ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΑΣ: Ένα από τα μεγάλα έργα της 4ετίας...

Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα έργα της 4ετίας της σημερινής διοίκησης. Σχεδιάστηκε από τον Δήμο το 2019-2020. Το έργο βρήκε χρηματοδότηση 3.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια το 2020. Δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε το 2021. Θα παραδοθεί - σύμφωνα με το πρόγραμμα σε ενάμιση χρόνο. 

Το έργο ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2021 με την κατεδάφιση των παλιών κτισμάτων όπου έπεφταν τα ταβάνια! Και συνεχίζει τώρα με την θεμελίωση των δύο νέων πτερύγων. Ήδη η θεμελίωση της πρώτης από τις δύο πτέρυγες έχει προχωρήσει και αναμένονται οι κολώνες και η πλάκα του ισογείου. Θα ακολουθήσουν οι κολώνες και η πλάκα του πρώτου ορόφου.

Ένας ξύλινος τείχος χωρίσει το εργοτάξιο από το σημερινό δημοτικό σχολείο της Χώρας. Από την μια μεριά είναι το εργοτάξιο και από την άλλη η πτέρυγα που λειτουργεί και όπου τα παιδιά έχουν συμπτυχθεί στο ένα μέρος του παλιού σχολείου. 

Για προαύλιο του σχολείου χρησιμοποιείται σήμερα το εμπρός μέρος του προαύλιου χώρου που δεν χρησιμοποιείτο. Έτσι εξοικονομήθηκε χρόνος και χρήμα από μια προσωρινή μεταστέγαση, που είχαν σκεφτεί αρχικά, αλλά χάρη στη συνεργασία Δήμου. εταιρείας του έργου και διευθύντριας του σχολείου απετράπη και το σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί στρυμωγμένο μέχρι να παραδοθεί το έργο σε ενάμιση χρόνο.

Το Εν Άνδρω που σας έχει συνηθίσει με τακτικά επιτόπου ρεπορτάζ, αλλά και με συνεχή ροή πληροφοριών των "ανταποκριτών". φίλων και συνεργατών - κι όχι στείρες φωτογραφίες και αναμασήματα του facebook - επισκέφθηκε το εργοτάξιο. Φωτογράφισε το έργο, μίλησε με τον εργοδηγό και τους εργάτες, και αποκόμισε μια εικόνα της κατάστασης.

Όπως συνόψισε μιλώντας στην ιστοσελίδα μας ο ανδριώτης εργοδηγός του έργου, αλλά και όπως πληροφορηθήκαμε από τον υπεύθυνο του Δήμου: "όλα βαδίζουν σύμφωνα με το πλάνο και χωρίς προβλήματα για το έργο. Πριν το καλοκαίρι θα έχουν  ολοκληρωθεί τα μπετά της πρώτης πτέρυγας και για δύο ορόφους. Μετά θα ξεκινήσουν οι λοιπές οικοδομικές εργασίες και η δεύτερη πτέρυγα."  

Σας μεταφέρουμε μια πρώτη εικόνα του έργου: το πως θα δείχνει όταν τελειώσει σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά της μελέτης, που ήταν αναρτημένο στο κοντέινερ που στεγάζει το γραφείο του εργοταξίου. Και παρακάτω παρουσιάζουμε και το τελικό τοπογραφικό όπως θα είναι το σχολείο το καλοκαίρι του 2023. 

Πρόκειται για τα δεδομένα του νησιού μας για το δεύτερο εντελώς σύγχρονο δημοτικό σχολείο της Άνδρου. Το πρώτο ήταν του Γαυρίου που ξεκίνησε επί δημαρχίας Κυριάκου Θωμά, μελετήθηκε, χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε επί δημαρχίας Γλυνού. Ολοκληρώθηκε τους πρώτους μήνες της δημαρχίας Σουσούδη. Της Χώρας η προμελέτη έγινε επί δημαρχίας Γλυνού. Μελετήθηκε οριστικά, χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάζεται επί δημαρχίας Λοτσάρη. Και θα παραδοθεί όπως λένε οι μηχανικοί μέσα στην τρέχουσα 4ετία...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ! ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΝΑΣ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΛΛΟΣ.. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ?ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΓΙΝΕΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ . ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΡΑΜΜΑ ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΑ Ο ΧΑΔΑ ΠΗΡΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΠΗΓΑΝ ΠΟΙΟ ΠΕΡΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΕ .. ΜΗΝ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙ ? ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ...ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ ! ΒΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΒΡΕ ΑΗΜΝΗΣΤΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ !

This comment was minimized by the moderator on the site

Προβλεπω να το εγκαινιαζει κι αυτο ο Σουσουδης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ρε φίλε προβλέπεις πανωλεθρίαμβο του τέως με τόσο αρνητικές δημοσκοπήσεις; Μόνο ο Τσίπρας κάνει τέτοιες προβλέψεις. Αλλά κι αυτός μόνο με -10% πίσω. Όχι με -23% που είναι ο Σουσούδης...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα ταβάνια έπεφταν σε αίθουσες της παλιάς πτέρυγας, ο Σουσούδης έκανε εκετεταμένη επισκευή και μελέτη στατικότητας και οι αίθουσες αυτή την στιγμή χρησιμοποιούνται κανονικά. Οι αίθουσες πληροφορικής και λοιπόν δραστηριοτήτων γκρεμίστηκαν. Τα παιδιά μας κι εμείς ζήσαμε τα γεγονότα...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κόπηκαν οι ύβρεις. Δεν ξέρουμε σε ποια αίθουσα έπεφταν τα ταβάνια, αλλά ξέρουμε πως έπεφταν. Γιατί δεν είχε γίνει ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Και δεν έγινε καμία ειδική μελέτη. Έγινε ταχεία αποκατάσταση με ειδικό συνεργείο που τέλειωσε καθυστερημένα τον Σεπτέμβριο επί Λοτσάρη.
Αλήθεια από όλο το ρεπορτάζ για ολόκληρο καινούριο σχολείο κορίτσι μου εσύ μόνο τα ταβάνια που έπεφταν είδες. Κρίμα έχασες ολόκληρο το σχολείο. Αλλά θα μου πεις τώρα τα παιδιά σου πάνε σχολείο στην Αθήνα και δεν σε νοιάζει.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro