ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΗ: Ανακαινισμένη και προετοιμαζόμενη για την γιορτή της...

 Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και του καθαρισμού και ευπρεπισμού του προαύλιου χώρου επισκεφθήκαμε για μια φωτογραφική αποτύπωση την Θεοσκέπαστη. Ήταν μια έκπληξη. Ο περιβάλλον χώρος καθαρός και διαμορφωμένος με τον καλύτερο τρόπο. Ο υπόγειος χώρος κάτω από την πλατεία διαμορφωμένος, πέτρινος, ξεχωριστός. Έτοιμος για τις αναγκαίες συμπληρωματικές εργασίες ενός ναού. Εικόνα εξαιρετική που πλέον ταιριάζει με την ιστορία της εκκλησίας που χάνεται στα πρώτα χρόνια της Τουρκοκρατίας. 

 Και η γιγάντια αροκάρια ευπρεπισμένη και μεγαλοπρεπής να δεσπόζει μπροστά από το ναό ξεκινώντας από το πεντακάθαρο παρτέρι του Παραπορτίου. Η πρώτη εκκλησία στην ίδια θέση πρέπει να χτίστηκε τον 12ο αιώνα. Καταστράφηκε και ξαναξεκίνησε τον 16ο αιώνα. 

 Άλλη μια κοντινή εικόνα του κτιρίου που διαμορφώθηκε κάτω από το προαύλιο. Χάθηκε το κενό που υπήρχε κάτω από το προαύλιο κι έγινε χρήσιμο κτίριο "δένοντας" την όλη κατασκευή που ακουμπά πάνω σε βράχο.

Και τα καμπαναριά. Επισκευασμένα και καθαρισμένα προσφάτως. Ιδίως αυτό προς την μεριά της θάλασσας που κόντεψε πριν μερικούς μήνες να πέσει και χρειάστηκε ανακατασκευή...

Και ο ανακαινισμένος περίβολος. Μαρμάρινος και μαρμαροστρωμένος κατά τα 2/3. Ψυχή όλου του εγχειρήματος ο παπα-Μιχάλης...

 Στο εσωτερικό του ναού οι κυρίες στόλιζαν την εικόνα για την επερχόμενη εορτή...

 

Και η εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας. Επενδεδυμένη με ασήμι κατά τον 19ο αιώνα που φιλοτέχνησε ο Αντώνιος Παρίσης με δαπάναις της οικογένειας Λεονάρδου Κοτάκι.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Χρόνια Πολλά στο νησί μας!!! Και του χρόνου με υγεία!