Χαμηλά η Άνδρος. Τρία νησιά εκτινάσσουν τις Κυκλάδες. Δύο λόγια περί στοιχείων...

Με την ευκαιρία της σημερινής ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ που δείχνει την Άνδρο στη δεύτερη χαμηλότερη θέση στις Κυκλάδες με 3,4% των κρουσμάτων του νομού και τρία νησιά να έχουν 62%% των κρουσμάτων των Κυκλάδων να σχολιάσουμε μερικά περί κρουσμάτων που γράφονται στο facebook και περιλαμβάνουν μερικές φορές κι εμάς από διάφορους ευκαιριακούς σχολιαστές.

(α) Τα μόνα αριθμητικά στοιχεία για τον κορονοϊό που υπάρχουν είναι οι επίσημες αναφορές του ΕΟΔΥ. Αυτά αναλύονται πανελληνίως και διεθνώς.  Αυτά αναφέρονται και για τις Κυκλάδες και για την Άνδρο. Το που βρίσκουν στοιχεία ο ένας και ο άλλος και γράφουν (ή βρίζουν) μερικοί δεν γνωρίζουμε. Εμείς παρουσιάζουμε τα επίσημα στοιχεία τα οποία λαμβάνονται από τα φαρμακεία, δημόσια και ιδιωτικά ιατρεία, εργαστήρια και από το κέντρο υγείας Άνδρου. Το που βρίσκει στοιχεία κάθε γραφικός συνταξιούχος που ψάχνει αναγνωρισιμότητα στο fecebook και μας επιτίθεται δεν ξέρουμε και δεν μας ενδιαφέρει. 

(β) Η Άνδρος σήμερα είχε το 4.1% των κρουσμάτων των Κυκλάδων. Τρία άλλα νησιά είχαν το 62%!!! Πως θα έκρινε κανείς τα 10 κρούσματα της Άνδρου με τα 186 της Θήρας, Μυκόνου, Νάξου; Σαφώς λίγα. Αυτό γράφουμε, αλλά ο συνταξιούχος ναυτικός μας αντιπολιτεύεται!!! Αντιπολιτεύεται την λογική, αλλά δεν το ξέρει. 

Πάμε στο σημερινό σημείωμα. Σύμφωνα με  τον ΕΟΔΥ σήμερα Δευτέρα 7/2 κατεγράφησαν στα νησιά των Κυκλάδων τα ακόλουθα κρούσματα:

  • ΑΝΔΡΟΥ 10
  • ΘΗΡΑΣ 79
  • ΚΕΑΣ – ΚΥΘΝΟΥ 18
  • ΜΗΛΟΥ 17
  • ΜΥΚΟΝΟΥ 52
  • ΝΑΞΟΥ 55
  • ΠΑΡΟΥ 24
  • ΣΥΡΟΥ 39
  • ΤΗΝΟΥ 4

ΣΥΝΟΛΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 298

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η στατιστική είναι η επιστήμη που δέχεται ότι εάν βάλεις το κεφάλι σου στο ψυγείο και ταυτόχρονα τα πόδια σου στο φούρνο, η θερμοκρασία του σώματός σου θα είναι η κανονική.
Θεωρητικά, μόνο αν πάμε σε κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό π.χ. ανά 100 άτομα και βέβαια σε επαρκές δείγμα ημερών π.χ. ανά 10, θα έχουμε καλύτερη άποψη και ένα λιγότερο ανασφαλές συμπέρασμα.
Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι σε κάποια νησιά όπως η Μύκονος, η Θήρα και μερικά ακόμη υπάρχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι αυτή την περίοδο, κυρίως σε οικοδομικές ή άλλες εργασίες προετοιμασίας θερινής περιόδου, οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στους μόνιμους κάτοικους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γράφε γράφε ψέματα, υλικό μαζευουμε

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Νάτοι αυτοί που σας λέγαμε. Έσκασαν μύτη και στο σάιτ. Διαβάστε τους και ρωτήστε τους "που βρίσκουν στοιχεία αυτοί;"
Και φυσικά απειλούν. Όπως πάντα ανώνυμα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Παντως το συνολο των κρουσματων που αναφερετε ειναι 298 και οχι 243 και λιγα δεν ταλες για τις σχεδον αδειες χειμωνιατικες κυκλαδες

Α{ΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστούμε για την διόρθωση. Χάσαμε ένα νησί στην άθροιση. Χαιρόμαστε που το βρήκατε εσείς. Πάντως τα στατιστικά στοιχεία είναι συντριπτικά. Η Άνδρος με 3,1% και τα άλλα νησιά με 62%! Φαίνεται η διαφορά. Και βέβαια τα κρούσματα δεν είναι λίγα σε μερικά νησιά γι' αυτό και οι Κυκλάδες είναι στο κόκκινο. Το λέμε κι εμείς μέρες τώρα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro