ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Ήταν γύρω στις 11:15 όταν ο επίμονος ήχος ελικοπτέρου ανάγκασε πολλούς στην Χώρα, αλλά και όσους από τις γύρω περιοχές έχουν οπτική επαφή με το ελικοδρόμιο να στρέψουν τα βλέμματα τους προς τα εκεί. Το γνωστό κόκκινο ελικόπτερο της πυροσβεστικής κατέβαινε σιγά-σιγά στην πίστα. Ακούμπησε απαλά και... ξανασηκώθηκε! Έκανε μια μικρή περιστροφή πάνω από την άκρη των Γερακώνων και ξαναγύρισε πάλι, Κατέβηκε προσεκτικά και... ξανανέβηκε! Ήταν προφανές πως δεν ερχόταν για ασθενή (δεν υπήρχε άλλωστε και ασθενοφόρο στην πίστα) και δεν ερχόταν για φωτιά μιας και δεν υπήρχε. 

Πήραμε τηλέφωνο τους γνωρίζοντες και αποφάνθηκαν: "άσκηση, μαθαίνουν τον πιλότο προσγείωση και απογείωση. Και διάλεξαν το ελικοδρόμιο της Άνδρου που είναι και δύσκολο και έχουμε συχνές φωτιές. Που να πήγαιναν; Στην Τήνο που καίγονται αραιά και που ή σε εμάς που καιγόμαστε χειμώνα - καλοκαίρι. Με ζέστη και με χιόνι. Μας ξέρουν και εκπαιδεύονται εδώ. Σου λέει όπου νάναι θα σκάσει καμιά φωτιά. Να τον εκπαιδεύσουμε να ξέρει το... γήπεδο! Πως κάνουν προπονήσεις στο ποδόσφαιρο οι επισκεπτόμενες ομάδες για να συνηθίσουν το γήπεδο; Το ίδιο και με τους νέους πιλότους να γνωρίσουν τις ιδιορρυθμίες της πίστας... "

 Το ελικόπτερο έκανε κανένα δεκάλεπτο ασκήσεις (προσγειώσεις, απογειώσεις, διαδρομές προς νότο ή δυτικά και ξαναγύρναγε). Έτσι όσοι είχαν οπτική επαφή με το ελικοδρόμιο είχαν την άνεση να παρακολουθήσουν τις ασκήσεις του πιλότου και του ελικοπτέρου. Στο τέλος έκανε μια περιστροφή πάνω από τον Κάβο Σταρά και το ελικοδρόμιο και έφυγε. Ας ευχηθούμε αχρείαστη να είναι η σημερινή άσκηση παροχής βοήθειας για ώρα ανάγκης. Αλλά τουλάχιστον ξέρουμε πως αν το χρειαστούμε ο πιλότος του θα έχει γνωρίσει την πίστα και τις δυσκολίες του ελικοδρομίου της Άνδρου...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"   

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet