ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΣΤΟΝ ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΘΕΟΛΟΓΟ"

Σήμερα, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, στο πλοίο ΘΕΟΛΟΓΟΣ τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων ναυτικών και επιβατών του πλοίου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Περίπου γύρω στις 11:00 το πρωί ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ διερχόμενος από το σημείο του ναυαγίου στο ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ έκοψε ταχύτητα και μέλη του πληρώματος με επικεφαλής τον καπετάν Μάκη Σκιαδά απότισαν φόρο τιμής στο πλοίο και στους χαμένους ναυτικούς και επιβάτες, που χάθηκαν εκεί πριν 39 χρόνια.  Ο καπετάν Μάκης Σκιαδάς πέταξε στεφάνι στη θάλασσα, εν μέσω βαθιάς συγκίνησης, που είχε καταλάβει τον ίδιο και τους παραβρισκόμενους. Τρισάγιο τέλεσε ο παπα-Αντώνης Χορευτής. 

Αξίζει να ξαναπούμε τηγν ιδιαίτερη σχέση που έχει ο καπετάνιος Μάκης Σκιαδάς με το χαμένο πλοίο. Ο καπετάνιος του ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π. Μάκης Σκιαδάς το 1983 ήταν ναυτολογημένος στο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Την ημέρα του ναυαγίου λόγω κάποιου προβλήματος που είχε με το πόδι του είχε αναγκαστεί να μείνει στο νησί του την Πάρο και θα ξανάμπαινε στο πλοίο την επομένη. Το σοκ και η συγκίνηση του τότε νεαρού ναυτικού ήταν μεγάλη όταν έμαθε την επομένη πως το πλοίο που ταξίδευε μαζί με τους συναδέλφους του βούλιαξε την επομένη μέρα που αυτός βγήκε στη στεριά. Μεγάλη λοιπόν η συναισθηματική φόρτιση του καπετάνιου την ώρα που τελέστηκε στο πλοίο του το μνημόσυνο του ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η μοίρα τον κράτησε μια-δυό μέρες στη στεριά. Και με αυτόν τον τυχαίο τρόπο δεν ήταν και αυτός μέρος εκείνης της τραγωδίας.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τις φωτογραφίες έστειλε ο αναγνώστης Γιώργος Περτέσης. Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Θεός να αναπαύει τους αδικοχαμένους, και να συντηρεί το γεγονός στην μνήμην αυτών που το ζήσαμε στο νησί εκείνη την τραγική νύχτα.
Στους λίγους που γλύτωσαν ο Θεός έδωσε για κάποιο άγνωστο σε μας λόγο μια δεύτερη ευκαιρία για νέα ζωή.Εύχομαι να την διαχειρίζονται με ευγενείς στόχους , φιλάνθρωπη συνείδηση,όραμα και σκοπό
Στους συγγενείς των θυμάτων εύχομαι παντοτεινή γαλήνη στην πονεμένη ψυχή τους

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την Ελέγκω, το Νικόλακη και τη γλυκιά μαμά τους!
Τόσο άδικα και αναπάντεχα χάθηκαν... Τους περιμέναμε να επιστρέψουν στην Άνδρο και όλα έσβησαν! Η νύχτα εκείνη πάντα θα με στοιχειώνει! Μια ακόμη μαύρη επέτειος για το νησί μας!
Αιωνία τους η μνήμη!