Ο υπουργός Ναυτιλίας υπόγραψε κόντρα στο ΣΑΣ

Γαύριο: Φωτογραφία αρχείου Εν Άνδρω

Με μια εβδομάδα καθυστέρηση - από το δελτίο τύπου του υπουργείου του που μιλούσε για υπογραφή δρομολογίων - ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης υπέγραψε και ανακοίνωσε το Σάββατο 25/1 τα επίμαχα δρομολόγια των πλοίων της Golden Star Ferries & Fast Ferries κόντρα στη γνωμοδότηση του ΣΑΣ.

Η Golden Star Ferries πήρε δρομολόγιο στις 9.20 το πρωί από Κρήτη. Κι όχι την ώρα που ζήτησε (μιάμιση ώρα νωρίτερα). Και η Fasr Ferries πηγαίνει Σαντορίνη και Νάξο, αλλά δεν πιάνει Μύκονο. Η ζημιά για την Fast Ferries είναι σημαντικότερη. Η Golden Star Ferries θα κάνει το δρομολόγιο που υπεγράφη με ότι αρνητικό αυτό σημαίνει για την ίδια. Και θα δει τι θα κάνει στη συνέχεια. Η Fast Ferries για την ώρα εκτιμά την κατάσταση.

Είναι πρώτη φορά που ανατράπηκε ομόφωνη γνωμοδότηση του ΣΑΣ από υπουργό και υπάρχει προβληματισμός στους ναυτιλιακούς/ακτοπλοϊκούς κύκλους του Πειραιά.  Ζητούνται εξηγήσεις για το πως με τον ίδιο νόμο σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα προηγούμενα χρόνια παίρνονταν υπόψη οι γνωμοδοτήσεις του ΣΑΣ και υπογράφονταν αντίστοιχα δρομολόγια, ενώ τώρα αγνοήθηκαν και πάρθηκαν αντίθετες αποφάσεις. Προφανώς είναι οι διαφορετικές ερμηνείες του ίδιου νόμου κάθε φορά. Αν το υπουργείο αλλάξει το νόμο - όπως λέει - τότε θα πρέπει ο νέος νόμος να μην χωρά τόσο διαφορετικές και αντιφατικές ερμηνείες...  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με το Εν Άνδρω επικοινώνησε ο εφοπλιστής κ. Μ. Ηλιόπουλος της Seajets για να εξηγήσει την θέση του. Το Εν Άνδρω δέχθηκε ευχαρίστως να φιλοξενήσει και τη δική του θέση συμβάλλοντας σε έναν διάλογο για την ακτοπλοΐα από την οποία εξαρτάται η Άνδρος και όλα τα άλλα νησιά και είναι απαραίτητος πέρα από τις αντεγκλήσεις. Με νέο τηλεφώνημα του επιβεβαιώθηκε η θέση μας. Όμως μέχρι στιγμής δεν προέκυψε συνέχεια.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν μας φτανει ο ..... (διαγράφτηκε μια λέξη - Εν Άνδρω) ...το σηματορος και ο Σουσουδης πλάκωσε και ο Α. αμωρατης. Όλα μαζι τα σαΐνια. Ειναι αυτό που λένε πλάκωσαν και οι... (διαγράφτηκε μια λέξη - Εν Άνδρω)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στον (διαγράφτηκε μια λέξη - Εν Άνδρω) , μπράβο στο σηματορος στον Σουσουδη και τον Βιδάλη.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro