ΑΝΔΡΟΣ: Πέταγμα χαρταετών... μετά από χρόνια!...

Τίποτα δεν προμήνυε πως θα πετούσαν αετό τα παιδιά (και οι μεγάλοι) την Καθαρά Δευτέρα. Οι εναλλαγές βροχής και ήλιου δεν άφηναν περιθώρια αισιοδοξίας στους μεγάλους, που πιστοί στο έθιμο είχαν αγοράσει χαρταετούς και τους κουβάλαγαν. Τα παιδιά - όπως πάντα - ήταν αισιόδοξα. Τίποτα δεν προμήνυε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας πως υπήρχε περίπτωση να πετάξει αετός μιας και η μέρα ξεκίνησε με μια γερή μπόρα.  

Τίποτα δεν έλεγε γύρω στις 3:30 το απομεσήμερο πως θα πετούσαν αετούς στο Παραπόρτι - κλασικό σημείο πετάγματος χαρταετών στη Χώρα. Όμως ένα ραντεβού που άργησε για καφέ κι εκείνη η παλιά συνήθεια οδήγησαν το αυτοκίνητο χωρίς σκέψη στο γήπεδο. Κι εμείναμε να βλέπουμε το εξαιρετικό θέαμα των δεκάδων χαρταετών στο χορτάρι και στον αέρα. 

 Δεκάδες πιτσιρίκια-πιτσιρίκες με μπαμπάδες και μαμάδες προετοίμαζαν ή πετούσαν χαρταετούς. Ένα; θέαμα που είχαμε να το δούμε κάποια χρόνια μιας και ο καιρός από παράδοση χαλούσε αυτή την μέρα. Και οι χαρταετοί έμεναν στη γη μαζί με τις ελπίδες των παιδιών και τις προετοιμασίες των μεγάλων. Το θέαμα ήταν εξαιρετικό. Η χαρά όλων ήταν μεγάλη. .  

Οι χαρταετοί πολύχρωμοι και "ποδοσφαιρικά ακομμάτιστοι". Δεν υπήρχαν ομάδες. Υπήρχαν χρώματα, χαρά κι ελπίδες που πετούσαν ξεκινούσαν από χαμηλά και ανέβαιναν ψηλά.. Υπήρχαν όλα αυτά που δίνουν χρώμα και χαρακτήρα στην μέρα. Κάτι που είχαμε να δούμε χρόνια. Τα τελευταία χρόνια λόγω πανδημίας και πολύ περισσότερα λόγω καιρού. Αλλά αυτή τη φορά ο ευνοϊκός και ήπιος νοτιάς έδινε φτερά στους χαρταετούς και τους ανέβαζε πολύ ψηλά.

 Πολύ ψηλά. Όλοι μαζί. Μια εικόνα που φτερούγιζε την μέρα και τις σκοτούρες μακριά. Κυρίως οι κάτοικοι (ήταν οι περισσότεροι) το διασκέδαζαν πολύ. Όμως υπήρχαν και επισκέπτες μιας και τα βραδινά τοπικά πλοία έδωσαν τη δυνατότητα και σε όσους μπόρεσαν να χαρούν κι αυτοί το πέταγμα του χαρταετού μετά από χρόνια με τέτοιες ευνοϊκές συνθήκες, τις οποίες τίποτα δεν προμήνυε η αρχή της μέρας. Και του χρόνου...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"  

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΝΑΙ.ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΜΑΣ. ΗΡΘΑΝ, ΤΑ ΠΑΣΑΛΕΙΨΑΝ, ΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΛΑΚΟΥΒΕΣ Η ΜΕΣΣΑΡΙΑ ΠΑΛΙ.ΒΕΒΑΙΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΛΑ. ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ,.
ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ. ΚΑΡΦΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ.
ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΗ ΣΩΣΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΣΑ-ΛΥΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μιας και είστε αγενέστατος και λίαν επιθετικός (ανώνυμος φυσικά γιατι η μαγκιά σας μέχρι εκεί φθάνει)θα σας πούμε πως έχετε μπλέξει τα μπούτια σας. Γράφετε για το Βακόνι (το μισό μόνο) και αναφέρετε Μεσαριά. Πρώτο φάουλ. Δεύτερον για το μισό Βακόνι ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ. Έχει προγραμματιστεί (ρωτήσαμε περιφέρεια και δήμο που το κάνουν μαζί) για μετά το Πάσχα.
Δεύτερο φάουλ τόσα χρόνια όταν λέτε εννοείται από το 2010 που έγιναν τα πρώτα έργα και μετά ποτέ κανείς δεν έφτιαξε σωστά τον δρόμο. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ.
ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΑΔΙΚΟ να βρίζετε αυτούς που τον προχωρησαν και μέχρι το καλοκαίρι θα τον έχουν τελειώσει. Φυσικά η οργή σας δεν περιλαμβάνει κανέναν πέρα από αυτούς που έκαναν και κάνουν έργο. Κανέναν άλλο δεν είδατε. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ είστε τόσο οργισμένος που φτάσατε να είστε αόματος...
Την καλησπέρα μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ Κ ΓΙΑ ΠΕΤΑΓΜΑ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ. ΑΧΡΗΣΤΟΙ. ΑΧΡΗΣΤΟΙ . ΑΧΡΗΣΤΟΙ

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε δίκιο άχρηστοι μέχρι να το κάνουν κούκλα τους αμέσως επόμενους μήνες και να πάτε να βρείτε τους Μεσαριανούς που έλεγαν τα ιδια και τώρα έχουν και δίκτυα και δρόμους...
Ενω οι προηγούμενοι που έριξαν πυλώνες και το ερήμωσαν καλοί.
Τι κρίμα αυτή η ανθρωποφαγία για αντιπολίτευση....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro