Το γεύμα, οι αθλητικές βραβεύσεις και η εύφημος μνεία στους σεφ...

Το εορταστικό γεύμα που παρατέθηκε προς τιμή επιστήμων και πολλών άλλων που συμβάλουν στην καλή λειτουργία του Δήμου Άνδρου (περίπου 200 άτομα παρακάθησαν) το πρόσφερε (όπως και το δείπνο της προτεραίας) το Ίδρυμα Κυδωνιέως. Αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων και απόδοσης τιμής στο Ίδρυμα. Παρακάθησαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Άνδρου, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εργαζόμενοι του Δήμου Άνδρου κ.α. Αυτά επίσης προς αποφυγή σχολίων και γκρίνιας.

Να σημειώσουμε πως επί της σημερινής διοικήσεως τα εορταστικά τραπέζια δεν είναι κλειστά όπως στο παρελθόν, αλλά πλέον καλούνται πολλοί περισσότεροι από τους έχοντες αξιώματα και διακρίσεις από όλη την Άνδρο. Και παρά την αύξηση των καλεσμένων το Ίδρυμα συνεισφέρει ώστε ο εορτασμός να μην είναι κλειστός, αλλά όσο το δυνατόν ευρύτερος. Κάτι που εφέτος έγινε με το παραπάνω χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά του προεδρεύοντος Δημήτρη Σιγάλα.

Στο γεύμα προσήλθαν επιπλέον της προηγούμενης μέρας ο γενικός γραμματέας λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας και ο βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος λόγω της περιπέτειας που είχε με τον κορονοϊό, είναι προσεκτικός στις μετακινήσεις του. Στη φωτογραφία η Τ. Αλιμόνου, νέα πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Τήνου-Άνδρου, ο βουλευτής Ν. Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ), ο βουλευτής Φ. Φόρτωμας (ΝΔ), ο δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κουκάς, η βουλευτής Κυκλάδων Κ. Μονογιού (ΝΔ) και ο ΓΓ Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελος Κυριαζοπουλος.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Αρχικά βραβεύτηκε η ομάδα μπάσκετ κορασίδων (14-16 χρονών) που κατέκτησε για δεύτερη φορά το πρωτάθλημα Κυκλάδων με απίστευτη ανατροπή στο σκορ. Εδώ τα κορίτσια στο εορταστικό τραπέζι... 

Κι επειδή ήταν πολλά έπιασαν και λίγο από το διπλανό τραπέζι!!! Τα ονόματα των πρωταθλητριών Κυκλάδων: EIPHNH ΠETΣA, EYΓENIA ΛANE, ΘEOΔΩPA ZAXAPΩΔH, ΔEΣΠOINA ANTΩNOΓΛOY, ΛIBIA XANTAI, MAPINA EΣAI, ΠANAΓIΩTA ΛEMΠEΣH, KΩNΣTANTINA ΛEMΠEΣH, AΓΓEΛIKH XEΛMH, KΩNΣTANTINA NAΣOΠOYΛOY, KΩNΣTANTINA ΣΠYPOΠOYΛOY, ANAΣTAΣIA ΦOYNTA, AΘHNA ΓKOYMENH, MAPITINA ΦYPIOY.

 

Τα αναμνηστικά διπλώματα της βράβευσης έδωσαν πολλοί από τους προσκεκλημένους με πρωτοβουλία του μητροπολίτη που απένειμε τα πρώτα και του δημάρχου που ανέλαβε τις προσκλήσεις. Στη φωτογραφία ο μητροπολίτης Δωρόθεος Β΄απονέμει το πρώτο αναμνηστικό δίπλωμα στην αρχηγό της ομάδας μπάσκετ Αγγελική Χέλμη.

Αναμνηστικό δίπλωμα απονεμήθηκε και στον προπονητή των πρωταθλητών Κυριάκο Μουστάκα από τον πλοιοκτήτη Δημήτρη Στεφάνου.  

Αναμνηστικά διπλώματα για την μεγάλη επιτυχία τους να μπουν στις εθνικές ομάδες ιστιοπλοΐας απονεμήθηκαν και σε τρία κορίτσια του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου. Οι πρωταθλήτριες της ιστιοπλοΐας είναι η Σύλια Κανέλλου Κοκκινάκη (η πιο μικρή) και οι Σοφία Καραουλάνη (με την μπλε μπλουζα της Εθνικής) και Ελίζα Καραουλανη.

Το πιο χαριτωμένο στιγμιότυπο ήταν όταν ο ψηλός και σωματώδης πλοιοκτήτης Μάριος Ηλιόπουλος απέμεινε το δίπλωμα στην μικρούλα Σύλια Κανέλου Κοκκινάκη.

Δίπλωμα επιβράβευσης των προσπαθειών του ως επαγγελματίας προπονητής που εδώ και χρόνια οδηγεί το ΝΟΑ σε επιτυχίες απονεμήθηκε στον προπονητή ιστιοπλοΐας Φώτη Σταυρίδη. Έναν νέο άνθρωπο με ήθος, εργατικότητα και αγάπη για τα παιδιά και την θάλασσα.

Τέλος βραβείο πολιτικού πολιτισμού εμπεριείχε η πρόσκληση του δημάρχου Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη να προσκαλέσει στο βήμα τον προκάτοχο του και έχοντα σχέση με την ομάδα μπάσκετ Θεοδόση Σουσούδη να πει δύο λόγια.

ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΣΕΦ 

Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ αρχικά επισκέφθηκε τους σεφ στην κουζίνα την ώρα της προετοιμασίας του γεύματος. Με προτροπή του Αλέκου και της Τάτας (Κατερίνας Ρεμούνδου) πόζαραν όλοι μαζί  χαμογελώντας μπροστά στα "δημιουργήματα" τους...

 Ακολούθως με πρωτοβουλία του δεσπότη (που εξήρε την πρωτοβουλία του δημάρχου να παρουσιάσει μια ομάδα σεφ) εκκλήθηκαν και τους αποδόθηκε εύφημος μνεία για τα "δημιουργήματα" τους. Και κάπως έτσι έκλεισε ο κύκλος των βραβεύσεων στο εορταστικό διήμερο της Θεοσκεπάστου...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραίες οι φωτογραφίες.
Όμως βλέποντας τους ΣΕΦ, λες ότι αυτοί είναι κάποιοι άλλοι που τους φώναξαν από τον δρόμο.
Που είναι τα μέτρα ασφσλείας για την υγεία;
Πού είναι οι μάσκες, που είναι τα καπέλα την στιγμή που είναι καντά στα φσγητά;
Σίγουρα χρειάζονται εκπαίδευση.

This comment was minimized by the moderator on the site

Άλλο ένα εξαιρετικό ρεπορταζ από τις εκδηλώσεις στο νησί.