ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΕ ΑΝΔΡΟ & ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι αριθμοί του ΕΟΔΥ δείχνουν μεγάλη αποκλιμάκωση στα κρούσματα σε Κυκλάδες και σε Άνδρο. Κρατούμε μια επιφύλαξη λόγω των αργιών για τα τελικά νούμερα. Όμως πέρα από αυτά είναι πρώτη φορά εδώ και μήνες που οι Κυκλάδες αναφέρονται με 105 μόνο κρούσματα. Η Άνδρος μάλλον με τα 7 είναι στα συνηθισμένα της. Ας ελπίσουμε η εβομάδα αυτή να φέρει τα καλά νέα που περιμένουμε. Αναλυτικά ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 6/3/22 τα ακόλουθα κρούσματα στις Κυκλάδες:

ΑΝΔΡΟΥ 7

ΘΗΡΑΣ 20

ΚΕΑΣ - ΚΥΘΝΟΥ 1

ΜΗΛΟΥ 11

ΜΥΚΟΝΟΥ 8

ΝΑΞΟΥ 22

ΠΑΡΟΥ 20

ΣΥΡΟΥ 11

ΤΗΝΟΥ 5 

ΣΥΝΟΛΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 105

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και η αποκλιμάκωση συνεχίζεται!!!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν έβλεπες την ημερομηνία θα καταλάβαινες πως είναι ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ!!!! Σήμερα ειναι 63 και θα βρεις την είδηση σε άλλη στήλη.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Για ποια αποκλιμάκωση μιλάτε......; Σήμερα 8/3 ο ΕΟΔΥ δίνει για την Άνδρο 63 κρούσματα! Λοιπόν που την είδες την αποκλιμάκωση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δύσκολα τα ελληνικά πολίτη. Αν έβλεπες την ημερομηνία θα καταλάβαινες πως είναι ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ!!!! Σήμερα ειναι 63 και θα βρεις τηνείδηση σε άλλη στήλη. Κι άλλη φορά μαθε πρώτα να σκέφτεσαι και μετά να μιλάς και να βρίζεις...
Οι βρισιές περικόπηκαν

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αντιλαμβανομαι αυτα που γραφετε, και την σκοπια απο την οποια τα γραφετε, αλλα καλως ή κακως επιστημονικα πρεπει να συγκρινουμε τα δεδομενα στην ιδια βαση. Αλλιως η συγκριση ειναι λαθος. Αυτο ειναι κ το νοημα της υπαρξης των πληθυσμιακων κριτηριων και η αναγωγη τους σε αυτα.
Ακομα και τις δημοσκοπησεις αν δειτε, παντα το δειγμα ειναι ελαχιστο σε σχεση με το συνολικο πραγματικο αριθμο συμμετεχοντων στις εκλογες (2-3000 σε συνολο καποιων εκατομμυριων εκλογεων). Αυτο ομως δεν τις κανει αναξιοπιστες. Ειδικα αυτο (και επειδη σας παρακολουθω) το ξερετε απο πρωτο χερι.
Ευχαριστω για τα καλα σας λογια, και απολογουμε αν καπου μπορει να εγινα λιγο πιο επιθετικος απαντωντας σ'αυτα που μου γραψατε. Ο γραπτος λογος συχνα παρεξηγειται πολυ πιο ευκολα απο την συζητηση προσωπο με προσωπο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Με δεδομένο πως ξέρετε το θέμα θα ήταν χαρά να μιλήσω μαζί σας και να έχω μια καλύτερη εικόνα για το θέμα. Αν δεν σας είναι πρόβλημα θα χαρώ να στείλετε μεηλ στο enandro.gr@gmail.com ή να στείλετε τηλέφωνο να σας πάρω εγώ.
Και πάλι ευχαριστώ για τον διάλογο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα ηθελα να συμπληρωσω τα εξης στη προηγουμενη απαντηση μου (και να προτεινω να μην μπερδευετε τα θεματα).
Το θεμα του αρθρου σας ειναι ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ , το ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΕΙ Η ΑΝΔΡΟΣ και ΟΧΙ ΤΙ ΝΟΣΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο COVID (την οποια ειρωνικα αναφερετε οτι δεν ελαβα υπ'οψιν μου).
Ειναι γνωστο σε ολους πλεον οτι η παραλλαγη Ο προκαλει πολυ μικροτερη νοσηση και θνησιμοτητα απο τις προηγουμενες αλλα αυτο ειναι κατι διαφορετικο απο το αρθρο σας το οποιο αναφερεται σε αριθμο κρουσματων και μονο. Πολυ ευχαριστως, αν θελετε να το συζητησουμε και αυτο ξεχωριστα σε αλλο αρθρο. Εδω ομως ειναι κριμα να προσπαθειτε να "θολωσετε" τα νερα για να βγαλετε αναξιοπιστα οσα γραφω.
Επiσης δεν κανω κανενα απολυτως λαθος. Εσεις δεν διαβασατε προσεκτικα τι εγραψα με αποτελεσμα να εκτιθεστε. Ο μεσος ορος κρουσματων ανα 100.000 για την Ανδρο ειναι 3ψηφιος. Νομιζω ημουν απολυτα ξεκαθαρος επι αυτου στο προηγουμενο μυνημα μου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστώ και πάλι για την διόρθωση. Δεν μου είναι εύκολο να παρακολουθήσω την συλλογιστική σας και τις αναγωγές σας στη σφαίρα των 100.000 όπως σας είπα προηγουμένως. Θεωρώ πως η στατιστική έχει τη χάρη είτε οι αριθμοί να ευημερούν ενώ οι ανθρώποι πάσχουν (περίπτωση μεγάλης διασποράς των μετρήσεων από τους μέσους όρους - πολύ πάνω του 5%) είτε οι αριθμοί να πάσχουν και οι άνθρωποι να πηγαίνουν καλύτερα (όπως η περίπτωση που συζητάμε). Εξαρτάται από την σύνθεση του στατιστικού μοντέλου.
Πάντως μιλώντας μαζί σας είναι μια ευχαρίστηση μιας και η όλη συζήτηση έχει νόημα
Και πάλι ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

κ. Διαχειριστα, οταν απαντατε καλο θα ειναι να μην χανεται την ψυχραιμια σας, και οταν αναφερεστε σε μαθηματικα και στατιστικη να μην χρησιμοποιειτε παραδειγματα του τυπου "το μπουζουκι ειναι οργανο, ο αστυνομικος ειναι οργανο, αρα ο αστυνομικος ειναι μπουζουκι".

Τα στατιτιστικα που ανεφερα δεν τα σκαρφιστικα απο το κεφαλι μου, οπως αφηνετε να υποννοηθει στην, καπως επιθετικη, απαντηση σας. Ειναι στατιστικα που αναφερονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στο ΕΠΙΣΗΜΟ δελτιο τυπου του ΕΟΔΥ (ειναι η τελευταια στηλη προς τα δεξια, αν δεν την εχετε προσεξει). Βεβαια και οι επιστημονες του ΕΟΔΥ, με την σειρα τους, δεν ξυπνησαν ενα πρωι και επειδη δεν ειχαν τι να κανουν, ειπαν ¨α, τι να κανουμε σημερα? ας βαλουμε στο δελτιο τυπου και μια στηλη που να αναφερει τα κρουσματα ανα 100.000 πλυθησμο ανα περιοχη". Ο λογος υπαρξης αυτης της στηλης και αυτου του συγκεκριμενου στατιστικου (που ξανατονιζω δεν ειναι δικο μου, αλλα του ΕΟΔΥ τον οποιο περεπιμπτοντως και εσεις επικαλειστε συχνα πυκνα, στις αντιπαραθεσεις σας με την αντιπολιτευση του Δημου), ειναι απολυτα προφανης: Η στηλη δημοσιευεται για να υπαρχει ΑΜΕΣΟ μεσο συγκρισης μεταξυ της καθε περιφερειας, μιας και καθε περιφερερεια εχει διαφορετικο πληθυσμο.

Ειναι ατοπο και αστοχο να λεμε για παραδειγμα πως η Ανδρος σημερα εχει μ.ο. 7ημερου 11 κρουσματα, ο Κεντρικος Τομεας Αθηνων εχει μ.ο.1157 (αριθμοι απο 7/3/2022) και να συμπεραινουμε οτι η Ανδρος τα παει τέλεια, ενω στο κεντρικο Τομεα πεφτουν κατω σαν τις σκνιπες.
Εδω λοιπον ερχετε το στατιστικο που σας ανεφερα στο προηγουμενο μυνημα και βαζει τη συγκριση στη σωστη βαση μιας και η Ανδρος εχει οπως ειπατε 7000 πλυθησμο ενω ο κεντρικος Τομεας 1.030.000. Χρησιμοποει με αλλα λογια μια κοινη βαση (100.000) και κανει αναγωγη ολων των αποτελεσματων των περιφερειων σ'αυτη. Τι πιο λογικο απο αυτο?? Χρησιμοποιωντας λοιπον αυτη τη απλη στατιστικη βλεπουμε οτι η Ανδρος τα παει πολυ χειροτερα ακομα και απο τον κεντρικο Τομεα Αθηνων (108,45 κρουσματα ανα 100.000 η Ανδρος εναντι 77.8 κρουσματα ανα 100000, ο εξαιρετικα πυκνοκατοικημενος, κεντρικος Τομεας των Αθηνων).

Θεωρειτε λοιπον, πιο σωστο, να συγκρινουμε μηλα με βαρκες (για να χαριτολογησω κιολας) ή να υπαρχει κοινο μετρο συγκρισης?? Ακομα και την απλη μεθοδο των 3, που μαθαμε στο Γυμνασιο, αν κανετε, θα δειτε οτι το 11 στις 7000 ειναι πολυ χειροτερο στατιστικα απο το 1157 στο 1.030.000!!!! Ειμαι σιγουρος οτι οι συνεργατες σας, στην Metron Analysis , οι οποιοι ειναι εξαιρετικοι στατιστικολογοι, μπορουν να σας το εξηγησουν ακομα καλυτερα απο εμενα.

Για να κλεισω θα παραθεσω και τα αναλογα στατιστικα ανα 100000 πληθυσμο, του ΕΟΔΥ, για ολα τα νησια των Κυκλαδων, απο την χθεσινη μερα (7/3/2022), μιας και κατι αναλογο κανετε και εσεις στο καθημερινο σας αρθρο για τον Covid.

Ανδρος 108,45
Θηρα 79,44
Kεα/Κυθνος 76,71
Μηλος 40,27
Μυκονος 88,81
Ναξος 62,39
Παρος 46,9
Συρος 60,45
Τηνος 104,21

Με βαση τα ΕΠΙΣΗΜΑ στατιστικα αυτα, και την αναγωγη τους στη κοινη βαση που κανει ο ΕΟΔΥ, λοιπον, η Ανδρος μας, δυστυχως ειναι στη χειροτερη θεση απ'ολα τα νησια των Κυκλαδων.
Ξανατονιζω οτι δεν ειναι αριθμοι της φαντασιας μου, αλλα επισημοι αριθμοι του ΕΟΔΥ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστώ για το μάθημα. Δεν είναι έλλειψη ψυχραιμίας το να έχω μια εντελώς άλλη άποψη για την χρήση της στατιστικής. Είναι ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ.
Όσο για τις αναγωγές στο 1 προς 100.000 χιλιάδες για πληθυσμούς 7.000 κατοίκων μπορεί να σας οδηγήσουν σε ατραπούς όπως αυτοί που παραθέτετε εσείς που πλέον δεν εξηγούν, αλλά παραπλανούν. Το 1 προς 100.000 είναι κυρίως για μεγάλους πληθυσμούς των 100.000 και άνω κυρίως. Αυτά τα λίγα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλό θα είναι να μην χρησιμοποιείται συνεχως ο όρος "αποκλιμάκωση"...ο καθαρός αριθμός κρουσμάτων είναι ένας αριθμός ενδιαφέροντος....στατιστικά υπάρχουν κ άλλοι αριθμοί..ένας εξίσου σημαντικός είναι ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000.
Αν δούμε αυτόν λοιπον, η Άνδρος των 7-10-14-17 κρουσμάτων την μέρα ( μέσος όρος περίπου 11 κρούσματα/ημέρα) είναι σταθερά 3ψηφιος. Σήμερα για παράδειγμα χρησιμοποιώντας τον μέσο όρο των τελευταίων 7 ημερων, είναι 108,45 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Το 108,45/100.000, λοιπόν είναι ένα από τα υψηλότερα ποσοστά Πανελληνίως. Άρα ΔΕΝ τα πάμε κ τόσο καλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ο μέσος όρος είναι διψήφιος κι όχι τριψήφιος όπως λανθασμένα γράφετε. Και αντί να αναγάγετε τα κρούσματα στα 100.000 που φυσικά δεν έχει τόσους η Άνδρος αν όμως χρησιμοποιήσετε τον μέσο όρο κρουσμάτων επί των πραγματικών κατοίκων της Άνδρου (7.000 βαριά-βαριά) σε σχέση με όλα τα άλλα νησιά θα δείτε πως πάμε εξαιρετικά εδώ και μήνες. Έχουμε κάτω του 3% των κρουσμάτων κάθε μέρα στις Κυκλάδες όταν ο πληθυσμός μας είναι το 7%.
Ξέρετε μεταξύ στατιστικής και πραγματικότητας επικρατεί η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Το 50% του 10 είναι το 5. Και το 50% του 100.000 είναι το 50.000. Έχει καμία σχέση ο ένας πραγματικός αριθμός με τον άλλο.
Συνεπώς αυτά που γράφετε δεν αφορούν παρά μόνο εσάς. Η Άνδρος με 11 κρούσματα την μέρα ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. Αν είχε 30 ή 40 με τον πληθυσμό που έχει θα είχε πρόβλημα. Κάτι που φαίνεται και από το πραγματικό γεγονός πως ελάχιστες είναι οι νοσηλείες μιας και τον ιό τον περνάνε όλοι ΕΛΑΦΡΑ πια. Ούτε αυτό το είδατε με την στατιστική σας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro