ΔΙΑΛΟΓΟΣ: Περί του ΚΤΕΟ για τα αυτοκίνητα της Άνδρου

Καλησπέρα σας, 

  Θα μπορούσατε να κάνετε ένα σχετικό άρθρο ή αναφορά σχετικά με τις κινητές μονάδες ΚΤΕΟ οχημάτων που έρχονται μεταξύ άλλων και στο νησί μας, ώστε να γνωρίζει και ο κόσμος τι υποχρέωση έχει ως προς το/τα οχήματα που διαθέτει;

Για παράδειγμα στην Άνδρο το ΚΤΕΟ είχε έρθει τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2021, οπότε αν αναλογιστούμε οτι παρήλθε η διετία έγκρισης σε όσα οχήματα πέρασαν από αυτό, λογικά έπρεπε ήδη να έχουν ξαναπεράσει.

Μπορεί κάποιος να μεταβεί με το όχημά του εκτός νησιού και σε ποιες περιοχές (εντός ή και εκτός νομού); Αν πάει πχ στην Αθήνα για οποιαδήποτε προσωπική του ασχολία με το όχημα του, θεωρείται παράτυπος ή όχι στην περίπτωση που έχει ληγμένη άδεια ΚΤΕΟ, αλλά δεν ευθύνεται για το γεγονός του ότι δεν ήρθε εντός της διετίας η κινητή μονάδα στο νησί μας.

Θέματα που μπορεί μεν να θεωρούνται απλά, αλλά οι περισσότεροι από τους κατοίκους στα νησιά δεν γνωρίζουν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φώτης Δημητρίου

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ 

Ευχαριστούμε για την ερώτηση. Περιέργως πως έχουμε απάντηση! Προσφάτως ευρισκόμενοι στην Ραφήνα σκεφτήκαμε να πάμε στο ΚΤΕΟ Πικερμίου να δούμε τι γίνεται με το αυτοκίνητο μας.

Πήγαμε και διαπιστώσαμε πως έπρεπε να το είχαμε περάσει ΚΤΕΟ το 2021 στην Άνδρο. Χάσαμε την προθεσμία τότε. Και τώρα που το πήγαμε το περάσαμε. Απλώς πληρώσαμε πρόστιμο γιατί υπήρξε ΚΤΕΟ στο νησί και δεν το πήγαμε! Αν το είχαμε περάσει τότε όλα καλά. Αν δεν το είχαμε περάσει τότε δεν υπήρχε πρόβλημα γιατί στο νησί δεν έχει ΚΤΕΟ. Όμως φέρνοντας το στην Αθήνα έπρεπε να το πάμε ΚΤΕΟ. Στο νησί όσο δεν έχει έρθει ΚΤΕΟ δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο νησί υποχρεωνόμαστε να πάμε όταν και όποτε έρθει. Αν περάσουν και τα δύο χρόνια δεν σου λένε τίποτα και δεν πληρώνεις πρόστιμο, ούτε στο ΚΤΕΟ της Αθήνας που θα το πας.

Πρόστιμο πληρώνεις στην Αθήνα αν σε ελέγξουν. Και στην Αθήνα όταν το φέρετε μπορείτε να το πάτε σε όποιο ΚΤΕΟ θέλετε.

Συνεπώς, όταν έρχεστε Αθήνα κάντε μια βόλτα στο ΚΤΕΟ. Διαφορετικά περιμένετε να έρθει κάποια στιγμή το κινητό συνεργείο του ΚΤΕΟ στο νησί. 

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μονιμος Ανδιωτης στην Αθηνα για ενα εκπρόθεσμο ΚΤΕΟ ( 2 μηνων) ενος αυτοκινητου ιδιωτικης χρησης, , πληρωσε επιπλεον απο το κοστος του ΚΤΕΟ 44 ΕΥΡΩ και ενα e-παραβολο ΠΡΟΣΤΙΜΟ υπερ του Δημοσιου και αλλα 33 ευρω..λογω καθυστέρησης...
Δηλαδη Συνολικα 88 ευρω! !!!
ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΝΔΡΟ ??