Το νέο ταχύπλοο της "Golden Star" - 473 επιβάτες, 40 κόμβοι

Το μέλλον στην ακτοπλοΐα ανήκει στην… ταχύτητα! Με βάση αυτόν το δόγμα και εμφανή την πρόθεση να «κτυπήσουν» τον βασικό ανταγωνιστή τους στην γραμμή της Ραφήνας - την «Sea Jet» - οι αδελφοί Στεφάνου, αγόρασαν ένα ακόμα ταχύπλοο, που από το επόμενο καλοκαίρι θα ταξιδεύει στις Κυκλάδες με τα σινιάλα της «Golden Star Ferries».

Πρόκειται για το τριμαραν «Kripto Eclipse», το οποίο μέχρι τώρα ταξίδευε στην Αδριατική, κάνοντας δρομολόγια μεταξύ Ντουμπρόβνικ και Σπλιτ. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο και σύντομα το πλοίο θα καταπλεύσει στον Πειραιά, προκειμένου να γίνουν οι όποιες μετασκευές, οι απαραίτητες συντηρήσεις και η βαφή του με τα χρώματα της νέας του εταιρίας.

Το νέο ταχύπλοο δεν μεταφέρει αυτοκίνητα, αλλά μόνον επιβάτες! Κατασκευάστηκε το 2002, έχει μήκος 54,5 μ. πλάτος 15,8 μ. και βύθισμα περίπου 2 μ. Έχει μεταφορική ικανότητα 473 επιβάτες και ταχύτητα που πλησιάζει τους 40 κόμβους. Φέρει σημαία Κροατίας και αυτή την εποχή είναι αγκυροβολημένο στο Σπλιτ.

Τα σκάφη τριμαραν, έχουν τρεις γάστρες (πλωτήρες), που δεν πλανάρουν μεν, αλλά μπορούν να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες σε συμβατική πλεύση λόγω της ελάχιστης τριβής τους στο νερό. Επιπλέον, διαθέτουν πολύ μεγάλη εγκάρσια ευστάθεια, χρειάζονται μικρότερη ισχύ κινητήρων σε σχέση με άλλα σκάφη του ιδίου μήκους και προσφέρουν μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Με τα νέα αυτά δεδομένα λοιπόν, ο ανταγωνισμός στην γραμμή-φιλέτο από Ραφήνα προς τα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, προβλέπεται ότι το καλοκαίρι του 2018, θα πάρει διαστάσεις… «μάχης» με κονταροχτυπήματα ως προς τις ώρες των δρομολογίων, τις θέσεις αγκυροβολίας στο ήδη κορεσμένο λιμάνι της Ραφήνας και κυρίως, ως προς τις τιμές των εισιτήριων.

Και κάτι ακόμα. Στην Άνδρο συζητείται αρνητικά το γεγονός ότι αμέσως μετά το τέλος της θερινής περιόδου και την απομάκρυνση των ταχυπλόων, οι δυο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην γραμμή Ραφήνας-Άνδρου αύξησαν αμέσως την τιμή των εισιτήριων, ενώ είχαν αφήσει να εννοηθεί το καλοκαίρι ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και κυρίως χωρίς να υπάρξει αύξηση στην τιμή του πετρελαίου.

Επίσημες αντιδράσεις για αυτή την απόφαση των ακτοπλόων που πλήττει κυρίως τους  μόνιμους κάτοικους του νησιού από τον Δήμο, την Περιφέρεια και τους φορείς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, άλλα η δυσφορία είναι έντονη!

X.

                                                       

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αντιδράσεις από το Δήμο;;; ΧΑΧΑΧΑ! Καλοοοοο. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;...

This comment was minimized by the moderator on the site

.....οτι ξερκαρταρουν οι γειτονες...θα το δουμε στο Αιγαιο !!!!!
Μόνον που εδω εχουμε Καβοντορο και όχι μονον !!!!!
Πλοία τετοιου τυπου που ειναι ιδανικα για τον Αργοσαρωνικό, θέλουν να τα βάλουν στη Ραφήνα !!!!
Το τέλος τους δυστυχώς ήρθε γρήγορα με την αναξιόπιστη τακτική τους απέναντι μας, σαν κάτοικοι και επιχειρηματίες τοιυ νησιού μας !!!!
που ακούστηκε αλλού αλήθεια, να μειώνουν τις τιμές καλοκαιριάτικα κια τώρα ---χωρίς καμμιά αύξηση απο το κράτος,χωρίς καμμιά άλλη αύξηση στο πετρέλαιο -- να μας ξαναγυρνάνε στο μαρασμό ? ?
που σε συνδυασμό με τα μη εξυπηρετικά τους δρομολογια ειδικα΄το τρίημερο Π-Σ-Κ μας απομωνώνουν ακόμη περισσότερο ? ?
Αλήθεια πιός, ποιοί, θα έρθουν στο νησί την Παρασκευή με το δρομολόγιο των 5.30 μ.μ με το πλοίο ΘΕΟΛΟΓΟΣ, που ακόμη είναι στις εργασίες τους και επιθυμούν να είχαν μία αναχώρηση κατά μία ωρα πιό αργά ? ?
Αλήθεια, πιός ποιοί θα έρθουν και στα 3 νησιά το Π-Σ-Κ , όταν δεν προλαβαίνουν το πλοίο στις 5.30 μ.μ και αντίστοιχα να φεύγουν την Κυριακή με το SUPERFERRY II, από τις 4.30 μμ. ενώ κάλλιστα ,εαν περνούσε απο το Γαύριο στις 5.30.μμ με 6 μ.μ το αργότερο, θα εξυπηρετούσε και τα 3 νησιά, αφού οι όποιοι επισκέπτες, θα έχουν μπροστά τους ένα ολόκληρο σχεδόν γεμάτο 3ημερο ? ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριε Μπασαντη, γιατι τοση διαφημιση για το τι αγορασαν η τι προκειται να αγορασουν οι κ Στεφανου? εμας σαν Ανδριωτες τι μας ενδιαφερει? γιατι εκεινοι ενδιαφερονται για μας? εαν ναι δεν το εχουν δειξει και ισως να το εδειξαν λιγο - μονο για μερικες μερες και μετα τον φοβο του κ Ηλιοπουλου- εννοω με την μειωση των εισιτηριων. Ας αγορασουν οτι θελουν και ας το χαιρονται μονοι τους. Αυτοι οι κυριοι στην πλατη μας θελουν να ειναι εφοπλιστες και να μας τα παιρνουν με το ετσι θελω. Οχι κυριε Μπασαντη δεν μας ενδιαφερουν καθολου. Συντομα θα δουν οτι υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες και αυτοι θα μεινουν με το !!!!!!!!!! στο χερι.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πρόκειται για πληροφορία και όχι για διαφήμιση. Ο συνεργάτης μας έγραψε την είδηση. Αν δεν σας ενδιαφέρει δεν πειράζει. Γράφουμε για όλες τις μεταβολές της Ραφήνας και των εταιρειών που είναι εκεί αφού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επηρρεάζουν και την Άνδρο. Αυτά.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

.....ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ ! ! ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ...ΑΚΤΟΠΛΟΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ 2018 ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΒΟΝΤΟΡΟ...ΑΠΟ ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ...ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ''ΚΟΠΕΛΛΕΣ'' ΤΟ NΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ 'Η ΤΟ BLUE STAR NAXOS ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ 21-22 ΜΙΛΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ! !
ΕΕΕ ...ΜΑ ΠΟΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ... ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ .... (διαγράφεται μια λέξη) ...ΠΑΝΕ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ- ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ....
ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ 19 ΕΥΡΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ 2 ΝΗΣΙΑ, ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΛΟ Μ ΕΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΜΑ ΣΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ... ΚΟΚΚΙΝΟΜΠΛΕ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΛΟΙΑ ,ΠΟΥ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΤΩΡΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ...ΜΑΣ ΚΑΒΑΛΙΚΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! !
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ! !

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro