Άνδρος: Κάτι νέο ξεκινά στον χώρο της μελισσοκομίας

 

Η φιλοσοφία της μεγάλης ελληνικής εταιρείας APIGEA & APIVITA, της οποίας τα φαρμακευτικά και καλλυντικά στηρίζονται στο μέλι, βασίζεται στη σοφία του Ιπποκράτη (φωτ. Εν Άνδρω). 

Τελικά κάτι θετικό προέκυψε από την ημερίδα για το μέλι της 15ης Νοεμβρίου. Πρώτα ήταν η εξαγγελία του Ν. Κουτσιανά – ιδιοκτήτη της μεγάλης ελληνικής εταιρείας APIGEA & APIVITA - για δύο νέους μελισσοκόμους που θα ξεκινήσουν δραστηριότητα με στόχο να αποτελέσουν την βάση για επέκταση των δραστηριοτήτων της μεγάλης ελληνικής εταιρείας στην Άνδρο. Στη συνέχεια μετά από συμφωνία με τον έπαρχο οι θέσεις έγιναν τρεις.

Έτσι σε πρώτη φάση τρεις ανδριώτες κάτω τον 40 θα ενταχθούν στα προγράμματα μελισσοκομίας της μεγάλης εταιρείας καλλυντικών (ένας από κάθε περιοχή της Άνδρου) με σκοπό να παράγουν βιολογικό μέλι για τις δράσεις της εταιρείας. Αν το πρόγραμμα προχωρήσει και ενδιαφερθούν και άλλοι παραγωγοί τότε θα εξεταστεί η δυνατότητα μεγαλύτερης επέκταση της δραστηριότητας της εταιρείας στο νησί – Εν Άνδρω  

ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εταιρείες APIGEA & APIVITA, αφουγκραζόμενες την ανάγκη ανασύστασης του παραγωγικού ιστού της Ελλάδας, προτίθενται να προβούν σε δράσεις για την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας σύμφωνα με τα βιολογικά πρότυπα. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν να ενισχύσουν νέους από την περιοχή της Άνδρου που:

Α) Σκοπεύουν να ξεκινήσουν την ενασχόλησή τους με την μελισσοκομία.

Β) Ασχολούνται ήδη με την μελισσοκομία σε προκαταρκτικό επίπεδο.

Για δύο (2) από τους υποψήφιους της δράσης Α, οι εταιρείες θα προβούν σε χορήγηση πέντε (5) μελισσιών (μελισσοσμηνών) με τον απαραίτητο  εξοπλισμό τους, ενώ για έναν (1) από τους υποψήφιους της δράσης Β τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ανάπτυξη πέντε (5) επιπλέον μελισσιών. Για τους επιλεχθέντες των δύο παραπάνω δράσεων οι εταιρείες θα παράσχουν, επιπλέον, υποστήριξη σε εκπαιδευτικό και τεχνικό επίπεδο.

Απαραίτητες προυποθέσεις για τη συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις είναι:

  • Ηλικία έως 40 χρονών.
  • Μη πρότερη κατοχή μελισσοσμηνών (για δράση Α).
  • Η εξάσκηση της μελισσοκομίας σύμφωνα με τα βιολογικά πρότυπα.
  • Να είναι μόνιμοι κάτοικοι Άνδρου και συγκεκριμένα θα επιλεγούν ένας (1) υποψήφιος από την περιοχή του Κορθίου, ένας (1) υποψήφιος από την περιοχή της Υδρούσας και ένας (1) υποψήφιος από την Χώρα της Άνδρου.

Η τελική επιλογή των υποψηφίων για τις δύο δράσεις θα γίνει, ύστερα από αξιολόγηση των βιογραφικών και προσωπική συνέντευξη, από τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τους:

1) Δρ. Αντώνιο Τσαγκαράκη, Καθηγητής μελισσοκομίας Ι.Γ.Ε.

2) Αναγνώστη Ιωάννη Τσουκαλά, Διευθύνων Σύμβουλος APIGEA, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού APIVITA

3) Κωνσταντίνο Βαμβακά, μελισσοκόμος - Καθηγητής Μ.Ε.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως αποστείλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και βιογραφικό σημείωμα στην Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου, στην υπάλληλο του Τμήματος Διοικητικού κ. Μαργαρίτα Στεφανή τηλ. επικοινωνίας 22823.61222 και κιν. 6944452830 (με email στο mstefani@hotmail.gr ή δια ζώσης) και θα παραλάβουν αριθμό πρωτοκόλλου. Μόλις ολοκληρωθεί η παραλαβή των αιτήσεων θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για την ημερομηνία συνέντευξής τους.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ρωτηστε στη πιατσα να μαθετε με το τιμες αγοραζει το μελι η αποβιτα απο τους μελισσοκομους. Η τιμη του μελιου στην Ανδρο ειναι απο τις καλυτερες στην Ελλαδα λογω ποιοτητας.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κυριε ποιος σας ζήτησε να συμμέτασχετε εσείς σε μια προσπάθεια που δεν θέτε και δεν καταλαβαίνετε; Αν θέλουν 3-4 νεα παιδιά ξεκινάνε. Το τι θα κάνουν αφορά αυτά. Το πόσα θα κερδίζουν ως συνεργάτες αφορά αυτά. Πριν ρωτήσετε τι μπορούν να κάνουν οι άλλοι για εσάς ρωτήστε τι θέλετε να κάνετε εσείς για τον εαυτό σας. Δεν ψάχνουν για εργαζόμενους. Για συνεργάτες αν κατάλαβαμε ψάχνουν. Τώρα το μέλι της Άνδρου όπως και της Καρπάθου και του Ολύμπου, της Τήνου και πολλών ακόμα περιοχών της Ελλάδας είναι πολύ καλής ποιότητας. Ποσότηες επαρκείς και δίκτυο δεν υπάρχει γι' αυτότο μέλι. Άρα όλα σε ερασιτεχνικό ή σε οικογενειακό επίπεδο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μεγαλη επενδυση 15 μελισσια επι 100 ευρω το μελισσι σωθηκαν και οι 3.
ΣΧΟΛΙΟ
Δεν καταλάβατε ΤΙΠΟΤΑ. Δεν θα παράγουν μέλι για φαγητό. Θα κάνουν δωρεάν μαθητεία για οικολογικό μέλι για φάρμακα και καλλύντικά. Η παραγωγή που θα προκύψει σε ένα χρόνο θα έχει πολλαπλάσια απόδοση από το μέλι φαγητού. Και αν μπει στο δίκτυο θα έχει πολύ καλό οικονομικό μέλλον. Από εκεί και πέρα όσοι ακολουθήσουν. Αν μπορούν να ακολουθήσουν. Δυστυχώς δεν καταλάβατε το θέμα. Ευτυχώς δεν αφορά εσάς αλλά νεώτερους που ξέρουν τι είναι η APIVITA. Καληνυχτα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro