ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021: Πως πήγαμε μέχρι τώρα και μια ακόμα παράταση για όσους δεν απογράφηκαν...

 

Συνεχίζεται η προσπάθεια να απογραφούν όσοι ακόμα δεν έχουν καταφέρει να απογραφούν στην Άνδρο. Αυτό λέει η ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας που έστειλε ο Δήμος Άνδρου. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε την ανακοίνωση και κάναμε μια μικρή δημοσιογραφική έρευνα για το τι αποτελέσματα σε πρώτη φάση έδωσε η απογραφή. Αν και τα αποτελέσματα είναι - για την ώρα - μη ανακοινώσιμα κύκλοι που είχαν λόγο στα της απογραφής της Άνδρου μάς είπαν πως υπάρχει μια καλή εικόνα της αποτύπωσης των κατοικιών και των κατοίκων.

Με ιδιαίτερα ενδιαφέρον ακούσαμε πως η ηλεκτρονική απογραφή πήγε απροσδόκητα καλά. Και πως η φυσική απογραφή στη συνέχεια κάλυψε τα κενά. Σήμερα ζητείται από την Στατιστική Υπηρεσία να απογραφούν και όσοι τυχόν δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Ο τελικός αριθμός των κατοίκων στο νησί μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι αριθμοί κατοίκων στο νησί είναι σαφώς μικρότεροι - για την ώρα - μιας και δεν έχουν ενσωματωθεί όσοι απογράφηκαν στην Αθήνα και δήλωσαν κατοικία την Άνδρο. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα αναμένεται μάλλον μια πτώση των κατοίκων και μια αύξηση των κατοικιών. Περιμένουμε όμως και θα δούμε στο τέλος πως θα διαμορφωθεί η εικόνα της Άνδρου το 2021…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2021

Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ανακοινώσεων της ΕΛΣΤΑΤ, σχετικά με την επικοινωνία των πολιτών με τα Απογραφικά Όργανα στην Άνδρο, ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Άνδρου ότι όσοι δεν έχουν απογραφεί ακόμη μπορούν να απογραφούν ως εξής:

Α. Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή

Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα
ή μέσω αναζήτησης Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021 - Gov.gr

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός «Μοναδικός Κωδικός Απογραφής» της κατοικίας/νοικοκυριού σας. Εάν δεν έχετε τον κωδικό, παρακαλούμε τηλεφωνήστε στο τηλέφωνο 2111212027 και πληκτρολογήστε 46310 για να αφήσετε ηχητικό μήνυμα ή στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  1. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα

Οι Απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ έχουν ήδη επισκεφθεί κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Πραγματοποίησαν είτε δια ζώσης είτε τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τους πολίτες και έπειτα από την ολοκληρωμένη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων, παρέδωσαν στους πολίτες Βεβαιωτικά Απογραφής.

Αν δεν έχει περάσει ο απογραφέας, ή αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν σας βρήκε, τηλεφωνήστε στο τηλέφωνο 2111212027 και πληκτρολογήστε  46310 για να αφήσετε ηχητικό μήνυμα. ή στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και θα επικοινωνήσουν μαζί σας οι Υπεύθυνοι της Απογραφής στο νησί της Άνδρου.

Σε περίπτωση αδυναμίας χρήσης των παραπάνω τρόπων επικοινωνίας, ως προς την απογραφή σας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δήμο Άνδρου, στα παρακάτω τηλέφωνα, για να δώσετε τα στοιχεία σας και να τα μεταβιβάσει, μέσω email, στους Υπεύθυνους της Απογραφής στο νησί της Άνδρου.

Οι πολίτες μπορούν επίσης να μεταβαίνουν για δια ζώσης απογραφή στο Γραφείο Δημοτολογίου, στο ΚΕΠ Κορθίου και στο ΚΕΠ Γαυρίου, κατόπιν ραντεβού.

Για το Γραφείο Δημοτολογίου στην Χώρα Άνδρου: 2282360265

Ώρες:9:00- 2:00μ.μ.

Για το ΚΕΠ Κορθίου: 2282360322

Ώρες: 9:00- 2:00μ.μ.

Για το ΚΕΠ Γαυρίου: 2282360117

Ώρες: 9:00- 2:00μ.μ.

Η απογραφή καθορίζει το μέλλον του Δήμου μας για τα επόμενα 10 χρόνια.

Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε. Όλοι μετράμε.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Είμαι πολύ περίεργος με τα αποτελέσματα που θα βγάλει αυτή η υποτιθέμενη απογραφή και για την Άνδρο και για την Ελλάδα.
Είμαι περίεργος για την εθνοτική κατανομή των πληθυσμών, για την κατανομή των ηλικιών.
Άραγε πως μπορείς να μένεις στη Αθήνα και να δηλώνεις μόνιμη κατοικία Άνδρο, είναι σωστο;
Ανταποκρίνεται στην φορολογική δήλωση του απογραφεντος όπου αναγράφεται σαφώς η κυρία κατοικία;.
Άραγε πόσοι "κάτοικοι Άνδρου" δεν είναι ελληνικής καταγωγής, δεν κάνουν φορολογικές δηλώσεις και απολαμβάνουν διεκδικώντας και μάλιστα επιτακτικά τα δικαιώματα των ιθαγενών;
Εκ του αποτελέσματος τα σχόλια εκτός αν είναι κακό να αναρωτιέσαι

This comment was minimized by the moderator on the site

Οτι θελετε κανετε ελευθερια εχουμαι τιποτα δεν ισχει αλλα λετε αλλα γραφετε αλλα κανετε εκ βαρος τον ειδη ταλεποριμενον ανθροπων
Και η δυαβολινες που στελνετε και πανε στης πολυκατοικιες λεγοντας ειμαστε απο διαφορες εταιρειες ψευδως και πουλαμε προγραμματα εκπτοσης για ρευμα κλπ για να τσεκαρουν πιος που μενει χτιπανε μπορτες αγενεστατη 10 φορες την ημερα ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΚΑΡΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΓΕΙΝΕΤΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΨΗ?????! ! ! ! !Καταδεχονται στα παντα αρκει να βγαλουν χρηματα εκ βαρος τον αθοων ανθροπων!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η απογραφή η φετινή είναι για γέλια. ένα τεράστιο ποσοστό δεν άνοιγε πόρτες δεν έδινε στοιχεία. πιστευω οτι τουλάχιστον 20-30% δεν έχει απογραφεί καθόλου.Πλήρης αποτυχία και φιάσκο αυτή η δημοσκόπηση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όσα λέτε είναι από την φαντασία και την άγνοια σας. Πρώτον ηαπογραφή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ. Δεύτερον υπήρξε ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας στην Άνδρο. Εσείς ποια υπηρεσία ρωτήσατε στην Άνδρο και σας είπε αυτά που γράφετε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Apo parataseis allo tipota..den pezeste..
Ki emeis pote 8a plirw8oume? To 2024?
Giati olo to 23 vlepw na kanete akoma apografes.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά για Αθήνα δεν έχει παράταση...τους υπαλλήλους τους περιμένουμε να έρθουν . αλλά δεν φαίνονται πουθενά.. προφανώς είμαστε εκτός επικράτειας...