"Νταντάδες της γειτονιάς" και στην Άνδρο....

Δελτίο Τύπου 

Υπουργείο Εργασίας: Πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» πιλοτικά και στην Άνδρο

Σήμερα Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022, ανοίγει η πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών», στο οποίο μπορούν να εγγραφούν, σε πρώτη φάση, όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας  «Νταντάδες της Γειτονιάς». Το εν λόγω Πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 32 δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και στην Άνδρο.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση -μέσω voucher- των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Στο «Μητρώο Επιμελητών» μπορούν να εγγραφούν σε αυτή τη φάση όσες και όσοι μπορούν να εξυπηρετήσουν την Άνδρο. Για την εγγραφή τους υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση.

Οι επιμελητές/τριες μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες φροντίδας βρεφών και νηπίων είτε στο σπίτι τους είτε στην οικία των παιδιών. Σε περίπτωση που παρέχουν τις υπηρεσίες στο σπίτι τους, απαιτείται και η συμπλήρωση ηλεκτρονικής Υπεύθυνης Δήλωσης, στην οποία δηλώνεται ο αριθμός των ενήλικων συνοικούντων και η σχέση τους με τον/την επιμελητή/τρια.

Κάθε επιμελητής/τρια επιτρέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του στον ίδιο τόπο και χρόνο: α) μέχρι του αριθμού των 3 παιδιών, για παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, εκ των οποίων μόνο ένα παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω του ενός έτους, β) μέχρι του αριθμού των 2 παιδιών, για παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε:

α) ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΕΣΠΑ https://www.espa.gr/el/Pages/NewsFS.aspx?item=1449&fbclid=IwAR2fapFg_wGW0ehzpU-E7mK_3L2oNxkjgAvtujlipe1ijymkLv6CRwQVKw4

β) Τηλεφωνικά στον Δήμο Άνδρου: (0030)2282360238 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εμπίπτει στον άξονα δράσεων υπέρ της συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ή/και προσωπικής ζωής, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς  στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ισότητα, για τα επόμενα χρόνια.

Δήμος Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet