Στις 7/2 λήγει η προθεσμία για την τρίτη δόση του εμβολίου

Πέννυ Μπουλούτζα - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - 01.02.2022

Διορία μιας εβδομάδας προκειμένου να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου έναντι της COVID-19 έχουν όσοι εμβολιάστηκαν πριν από επτά μήνες ή και περισσότερο διάστημα, εάν επιθυμούν να συνεχίσουν να έχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Από την επομένη της 7ης Φεβρουαρίου τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους θα λήξουν και δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «διαβατήριο» πρόσβασης σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης. Επιπλέον θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό ή rapid test για να μπορούν να εισέλθουν σε καταστήματα λιανικής (εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων).

Και ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες της πολιτείας και των ειδικών γιατρών να πείσουν όσο γίνεται περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν. Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τον μεγάλο αριθμό θανάτων που καταγράφεται στη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «το κύμα της “Δέλτα”, που παράγει και πολλούς θανάτους, μας βρήκε με εμβολιαστική κάλυψη στο 67% του ενήλικου πληθυσμού, ενώ τώρα έχουμε φτάσει στο 84%. Αρα οι συμπολίτες μας από εδώ και πέρα είναι θωρακισμένοι. Επιπλέον είναι μια πραγματικότητα ότι η χώρα μας μαζί με την Ιταλία είναι οι πρώτες χώρες με μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στις ηλικίες άνω των 80 ετών».

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

οι ίδιοι άνθρωποι που πούλησαν τον πανικό πουλάνε τη θεραπεία