ΓΑΥΡΙΟ: Ανακατασκευάστηκε το πρώτο μέρος της βόρειας προβλήτας

Η βόρεια προβλήτα στη διάρκεια του στρωσίματος του νέου μπετού.

 Συνεχίζονται τα έργα βελτίωσης του λιμανιού στο Γαύριο. Η από χρόνια κατεστραμμένη βόρεια προβλήτα εκεί που έδεναν τα πλοία ανακατασκευάστηκε αυτή την εβδομάδα. Τα έργα ξεκίνησαν την Δευτέρα και ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη. Ξηλώθηκε το φθαρμένο από τους καταπέλτες μπετό και έπεσε νέο από την εταιρεία Βαλμάς Α.Ε. Το νέο ενισχυμένο μπετό περιείχε και ίνες που το καθιστούν μεγάλης αντοχής ώστε να αντέξει τα βάρη των καταπελτών των πλοίων. Με την ανακατασκευή βελτιώνεται η αποβίβαση και αποβίβαση επιβατών και αυτοκινήτων.

Το έργο είναι το αρχικό πριν την επερχόμενη μεγάλη ανάπλαση του λιμανιού που έχει προγραμματιστεί και δημοπρατείται προσεχώς. Η ανάπλαση θα ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Η βόρεια προβλήτα προηγήθηκε γιατί κρίθηκε επείγουσα ώστε το Πάσχα να λειτουργεί πλήρως προς εξυπηρέτηση πλοίων, επιβατών και αυτοκινήτων. 

Το έργο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για να ριχτεί το μπετό. Διακρίνεται να παρακολουθεί τις εργασίες και ο δήμαρχος...

Για την ώρα λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί για 15 τουλάχιστον μέρες η νότια προβλήτα μέχρι να σφίξει καλά το μπετόν που έχει πέσει και να μην υπάρξουν φθορές. Το έργο εγκρίθηκε ως επείγον από τη νέα πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Τήνου-Άνδρου κ, Αλιμόνου - μετά από εισήγηση του υπεύθυνου της Άνδρου Γ. Μαντζώρου - και προχώρησε γρήγορα και χωρίς προβλήματα. Για το έργο ευχαρίστησαν οι καπετάνιοι των πλοίων της γραμμής προεξάχοντος του καπετάν Κώστα Νίκα του Αικατερίνη Π.

Να σημειώσουμε πως μετά την αντικατάσταση του προέδρου του λιμενικού ταμείου η συνεργασία Τήνου-Άνδρου είναι εξαιρετική. Όπως και εξαιρετική είναι η απόδοση του ταμείου και για έργα και για τα δύο νησιά. Ήδη το υπουργείο υπό τη νέα πρόεδρο παρακάμπτοντας το καρκινοβατών ΠΕΑΛ Τήνου ενέκρινε μεγάλα έργα και στο λιμάνι της Τήνου αφήνοντας στην άκρη τους προγραμματισμούς επί χάρτου 20ετίας που δεν έβγαζαν άκρη. Σε αυτόν τον γραφειοκρατικό δαίδαλο σχεδίων 20ετίας επί χάρτου προσπάθησε να εμπλέξει την Άνδρο και η εδώ αντιπολίτευση.

Το έργο κατά την πρώτη φάση όταν ξηλώθηκε το φθαρμένο μπετόν...

Να σημειώσουμε πως όλα τα μπάζα που προέκυψαν από το έργο (έσπασαν δεκάδες τόνοι φθαρμένο μπετόν) μεταφέρθηκαν και ανακυκλώθηκαν στην μονάδα ανακύκλωσης, που διατηρεί στο νησί η εταιρεία Δ. Πέτσα στο Κυπρί. Το μπετό έγινε άμμος για κτίσιμο και τα σίδερα πουλήθηκαν για ανακύκλωση. 

Στην φωτογραφία διακρίνονται οι εργάτες να ρίχνουν μπετό στον τοίχο του περιβόλου...

Με την ευκαιρία ξαναχτίστηκε ο περίβολος του λιμανιού στο σημείο που είχε ξηλωθεί για να μπουν οι τουαλέτες για τις οποίες τόσο θόρυβο έκανε η αντιπολίτευση και ο απερχόμενος λιμενάρχης (η θητεία του έχει λήξει αλλά παραμένει γιατί ο αντικαταστάτης του δεν μπορεί ακόμα να φύγει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία καθώς υπηρετεί σε ρωσικό λιμάνι). Οι τουαλέτες τελικά λόγω διαφοράς δύο τετραγωνικών μέτρων - μεγαλύτερες - κρίθηκαν παράνομες και δεν μπήκαν στο λιμάνι του Γαυρίου. Μπήκαν όμως στο λιμάνι του Κορθίου. Εκεί περιέργως δεν ενόχλησαν τα δύο τετραγωνικά ούτε την αντιπολίτευση ούτε τον απερχόμενο Θ.Κραψίτη. Από τα περίεργα της Άνδρου κι αυτό...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θεία Χαρίκλεια είμαι χαρούμενος σήμερα!
Είναι μέρα γιορτής!
Πρωταπριλιά!!!
Γιορτάζουμε!! Γιουπι γιουπι!!
Τους έχουμε σκίσει!
Απόψε θα πιώ σαμπάνια από τις Βερσαλίες και Μπρούστουλα που έφτιαξε ο Θείος Αντρέας!
Σ αφήνω Θεία.
Θα μιλήσουμε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Έχει πεντακάθαρες δημόσιες τουαλέτες στη Ραφήνα να πάτε να τις επισκεφτείτε πρώτα και μετά να φέρετε στο λιμάνι κοντά στα μαγαζιά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για πήγαινε στο κορθι να δεις είναι ανοιχτή η τουαλέτα η απλά ακουμπησμενη εκεί. Μας δουλεύετε ομαδικώς. Δημόσια τουαλέτα στο σπίτι σας αν θελετε η μακριά από τα μαγαζιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αυτός είναι ο πολιτισμός μας. Χρησιμοποιούμε όλοι για δημόσιες τουαλέτες τα μαγαζιά. Αφού όμως αυτό σας αρέσει αυτό θα έχετε.
ΥΓ Δημόσιες τουαλέτες και στα χωράφια. Όπως οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Ή, τα βράδια στο πάρκινγκ... Πολιτισμός άλλου είδους...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η συγκεκριμένη προβλήτα είναι σάπια εδώ κ δεκαετίες….

This comment was minimized by the moderator on the site

Τουαλέτες στα 50 μέτρα από μαγαζιά πανέξυπνο. Έχει χώρο δίπλα στη γλυστρα να πάνε.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Βεβαίως. 700 μέτρα απόσταση και από το λιμάνι και από τον σταθμό των λεωφορείων. Μα τι τζιμάνι είσαι ρε φίλε. Έχει χώρο και μετά το Γαύριο ένα χιλιόπμετρο. Καλύτερα εκεί, Στο Κόρθι που μπήκε στα 35-40 μέτρα από τα σπίτια δεν σε πείραζε. Και στο Γαύριο όσοι κατεβαίνουν πάνε στα μαγαζιά προς νερού τους... Ε. ρε πολιτισμός...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro