Κι εκεί που κάποιοι νομίζουν ότι είναι ξεχασμένοι...

Την ρεματιά που ξετυλίγεται κάτω από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου – μεταξύ Αποικίων και Βουρκωτής - την είχαμε επισκεφθεί το 2020 μέσα από έναν χωματόδρομο καθαρισμένο και στρωτό. Τον είχε καθαρίσει και στρώσει για πρώτη φορά ο Δήμος Άνδρου μετά την καταστροφή της νεροποντής του φθινοπώρου του 2019.

Τότε είχαμε πει σε δύο αγρότες που συναντήσαμε τυχαία να ενημερώνουν το σάιτ όταν θέλουν. Και μετά το ξεχάσαμε. Όμως αυτοί δεν μας ξέχασαν. Και χτες λάβαμε στο messenger του Εν Άνδρω το σχόλιο ενός αγρότη της περιοχής με δύο φωτογραφίες του δρόμου που κατεβαίνει κάτω από το μοναστήρι. Το δημοσιεύουμε όπως το λάβαμε με την ορθογραφία του αγρότη: 

«Εν όψη τίς κακοκαιρίας που έρχεται κι εκεί πού κάποιοι νωμηζουν ότι είναι ξεχασμένοι υπάρχει ο δήμος που τους θυμάται καθαρισμοί αγροτικών δρόμων και συντήρηση τους ούτος ώστε να μπορούν οι πολίτες να φροντίζουν τα ζωντανά τους. Σ.Χ.»

Φίλε το γράφουμε. Κι είναι καλό που κάποιοι σας θυμούνται. Έστω και λόγω του αθόρυβου κι εργατικού συμβούλου της περιοχής Νίκου Στεφάνου…

Και επειδή υπάρχει και η ορεινή και αγροτική Άνδρος...

Το ίδιο μήνυμα λάβαμε τηλεφωνικά από την περιοχή των Ρεμάτων Κατακοίλου και Άρνης προχτες. Ο φίλος αναγνώστης Σ.Α. μας είπε πως έχουν καθαριστεί χαντάκια από τον Δήμο Άνδρου δίπλα στους δρόμους. Πρώτη φορά εδώ και χρόνια.

Μερικοί ηλικιωμένοι Έλληνες και ξένοι που ζουν μόνιμα και τον χειμώνα στην περιοχή μας μετέφεραν μέσω του φίλου αναγνώστη ότι νοιώθουν πως πλέον τους θυμούνται και τους φροντίζουν. Αυτό συνέβη τον καιρό του αποκλεισμού που οι υπηρεσίες του Δήμου Άνδρου τηλεφωνούσαν κάθε μέρα για το αν θέλουν κάτι. Αλλά και τώρα με τους δρόμους. Κάτι που το είδαμε κι εμείς την τελευταία φορά που περάσαμε από εκεί πριν ένα μήνα, αλλά δεν δημοσιεύσαμε τις φωτογραφίες που πήραμε, αναμένοντας και την ευκαιρία και μιας μαρτυρίας όπως αυτή του φίλου αναγνώστη της περιοχής... 

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet