Η μεταμόρφωση του "Super Ferry II". Άλλαξαν σαλόνια, καταστρώματα, καμπίνες...

Φωτογραφική σύνθεση Εν Άνδρω.

Γεννήθηκε πριν από 43 χρόνια ως… πρίγκιπας. Το πρώτο του όνομα ήταν «PrinceLaurence». Πατρίδα του το Βέλγιο  και τα πρώτα θαλασσινά του βήματα, τα έκανε στην γραμμή Οστάνδη-Ντόβερ. Το 1992 μετακόμισε στην Ελλάδα βαφτίστηκε Super Ferry και αγαπήθηκε όσο λίγα βαπόρια της ακτοπλοΐας. Το έφερε ο Γεράσιμος Στρίντζης και με πλοίαρχο τον Κώστα Τζωρζη κι έγραψε ιστορία  στις Κυκλάδες.

Φωτογραφική σύνθεση Εν Άνδρω.

Πλοίο όμορφο, γρήγορο, εύκολο, αξιόπιστο, καλοτάξιδο, αποτέλεσε το καμάρι αρχικά της StrintzisLines και αργότερα της Blue Star Ferries. Ακούραστο και συνεπές ανεβοκατεβαίνει κάθε μέρα τον Κάβο Ντόρο και τον Τσικνιά, συνδέοντας και εξυπηρετώντας την Άνδρο, την Τήνο και την Μύκονο. Και κάποιες φορές την Σύρο φθάνοντας μέχρι και την  Νάξο. Αγάπησε αυτά τα νησιά και οι νησιώτες του ανταπόδωσαν την αγάπη τους.

Σήμερα με το χρυσό αστέρι στην τσιμινιέρα του το SuperFerry II ανήκει στους αδελφούς Στεφάνου, και με πλοίαρχο πρώτα τον Τάσο Τρεσο και στην συνέχεια με τον Θανάση Χαλα συνεχίζει περήφανα να σκίζει τα νερά του Αιγαίου.

Το πλοίο παρά την ηλικία του, διατηρείται σε κατάσταση… εφήβου. Συντηρείται σχολαστικά, οι λαμαρίνες αντικαθίστανται, οι μηχανές περνούν συνεχώς από ελέγχους, έχει αυξήσει την ταχύτητα του και εξακολουθεί να είναι ένα πλοίο που χαίρεσαι να ταξιδεύεις.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνει το γενικό lifting που θα το ανανεώσει ακόμα περισσότερο. Σαλόνια, καμπίνες, καταστρώματα ακόμα και η γέφυρα αλλάζουν μορφή.

Το Super Ferry II, θα σαλπάρει ξανά από την  Ραφήνα στις αρχές Απριλίου και οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι αγνώριστο. Παρουσιάζουμε τις πρώτες φωτογραφίες εδώ από την μεταμόρφωση του.

Τίμος  Βικ.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet