Ανακαινίσεις των σχολείων Κορθίου και Γαυρίου

 

Αλλαγή καλοριφέρ στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κορθίου. Μελέτη Δήμου Άνδρου, χρηματοδότηση Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Δήμου Άνδρου, που υλοποιήθηκε τον περασμένο μήνα. Στη φωτογραφία η αλλαγή καλοριφέρ στην βιβλιοθήκη...

(Έχει ήδη προχωρήσει το πρόγραμμα αλλαγής καλοριφέρ στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κορθίου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και επίβλεψη του Δήμου Άνδρου και με τη νέα χρονιά ξεκινούν με το νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας (που πέρασε χτες στην Οικονομική Επιτροπή με την παρουσία του Επάρχου Δημήτρη Λάσκαρη) περαιτέρω επισκευές των σχολείων του Γαυρίου και Κορθίου. Πρωτοβουλία του δημάρχου το πρόγραμμα των επισκευών και αναβαθμίσεων - που έτρεξε με την τεχνική υπηρεσία του τις μελέτες - και στη συνέχεια πλήρης συντονισμός και συνεργασία του Επάρχου, ο οποίος έτρεξε την χρηματοδότηση. Οι πρωτοβουλίες, αλλά και η στενή και αγαστή συνεργασία στην υλοποίηση τους και των δύο σε όλους τους τομείς φέρνει αποτελέσματα για το νησί - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Φωτογραφία από την αλλαγή καλοριφέρ στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κορθίου του προηγούμενου μήνα. Μελέτη, χρηματοδότηση Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Δήμου Άνδρου...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΘΕΜΑ: Ξεκινά η νέα χρονιά με 260.000€ χρηματοδότηση από τη Π.Ν.Αι  για Συντήρηση & Επισκευή σχολικών κτιρίων Δ.Άνδρου

     Ένα ακόμα έργο της νήσου  Άνδρου χρηματοδοτεί η  ΠΝΑι με την έναρξη της νέας χρονιάς. Η Περιφερειακή μας αρχή  από την πρώτη στιγμή έχει επιδείξει την ευαισθησία της στον τομέα της παιδείας. Μετά από την άμεση και πλήρη χρηματοδότηση κατασκευής του Νέου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου, προχωρά στην χρηματοδότηση επισκευής και συντήρησης δύο άλλων σχολείων στην Άνδρο. Κατόπιν του Α.Π 14581/16-12-2021 αιτήματος του Δημάρχου Άνδρου, η οικονομική επιτροπή της ΠΝΑι όπου και συμμετέχω, κατά την πρώτη συνεδρίαση του 2022, αποφάσισε ομόφωνα  τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης  με το Δήμο Άνδρου, με τίτλο: «Επισκευές-συντηρήσεις σχολικών κτιρίων  Δ. Άνδρου».

     Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η Συντήρηση & Επισκευή των Γυμνασίων Γαυρίου & Κορθίου Δήμου Άνδρου και οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αποξήλωση και τοποθέτηση νέων κουφωμάτων, εσωτερικούς και εξωτερικούς χρωματισμούς , ελαιοχρωματισμούς, επιχρίσματα, υγρομονώσεις  δώματος  και κατασκευή περίφραξης.

          Η δαπάνη για την χρηματοδότηση της πράξης ανέρχεται στο ποσό των 260.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ)   και  θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέσω της ΣΑΕΠ 567, με κωδικό 2015ΕΠ56700002 και τίτλο έργου «Έργα συντηρήσεων-Επισκευών σχολικών κτιρίων σε νησιά της Π.Ε Κυκλάδων.

     Η ΠΝΑι είναι η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα όπου δημιούργησε το παραπάνω ειδικό πρόγραμμα συντήρησης και επισκευής σχολικών μονάδων για τα νησιά μας. Εκατοντάδες σχολικές αίθουσες έχουν συντηρηθεί και επισκευαστεί από το πρόγραμμα αυτό σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Ο Δήμος Άνδρου (ένας από τους ελάχιστους στο Ν.Αιγαίο)  βρίσκεται στη Δ’ Φάση χρηματοδότησης, που σημαίνει πως είναι η τέταρτη φορά που χρηματοδοτείται από την ΠΝΑι, για επισκευές και συντήρηση σχολικών μονάδων.

     Συγχαρητήρια για την ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά που επιδεικνύει ο Δήμος Άνδρου με τις υπηρεσίες του, για την εκπόνηση των μελετών καθώς και την ολοκλήρωση των προηγούμενων φάσεων ώστε να προβούμε στην Δ’ φάση χρηματοδότησης.

Προγραμματισμός-Συνεργασία-Αποτέλεσμα 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κε Έπαρχε δεν λες στον Δήμο με τα αντανακλαστικά και την ετοιμότητα που επιδεικνύει να επισκευάσει και τα καθίσματα στο Κ,Υ........