Ξεκίνησε σήμερα το νέο δημοτικό σχολείο Χώρας

Το νέο δημοτικό σχολείο της Χώρας. Κατασκευάστηκε από την αρχική μελέτη το φθινόπωρο του 2019 μέχρι την ολοκλήρωση του το 2023 από την απερχόμενη δημοτική διοίκηση με χρηματοδότηση 3.200.000 ευρώ της Περιφέρειας.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΣΚΑΡΗ

Αγιασμός μαθητών στο Νέο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Άνδρου

Με ιδιαίτερη χαρά παραβρέθηκα στον αγιασμό των μαθητών του Νέου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου. Νιώθω μεγάλη περηφάνια που επί ημερών μου, η κατασκευή του νέου σχολείου, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου και εκπροσωπώ. Σήμερα έγινε πραγματικότητα,  μια ανάγκη για την κοινωνία μας, αλλά και ένα όνειρο ακόμα και των δικών μου παιδικών χρόνων, όταν φοιτούσα εκεί. Ένα μεγάλο έργο για την παιδεία της  Άνδρου και τα παιδιά μας.

Να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Δημήτρη Λοτσάρη και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, για την υλοποίηση και καθημερινή παρακολούθηση του έργου, την άξια και υπομονετική διευθύντρια κα. Μαργαρίτα Κορκοδείλου για την καθοριστική της συμβολή   και ενδιαφέρον μαζί με τους καλούς μας δασκάλους, και τέλος τον σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Χώρας, για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν τις τελευταίες ημέρες, για να μπορέσουν να μπούν τα παιδιά μας σε ένα καθαρό και τακτοποιημένο σχολείο.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ όμως το οφείλουμε στο σημερινό χαμόγελο των παιδιών που είναι η μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή για εμάς!

Καλορίζικο και καλή πρόοδο. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΑΣ

Με την τέλεση αγιασμού ξεκίνησε σήμερα 23 Οκτωβρίου 2023 η λειτουργία του νέου δημοτικού σχολείου στην Χώρα.

Ο Αγιασμός έγινε  παρουσία του Δημάρχου Δ. Λοτσάρη, του Επάρχου Δ. Λάσκαρη, της Διευθύντριας Μαργ. Κορκοδείλου, της Προέδρου  Σχολικής Επιτροπής, Μ. Βενετίκη, του Προέδρου Δευτεροβάθμιας Ν. Στεφάνου, εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Διευθυντή και της Προϊσταμένης Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Κων/νου Γκλάρα και Ειρ. Παρλιάρου, των Δασκάλων, και φυσικά παρουσία των μεγάλων πρωταγωνιστών, των μικρών παιδιών που πλέον θα βρίσκονται καθημερινά σε ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον.

Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του σχολείου τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης τόνισε: «Είμαι πραγματικά συγκινημένος γιατί μια προσπάθεια 4 ετών έφτασε στο τέλος της με απόλυτη επιτυχία. Ήταν Φθινόπωρο του 2019 όταν ο Γιαννούλης Καμπάνης  μας εμπιστεύτηκε και αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την μελέτη του σχολείου. Από τότε όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες στον Δήμο, καθώς και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εργαστήκαμε για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Φτάσαμε να παραδίδουμε ένα κόσμημα στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και εν γένει στην κοινωνία μας. Τους ευχαριστώ όλους. Τα ευτυχισμένα χαμόγελα των μαθητών, που είναι στην ηλικία και των δικών μου παιδιών είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή».

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το νέο Δημοτικό Σχολείο ΔΕΝ χρηματοδοτήθηκε από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δεν υπήρξε ποτέ το ποσό αυτό στο προϋπολογισμό της Περιφέρειας, αλλά χρηματοδοτήθηκε από Ευρωπαϊκούς πόρους της περιόδου 2021-2027.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας ξαναθυμηθούμε τη ρήση του αείμνηστου Βάμβουκα: Δεν πρεπει να κάνεις τίποτα για να σε ψηφίζουν......
Μακάρι να μην υλοποιηθεί αυτό και στη νέα δημοτική διοίκηση.....
Επαρχε Λάσκαρη και δήμαρχε Λοτσάρη η Ανδρος ευγνωμονεί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν βάλει ο Τεό ένα τούβλο πάνω στο άλλο για το οτιδήποτε, θα ξημερώσει από τη δύση...

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ευχαριστώ των Χωραιτων προς τον Δήμαρχο για την κατασκευή του σχολείου ήταν η καταψήφιση του. Εγώ δεν τους αποκαλώ ζαβανδριωτες, αλλά....
(σβηστηκε μια ύβρις... ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ζαβανδριωτες......