μονόπλευρα. Και μην απαντάς εγωιστικά ίσως γιατί είσαι εμβολιασμένος και σε περιτριγυρίζει ο φόβος της παρενέργειας...

Αν κάποιος κάνει το απονενοημένο άλμα του σε πολυσύχναστο πεζοδρόμιό του γίνεται αυτόματα επικίνδυνος για τους διαβάτες που θα παρασύρει η πτώση του. Είναι δικαίωμα όλων αυτών να προστατευθούν, αλλά και υποχρέωση της πολιτείας με τα όργανά της να προφυλάξει τους άμοιρους που θα καταπλακώσει...

3. Σχόλιο G.C.

Η θλιβερή πραγματικότητα για την Ελλάδα είναι: τα  957.552 επιβεβαιωμένα μέχρι εχθές κρούσματα (πολύ-πολύ περισσότερα μαζί με τα μη δηλωθέντα και καταγεγραμμένα συμπτωματικά και μη-) , οι 18.427 οι μέχρι στιγμής θάνατοι, και οι covid κλίνες στις ΜΕΘ να πλησιάζουν στο ζενίθ. Αν αυτοί οι αριθμοί  δεν σε τρομάζουν δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Δεν θα σταθώ στους αρνητές της παρουσίας του κορονοϊού. Δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι του κατεβάσει η γκλάβα του με οποιοδήποτε επιχείρημα. Αν και εσύ δεν βλέπεις την παγκόσμια πραγματικότητα και τα θλιβερά νούμερα, λάθος μου που αναλώνομαι να σου απαντήσω.

Δεν παρακολουθώ επισταμένα τα ΜΜΕ και την ενημέρωση όσον αφορά στο ποσοστό των αρνούμενων τον εμβολιασμό γιατρών,  επιστημόνων (αν και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ενστερνίζομαι τη γνώμη του κάθε μη ειδικού επιστήμονα), αλλά διαβάζω έγκυρες απόψεις ερευνητών, ειδικών με τις λοιμώξεις, για τα εμβόλια, παγκοσμίου κύρους και όχι κάποιων αιρετικών (επιστημόνων και μη) που επέλεξαν την στιγμή για να προβληθούν μέσα από την ανερμάτιστη σύγκρουση με την πλειονότητα της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας.

Κατανοώ τον φόβο και τους ενδοιασμούς της μειοψηφίας των ιατρών/νοσηλευτών που δεν εμβολιάζονται και αποχωρούν από την εργασία τους. 

Δεν ξέρω αν ανήκουν στις ειδικότητες καθημερινής μάχης με τον κορονοϊό (αυτών δηλ. που είναι δίπλα σ' αυτούς που ξεψυχούν) όμως ειλικρινά πιστεύω ότι οι συγκεκριμένοι δεν θα πολεμούσαν τον κορονοϊό χωρίς να καλύπτουν τα ''νώτα'' τους με εμβολιασμό (γιατί δεν υπάρχει δυστυχώς κάποια άλλη φαρμακευτική πρόληψη ακόμα) και με τις συμβατικές προφυλάξεις.

Δεν γνωρίζω τις απόψεις του καθενός αντιρρησία αποχωρούντα από το ΕΣΥ για το εμβόλιο. Ένα είναι βέβαιο ότι η πλειονότητα εξ αυτών δεν είναι ειδικοί επί των εμβολίων. Δεν είναι δυνατόν να έγιναν ξαφνικά όλοι αυτοί λοιμωξιολόγοι, ιολόγοι, γενετιστές κλπ. Μπορεί να βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή (πνευμονολόγοι-εντατικολόγοι-καρδιολόγοι-μικροβιολόγοι κ.α) και υποκλίνομαι, όμως αυτό δεν σημαίνει και ότι συμμερίζομαι τις ενστάσεις τους. Το ερώτημα γι' αυτούς είναι ένα: πιστεύουν ή όχι στην παρουσία του κορονοϊού; 

Προφανώς και πιστεύουν. Το τι θα κάνουν όμως όσον αφορά στον εμβολιασμό τους δεν μπορεί να γίνει πυξίδα για όλους μας. Πυξίδα για μένα είναι η αυξητική δυστυχώς τάση των νοσούντων και η γνώμη των πλέον ειδικών ασχολούμενων με την ασφάλεια των εμβολίων του FDA, του Π.Ο.Υ, του ΕΜΑ και των κρατικών οργανισμών υγείας, που όλοι τελικά συμφωνούν και συγκλίνουν στην ανάγκη εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού.

Στην τελευταία σου λανθασμένη επισήμανση, σου απαντώ ότι οι μη εμβολιασμένοι διασπείρουν σαφώς πολύ περισσότερο τον ιό (μεγαλύτερο ιικό φορτίο) από τους εμβολιασμένους (εφόσον φυσικά αμφότεροι νοσούν συμπωματικά και ασυμπτωματικά). Σου προτείνω να διαβάσεις ένα εύληπτο άρθρο του κ .Η.Μόσιαλου στο ATHENS VOICE. GR της 11/11/2021.

Εμβολιασμένος είμαι και με τις 3 δόσεις, και βέβαια γνωρίζω και τις πολύ σπάνιες (ειδικά για τα mRNA εμβόλια) ανεπιθύμητες ενέργειες,  όμως πιο πολύ φοβάμαι όταν ακούω τα εκατομμύρια θύματα της πανδημίας και ριγώ όταν διαβάζω ότι υπάρχουν ανάμεσά μας ακόμα δύσπιστοι και εν δυνάμει φορείς του ιού.

Και για να κλείσω την μακρολογία μου. Ο Ιπποκράτης πίστευε ότι ''υπάρχουν δύο πράγματα: η Επιστήμη και η γνώμη. Και η μεν επιστήμη προάγει την γνώση, η δε γνώμη (η ατεκμηρίωτη) προωθεί την άγνοια"...

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΥΠΑΙΝΗΣΕΣΤΕ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗ ΧΑΛΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΕΓΩ ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΔΩ ΖΩ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΠΟΤΕ ΕΧΩ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ . ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΑΠΟΨΕ Η ΑΥΡΙΟ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΡΙΜΑ-ΚΡΙΜΑ-ΚΡΙΜΑ .........ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.....Κυριοι υγειονομικοι και μη ετσι οπως παμε ολοι θα αρρωστησουμε και θα πεθανουμε ολοι απο σταυροπεδα και μεσα οσο και αν εμβολιαζομαστε πρωτη δευτερη τριτη δοση ολοι θα πεθανουμε που μετην ανοχη μας εχουμε αυτες τις ημερες φαει με το τσουβαλι την διοξινη απο τα απορριματα ολης της ανδρου που καιγοντε .Αντι λοιπον να ασχοληστε με εναν η δυο αντιεμβολιαστες ασχοληθητε ολοι οι ανδριωτες με την διοξινη που τρωτε διοτι τα μικροσωματιδια πεφτουν στα μπαξεβανικα σας στα φρουτα και στα χορτα που θα πατε στο βουνο να μαζεψετε καταλαβαινετε λοιπον οτι εαν δεν λαβει γνωση ο εισαγγελεας τα πραγματα θα δυσκολεψουν γιατι καθε τετοια εποχη γινετε αυταναφλεξη??????? των απορριματων στην παρανομη χωματερη και οταν αρχισουν οι χημειοθεραπειες θα λετε μα πως το επαθα θεε μου τρεξτε λοιπον πριν ειναι αργα δεν μπορουμε να ανψουμε ενεργειακο τζακι ,κλιματιστικο αλλα ουτε ρουχα να απλωσουμε ολη η μυρουδια μπαινει στα σπιτια μας .Στις εκλογες θα τα εχετε ξεχασει ολοι ολα αυτα που συμβαινουν δυστυχως ...ΝΤΡΟΠΗ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΠΑΡΧΕ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ !!!!!!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα τόσο πολύ τυφλωμένος είστε; Μιλάμε για πανδημία και γράφετε για φωτιά στα απορρίμματα. Τόσο δύσκολο να δείτε την πανδημία; Και προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο που πρέπει να κάνει το εμβόλιο και κινδυνεύει άμεσα με κάτι που συμβαίνει δύο δεκαετίες. Τώρα το πήρατε είδηση. Που ήσασταν 20 χρόνια; Στις Μπαχάμες; Και τι λέτε για την πανδημία που αναφέρει το άρθρο; Άλλα λόγια να αγαπιόσαστε...
Καλώς ορίσατε στην Άνδρο της Ζωής σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς η κ. Μαρια είναι ένα τυπικό παράδειγμα αρνητή του εμβολίου. Επειδή τυγχάνω υγειονομικος, θα ήθελα να την ενημερώσω ότι αφενός με τον όρο "υγειονομικος" εννοούμε όλους όσους απασχολούνται στο χώρο της υγείας ασχέτως αν είναι γιατροί, τραπεζοκόμοι ή καθαρίστες...Στο χώρο αυτό λοιπόν υπάρχει όντως ένα ελάχιστο ποσοστό ανεμβολιαστων (~5%) , και εξ'αυτων ένα ακόμα πιο ελάχιστο ποσοστό είναι γιατροί..από τους ελάχιστους αυτούς γιατρούς , τουλάχιστον οι μισοί έχουν αντενδείξεις διαφόρων ειδων κ δεν μπορούν να εμβολιαστούν...όποτε όταν μιλάτε (πολύ κακώς) εξ ονόματος των υγειονομικών ή προσπαθείτε από κάπου να πιαστειτε για να δικαιολογισετε την αρνητικοτητα σας, θα έπρεπε να συμβουλευτείτε τα σωστά στοιχεία..Οι γιατροί κ ακολούθως το λοιπό υγεινομικο προσωπικό ήταν οι πρώτοι που στην συντριπτικη πλειοψηφία έσπευσαν να εμβολιαστουν πριν ακόμα γίνει υποχρεωτικό...
Καλό λοιπόν θα ήταν αν θέλετε να ακολουθησετε κάποιο παράδειγμα, να ακολουθούσατε το παράδειγμα της συντριπτικής πλειοψηφίας (στην οποία και θα αποταθειτε αν , ω μη γένοιτο, ο covid σας χτυπήσει την πόρτα), παρά να ακολουθείτε τους απειροελάχιστους οι οποίοι στέλνουν το κόσμο αδιάβαστο...
Δείτε και την περίπτωση γνωστού αρνητή μεγαλοδημοσιογραφου κ νυν αρχηγού κόμματος που νόσησε, πλέον είναι σε ΜΕΘ κ λίγο πριν μπει εκλιπαρουσε στο Facebook να του χορηγηθούν μονοκλωνικά. Τα εμβόλια με 8 δισεκατομμύρια (!!!!) χορηγηθεισες δοσεις τα θεωρούσε επικίνδυνα...τα μονοκλωνικά με λίγες χιλιάδες χορηγηθεισες δοσεις, και πολύ λιγότερες δοκιμές, μπροστά στο μοιραίο ξαφνικά δεν τρομάζουν!!! Ειρωνικό δεν νομίζετε??