Εθνοφυλακή και Δήμος Άνδρου καθάρισαν κι ανέδειξαν εξωτερικά την Θεοσκέπαστη...

Εδώ και κάποια χρόνια η Θεοσκέπαστη ανακατασκευάστηκε και κάτω από την πλατεία/προαύλιο κλείστηκε ο άδειος χώρος που υπήρχε και έγινε ένα καλαίσθητο πέτρινο κτίριο για βοηθητικές εργασίες του ναού. Ακάματος ο παπα-Μιχάλης και το συμβούλιο του ναού κατάφεραν κι ολοκλήρωσαν ένα έργο που κοσμεί τον χώρο και το τοπίο αν σκεφτεί κανείς πως ο ναός είναι σε περίοπτη θέση από όλη την περιοχή του Παραπορτίου και από ένα μέρος της Χώρας. 

Εδώ και κάποια χρόνια οι άνθρωποι της Θεοσκέπάστης με επικεφαλής τον παπα-Μιχάλη κάθε χρόνο ακούραστοι καθάριζαν και γαλάκτιζαν μόνοι τους τις μεγάλες σκάλες που κατεβαίνουν από την πλατεία Καΐρη στο ναό για να κατέβη ο κόσμος και οι επίσημοι την μέρα του πανανδριακού εορτασμού σε ένα περιποιημένο περιβάλλον. Και τέλος εδώ και κάποια χρόνια που γινόταν το έργο της ανάπλασης και ανακατασκευής του περιβάλλοντος χώρου μαζεύτηκαν μπάζα κάτω από το προαύλιο λόγω των εργασιών.

Το έργο με ευθύνη της εκκλησίας έγινε και ολοκληρώθηκε. Ο Δήμος με δήμαρχο χωραΐτη επί χρόνια ήταν απών ακόμα και στην καθαριότητα - το μεγάλο παράπονο του παπα-Μιχάλη - εμφανίστηκε τη νέα περίοδο και εφέτος με την έναρξη της νέας κανονικότητας συνέβαλε αποφασιστικά στο έργο της εκκαθάρισης του χώρου το οποίο ανέλαβε η Εθνοφυλακή Άνδρου. Μια Εθνοφυλακή που κι αυτή τη νέα περίοδο πλέον βγήκε από την εσωστρέφεια του παρελθόντος και όπως ήδη γράφτηκε συνεργάζεται αρμονικά με τον Δήμο και τους κοινωνικούς φορείς αναδεικνυόμενη σε ένα ακόμα χρήσιμο εθελοντικό σώμα στο νησί.

Τέσσερις εθνοφύλακες με την αποφασιστική συμβολή του Δήμου Άνδρου, που έστειλε μηχάνημα, οδηγό και φορτηγά, καθάρισαν όλο τον περιβάλλοντα χώρο από μπάζα και άλλα οικοδομικά υλικά χρόνων και το νέο κτίσμα αναδείχθηκε εξωτερικά. Έτσι την μέρα της γιορτής της Θεοσκεπάστου να αναδειχτεί και το έργο που έγινε. Δύο φορτηγά μπάζα μαζεύτηκαν και μεταφέρθηκαν με την βοήθεια του μηχανήματος, του φορτηγού και των τεσσάρων Εθνοφυλάκων, όπως μας εξήγησε τηλεφωνικά ο Εθνοφύλακας Κωνσταντίνος Κωσταντής, που έστειλε και την σχετική φωτογραφία. Απομένει ο εσωτερικός χώρος να διαμορφωθεί, όπως είπε ο ίδιος, ώστε ο ναός να έχει τους απαραίτητους λειτουργικούς χώρους για τις δράσεις του.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγγνώμη, δηλαδή η συμβολή του δήμου είναι ότι διέθεσε ένα φορτηγό? Για πόσο κουτους μας περνάτε?

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σας συγχωρούμε για όλα μιας και έχετε απέλθει από τη λόγιική (και το σάιτ) εδώ και καιρό. Δύσκολα τα ελληνικά ως γλώσσα σε όσους ξέρουν μόνο να βγάζουν γλώσσα. Γράψαμε πως δόθηκε μηχάνημα, χειριστής, φορτηγό και οδηγός. Αυτά γιατί είστε κουτός...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο σας .