Κλυδωνίζεται η γραμμή Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου!!!

 

Όπως είχαμε εγκαίρως επισημάνει από το «Εν Άνδρω» ο ξέφρενος ανταγωνισμός στην γραμμή Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου οδήγησε στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν στις πρώτες δραματικές αποφάσεις. Αποφάσεις που υποψιάζουν πως θα υπάρξουν εξελίξεις και πως οι μειώσεις του σήμερα πιθανόν να πληρωθούν τον Σεπτέμβριο .

Αναλυτικά τα νέα δεδομένα:

  • 1.  Η εταιρεία Golden Star Ferries περικόπτει από αύριο τα πρωινά δρομολόγια του Superferry στις 07:05 τις ημέρες Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη. Το πλοίο τις μέρες αυτές θα ξεκινά κανονικά μόνο το απογευματινό δρομολόγιο των 17:10.
  • 2. Η εταιρεία Golden Star Ferries ανακοίνωσε μονομερώς την μείωση των εισιτηρίων των δύο Superferry για Τήνο και Μύκονο στα 20 ευρώ σήμερα το πρωί! Για Άνδρο παραμένει η τιμή στα 19! Για Άνδρο μειώνεται απλώς το εισιτήριο του αυτοκινήτου στα 40 ευρώ.
  • 3. Μετά την ανακοίνωση αυτή η εταιρεία Fast Ferries ακολούθησε για πρώτη φορά εφέτος και αυτή. Έτσι το εισιτήριο για Τήνο και Μύκονο πέφτει στα 20 ευρώ. Για την Άνδρο κι εδώ παραμένει 19 ευρώ! Πέφτει και εδώ η τιμή του αυτοκινήτου στα 40 ευρώ!

Σε επικοινωνία του «Εν Άνδρω» με τον κ. Γιώργο Στεφάνου ο  εκ των ιδιοκτητών της Golden Star Ferries δήλωσε πως: «ζητά την κατανόηση των ανδριωτών για την κίνηση αυτή αλλά ο σκληρός ανταγωνισμός τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση για να περισώσει ότι μπορεί από τις τεράστιες ζημίες που υφίσταται»!

Από την Fast Ferries η εταιρεία δεν περικόπτει δρομολόγια. Πέρσι τέτοια εποχή είχαν 26 δρομολόγια την εβδομάδα από Ραφήνα και εφέτος έχουν 30. Όμως είναι σαφές πως και γι' αυτούς τα οικονομικά πλήγματα  από τον απρόσμενο και ξέφρενο καλοκαιρινό ανταγωνισμό ουσιαστικά τους έχουν δημιουργήσει πρόβλημα.

Αναμένονται, λοιπόν, εξελίξεις και ανακατατάξεις τον Σεπτέμβριο. Η μέχρι πρότινος υγιής και δυναμική γραμμή της ακτοπλοΐας κλυδωνίζεται. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Εν Άνδρω» τα πράγματα για το καλοκαίρι έχουν κριθεί ως ένα σημείο. Το Tera Jet έχει ήδη εξασφαλίσει πολύ μεγάλες πληρότητες για το υπόλοιπο της σεζόν. Αυτό έχει δημιουργήσει ήδη ορισμένα τετελεσμένα. Απομένει να δούμε ποιες θα ειναι οι επόμενες κινήσεις των τριών εταιρειών της γραμμής...

Μπορεί η Άνδρος να μην είναι στο επίκεντρο του ξέφρενου ανταγωνισμού όμως θα δεχτεί τα περισσότερα πλήγματα καθώς οι εξελίξεις άρχισαν να διαφαίνονται πολύ πριν τον Σεπτέμβριο. Μάλλον θα υπάρξει πρόβλημα με τους επισκέπτες που αποφασίζουν την τελευταία στιγμή. Φυσικά την στιγμή αυτή της ακτοπλοϊκής κρίσης το να υπάρχουν και διαμαρτυρίες – δες σε άλλη δημοσίευση – επισκεπτών και ανδριωτών για υψηλές τιμές στο νησί, αλλά και δηλώσεις κάποιων επαγγελματιών πως "πρέπει σε 30 μέρες να κερδίσουν χρήματα για όλο τον χρόνο" απλώς επιδεινώνει την κατάσταση.

Σημείωση: Ήρθε η ώρα το αδρανές και παντελώς απών υπουργείο Ναυτιλίας - που Σ(φ)ΥΡΙΖΕΙ  αδιάφορα - να αναλάβει τις ευθύνες του και για την γραμμή και για την Ραφήνα...

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και αυτό το πρόβλημα θα το λυσει....
ΣΧΟΛΙΟ
Μπαρούφες κυρία μου δεν δημοσιεύονται....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αφού λοιπόν είναι τόσο ακριβό το εισιτήριο
Γιατί δεν φέρνουμε ένα βαπόρι δικό μας να ταξιδεύουμε τζάμπα.
Θέλουν φθηνό εισιτήριο
Θέλουν φθηνό ξενοδοχείο
Θέλουν φθηνό φαγητό
Θέλουν φθηνό καφέ
Θέλουν δωρεάν μετακινήσεις
Και να τους δώσουμε ότι άλλο σκεφτούν

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας μπει επιτέλους ο Ηλιοπουλος στη γραμμή μήπως και δουμε άσπρη μερα! 19 ευρω το εισιτήριο για Ανδρο, 20 για Τήνο! Η απόλυτη ξεφτίλα! Και ειδικά των αδελφών Στέφανου που το παίζουν και Ανδριωτες και ταχα νοιάζονται για το νησι! Τι κανουν οι τοπικοί παράγοντες; οι επαγγελματίες; οι ξενοδόχοι; η δημοτική Αρχή;;; Καλο υπνο σε ολους και καλο ξημέρωμα στη μιζέρια που θα πνίξει το νησι....

This comment was minimized by the moderator on the site

Καμία κατανόηση!! Οι κρατήσεις για Άνδρο έχουν παγώσει και ο κύριος λόγος έιναι η τιμή του εισητηρίου που ένω πριν ήταν το πλεονέκτημά μας τώρα γίναμε οι ακριβότεροι!! Μια χαρα πριμοδοτείται ο τουρισμός στην Τήνο εις βάρος της Άνδρου. Εαν δεν μπορειτε να ανταπεξέλθετε να σταματήσετε γιατι αυτη την στιγμη κανετε κακό στον τουρισμό της Άνδρου.

This comment was minimized by the moderator on the site

( Ήρθε η ώρα το αδρανές και παντελώς απών υπουργείο Ναυτιλίας - που Σ(φ)ΥΡΙΖΕΙ αδιάφορα - να αναλάβει τις ευθύνες του και για την γραμμή και για την Ραφήνα...) ? ? ?....ΑΥΤΌ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΦΙΛΤΑΤΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ...ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ.
ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΓΡΑΜΜΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ '' ΑΔΕΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΛΟΙΟΥ'', ΟΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΒΑΖΕΙ ΒΑΠΟΡΙ, ΑΡΚΕΙ ΤΥΠΙΚΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ, ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΒΑΖΕΙ ΒΑΠΟΡΙ.
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙΣ...
ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ Η ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΜΑΣ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ..ΚΟΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΛΑΙΣΤΑ ΥΨΩΝΟΝΤΑΣ ΞΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ! !
ΤΙ ΑΣΧΗΜΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΑ ΛΙΜΝΑΙΑ ΜΑΣ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΠΡΥΜΝΗ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ, ΞΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ! ! !
ΦΙΛΤΑΤΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΣ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αυτά που γινονται σήμερα στην Ραφήνα (λάθος αναχωρήσεις (αφίξεις 5 -6 πλοίων σε 50 λεπτά) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!!! Δύο με τρεις χιλιάδες άνθρωποι και 5 καράβια ΔΕΝ μπορούν να εξυπηρετηθούν από ένα λιμάνι που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ λιμάνι. Και από μια πόλη που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ!!! Αν δεν τα βλέπετε - και μιλάτε για αντιπολίτευση πρόβλημά σας!!!! Τι να σας πω;;;;; Να ξέρετε σύμφωνα ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ την ευθύνη των χρόνων αναχώρησης και άφιξης την εχει το λιμεναρχείο, το ΣΑΣ και ο υπουργός.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Άλλη μια φορά οι πλοιοκτήτες και δει Ανδριώτες δείχνουν ποσό υπολογίζουν τους συμπατριώτες τους αντί να μειώσουν το κόστος των εισιτηρίων για να μπορούμε να επισκεπτόμαστε πιο συχνά το νησί μας χρεώνουν τα εισιτήρια στο ίδιο κόστος για την μετάβαση στο επόμενο νησί με τα διπλάσια ναυτικά μίλια Ντροπή

This comment was minimized by the moderator on the site

Άμα δεν βγαίνει ο κυρ.Γιωργης που το παίζει και Ανδριώτης ας πάει σπίτι του!Κάθε χρόνο δεν βγαίνει και αγοράζει από ένα πλοίο !!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ξέρω ότι και εσείς που γράφετε τα ξέρετε αυτά αλλά εντάξει ας ρίξουμε μια ματιά πος έχουν τα πράγματα οι αδερφή Στεφάνου δεν είχαν ποτέ ανάγκη αυτή την εταιρεία ,εγγυημένο αυτό ! Ξόδεψε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της περιουσίας πού φτιάξανε ενώ εσείς που μιλάτε τώρα όταν αυτοί δούλευαν κάνατε διακοπές με δάνειο από τη τράπεζα , όλο αυτό για να έχουμε και εμείς τα δικά μας πλοία, υποστήριξη για αυτούς αυτά τα πλάσματα πού περιμένουν να πάρουν δάνειο για να πάνε διακοπές...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το υπόλοιπο σχόλιο αγαπητή μου δεν το δημοσιεύουμε γιατί είναι εντελώς συκοφαντικό και λασπιάρικο. Δυστυχώς έχετε να μάθει να κρύβεστε πίσω από ψευδώνυμα. Αλήθεια τι έγινε εκείνος ο φουκαράς ο Κωνσταντίνος (Κωνσταντίνα) Μερκούρης σας πήγε για ψάρεμα; Την καλημέρα μου στην λασπωμένη "όμορφη Άνδρο" σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ολοι οι ασχετοι περι της ακτοπλοιας λενε τις...μπαρουφες τους,χωρις να ξερουν σε βαθος τι σημαινει ακτοπλοικη συνδεση Ανδρου με Ραφηνα.Ειναι επισκεπτες του νησιου μας για 30-40 μερες το καλοκαιρι και 5-6, 3ημερα του χειμωνα και νομιζουν οτι ετσι μπορει να εχουν και θεση για τη γραμμη μας!
Τα συμβατικα σημερα που υπαρχουν στο νησι μας,ηρθαν μετα απο αγωνες και αυτες τις ιδιες τις αναγκες του τοπου μας και αυτα ειναι το παρον και το μελλον για το νησι μας.Δεν μπορει να ζησουμε χειμωνα με αναμφιβολου ταχυπλοα πλοια,που δεν προκειται να περνανε τον Καβοντορο !Δεν ειναι η λυση αυτη σε εμας και το ξερει ο καθε σχετικος με αυτα που βιωνουμε το χειμωνα και σχεδον για 10 μηνες.
Οι σειρηνες και τα παπαγαλακια...περι ταχυπλοων και εκπτωσεων, ειναι για το 40ημερο του καλοκαιριου και να τους δω ολους αυτους στις 25 Αυγουστου που θα ειναι,οταν εμεις απο τοτε θα ξεκιναμε να βγαλουμε τον χειμωνα και θα θελουμε πλοιο πρωι αλλα και απογευμα απο και προςτο νησι,γιατι μονον ετσι μπορουμς να πουμε οτι θα την παλεψουμε τον χειμωνα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δλδ λόγο ανταγωνισμού το καλύτερο που σκεφτήκατε είναι να χτυπήσετε τον ανταγωνισμό στο ίδιο δρομολόγιο με χαμηλότερη αλλά και πάλι πιο ακριβή (ως προς το Terra Jet) τιμή ενώ ο χρόνος του δρομολογίου παραμένει διπλάσιος ... Και γιατί να το επιλέξει αυτό κάποιος καταναλωτής?
Είναι βέβαιο πως θα υποστούμε τις συνέπειες όλων αυτών, όπως κάναμε και τόσα χρόνια που το εισιτήριο είναι δυσανάλογο ως προς την απόσταση και τα αντίστοιχα εισιτήρια με τα άλλα νησιά. Όμως κΥΡΙΟΙ καμία κατανόηση!!! Μας πουλάτε και με το καλό να προσδέσει και στο λιμάνι μας ο ανταγωνισμός...
Να λογαριάζεται τους εαυτούς σας ως υπαίτιους για τις μειωμένες αφίξεις στην Άνδρο και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις στον υπόλοιπο επιχειρηματικό τομέα ...
Είναι καιρός όσοι έχουν τη δυνατότητα να συμπράξουν στην ιδέα και υλοποίηση "του δικού μας πλοίου", όπως συμβαίνει και αλλού!
Τέλος όλα καλά περί τοπικισμού, αλληλεγγύης, ενίσχυσης κλπ, όμως τώρα που πέφτουν όλα τα προσχήματα ας κυκλοφορήσουν χωρίς φόβο τα "inside stories" ώστε να καμαρώσουμε όλοι πατριωτισμό!

Περισσότερα