ΑΝΔΡΟΣ: Πασχαλινά... Χριστούγεννα!!!

Πάει τρελάθηκε ο καιρός. Χριστούγεννα έχουμε ή Πάσχα; Ή, μήπως πασχαλινά... Χριστούγεννα; Κανείς δεν είναι σίγουρος πια. Το Μπατσί παραμονή Χριστουγέννων ολόφωτο, ολόλαμπρο, ανοιξιάτικό. Κι όμως είναι 24 Δεκεμβρίου 2023. Την φωτογραφία τράβηξε φίλος του Εν Άνδρω και την έστειλε. Την κοιτάγαμε και δεν πιστεύαμε. Κι από κόσμο θα ρωτήσει κανείς; Κι όμως υπάρχει κόσμος που πάει στις δύο ανοιχτές ταβέρνες¨στο "Σταμάτη" και στο "Μπελίτσα". Τι κόσμος; Επισκέπτες, παραθεριστές, ξένοι!!! Όχι πολλοί. Όμως αρκετοί που λόγω καιρού και λόγω πολέμου υπάρχουν... 

Ρωτήσαμε τον νεαρό Σταμάτη Θωμά του γνωστού εστιατορίου "Σταμάτης" στο Μπατσί και η απάντηση: "Δεν θα το πιστέψεις, οι ντόπιοι έφυγαν ή δεν βγαίνουν. Όμως ήρθαν παραθεριστές που λόγω καιρού σκέφτηκαν αντί να πανε σε χειμερινό προορισμό που είναι γεμάτοι όλοι και μιας και δεν έχουμε χειμώνα δεν πάμε στο σπίτι στο νησί να το δούμε άνοιξη! Και ήλθαν μερικοί. Βάλε και τους Ισραηλίτες που πήραν των ομματιών τους με τον πόλεμο. Είχαμε δυο-τρεις παρέες κι από αυτούς. Στο στέλνω και σχετική μεσημεριανή φωτογραφία για να δεις".

Μετά πήραμε τηλέφωνο τον ανταποκριτή μας στο Κόρθι. Το σχόλιο του: "καιρός ανοιξιάτικος, όσοι έμειναν στο νησί έχουν μπερδευτεί. Τι καιρός είναι αυτός. Έχουμε χειμώνα και Χριστούγεννα ή Πάσχα αναρωτιόνται. Μόνο που τα πολλά κλειστά σπίτια και μαγαζιά σε κάνουν και καταλαβαίνεις πως είναι Χριστούγεννα. Ανοιχτά από εστιατόρια/ταβέρνες είναι του Καλογρίδη και το Sea Satin. Υπάρχουν ακόμα ανοικτές μερικές καφετέριες και καφέ. Όμως γενικά έχουμε ερημώσει. Το ξέρουν αυτό όλοι και πριν βγουν τηλεφωνάνε. .."

Ακούσαμε όσα μάς είπαν οι "ανταποκριτές" και φίλοι μας. Παραθέτουμε και τέσσερις χαρακτηριστικές φωτογραφίες της μέρας κι ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους καλά Χριστούγεννα, έστω κι αν ο καιρός μάς κοροϊδεύει με το ανοιξιάτικο χρώμα που έβαψε αυτές τις μέρες. Τόσο ανοιξιάτικο που τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια μοιάζουν εντελώς εκτός εποχής. Κι όμως είναι της εποχής!!!

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet