Βίλα Ευανθία & μπανγκαλόου Νειμποριού: Δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες από τους αδελφούς Στεφάνου!

 

Στο καλύτερο σημείο του οικισμού η βίλα "Ευανθία" δεσπόζει του οικισμού. 

Με δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες των αδελφών Στεφάνου η Άνδρος μπαίνει σε μια νέα τροχιά τουριστικής ανάπτυξης υψηλού επιπέδου αντίστοιχης με αυτή των νησιών υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας των Κυκλάδων. Η μια μονάδα είναι στο Μπατσί και η άλλη στην Χώρα, στο Νειμποριό. Στο Μπατσί η επένδυση ξεκίνησε με την αγορά ενός από τα ωραιότερα νεοκλασικά της Άνδρου, της περίφημης βίλας "Ευανθία", ένα οικοδόμημα εμβληματικό, που δεσπόζει στον οικισμό μαζί με τα 8 στρέμματα κήπο του. Η άλλη είναι τα γνωστά μπανγκαλόου στο κέντρο του Νειμποριού πάνω και στο μικρό ύψωμα στον όμορφο κόλπο της Χώρας. 

ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ

Η υπάρχουσα βίλα είναι νεοκλασικού ρυθμού, διώροφη, σε καλή οικοδομική κατάσταση, έκτασης περίπου 300 τμ. 

Η βίλα και ο κήπος της αγοράστηκαν από τους αδελφούς Στεφάνου με σκοπό την δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος υψηλών προδιαγραφών στο Μπατσί. Σε αυτό βοηθά το 8.000 τ.μ. οικόπεδο, το οποίο έχει συντελεστή δόμησης 0,8 και κάλυψης 0,6 και είναι κατάλληλο σύμφωνα την αρχική μελέτη για την κατασκευή δύο ξενοδοχειακών μονάδων συνολικής χωρητικότητας 150 δωματίων (περίπου 300 κλινών). Η βίλα θα παραμείνει ως χώρος reception, καταστημάτων, μπαρ, εστιατορίου. Στο συγκρότημα που σχεδιάζεται θα δημιουργηθεί και συνεδριακό κέντρο και αίθουσα δεξιώσεων. Θα υπάρχουν χώροι στάθμευσης, 

Η «βίλα Ευανθία» έχει πάρει το όνομα της γυναίκας του Ανδριώτη Φιλίππου Χαλά. Δυτικά έχει την εκκλησία του Αγίου Φιλίππου το οικόπεδο της οποίας είναι δωρεά της οικογενείας Φιλίππου Χαλά. Η βίλα σχεδιάστηκε από ξένο αρχιτέκτονα στα τέλη του 19ου αιώνα και τοιχογραφήθηκε από Ιταλούς ζωγράφους και οι ζωγραφιές της διατηρούνται μέχρι σήμερα χωρίς αλλοιώσεις. Στις βεράντες της γυρίστικε ένα μεγάλο μέρος της γνωστής ασπρόμαυρης Ελληνικής ταινίας "Φουσκοθαλασσιές" με τον Διονύση Παπαγιανόπουλο σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου.

ΣΤΟ ΝΕΙΜΠΟΡΙΟ

Στο κέντρο του μικρού κόλπου πάνω στο ύψωμα μισοκρυμένα στα δέντρα τα μπανγκαλόου του Νειμποριού.

Τα μπανγκαλόου του Νειμποριού δεσπόζουν πάνω στον λόφο στο μέσον του κόλπου. Είναι 10 των αριθμό και θα κτιστούν άλλα 15 και θα αναβαθμιστούν. Στα σχέδια είναι να προσιδιάσουν με γνωστό συγκρότημα της Μυκόνου. Η αναβάθμιση τους σε μονάδα υψηλών προδιαγραφών από τους αδελφούς Στεφάνου αλλάζει επίπεδο όλο τον Νειμποριό, που σήμερα αποτελεί «παράκεντρο», καθώς το κέντρο της βενετσιάνικης Χώρας παραμένει επί 150 και πλέον χρόνια ο κεντρικός δρόμος/πεζόδρομος της πόλης.

Η κοσμικότητα του μουσείου Γουλανδρή θα συνδυαστεί με το υψηλών προδιαγραφών συγκρότημα.

Με την δημιουργία ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος υψηλών προδιαγραφών και σταθερής επισκεψιμότητας η Χώρα επεκτείνεται προς την θάλασσα. Κάτι που είχε να το δει από ντον μεσοπόλεμο όταν στην Πλακούρα υπήρχαν τα Εμπειρικαίικα και η κίνηση του λιμανιού.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα λόγια είναι περιττά όταν αναφέρεται κάποιος σ΄αυτά τα δύο θαυμάσια αδέλφια. Κάθε μέρα γράφουν την δική τους ξεχωριστή ιστορία με την σεμνότητα και την αξιοσύνη που τα διακρίνει. Τυχεροί όσοι βρίσκονται στο δρόμο τους και διδάσκονται από αυτούς. Τυχεροί όσοι εισέπραξαν το χαμόγελο και την έκφραση των ειλικρινών τους συναισθημάτων.
Ευχή μας είναι, να συνεχίσουμε να τους βλέπουμε να πετούν ψηλά και ν΄αποτελούν το φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ελπίζω η τοπική κοινότητα και ο δήμος να φροντίσουν το γνωστό εδώ και δεκαετίες θέμα ύδρευσης στο μπάτσι. Πλέον με αυτή τη μεγάλη μονάδα που θα δημιουργηθεί πρέπει να φροντίσουν να μην υπάρχουν προβλήματα

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ.
ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ. ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ…

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια στους Κυρίους Γιώργο και Δημήτρη Στεφάνου για την επένδυση που θα πραγματοποιήσουν, η οποία και θα έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στην τουριστική ανάκαμψη του νησιού μας. Μακάρι το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και άλλοι εύποροι Ανδριώτες, ώστε η Άνδρος να πραγματοποιήσει βήματα προς τα εμπρός και να αποτελέσει τουριστικό προορισμό.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο σε όποιον επενδύει στο νησί, μπράβο στους αδελφούς Στεφάνου. Μόλις ολοκληρωθούν τα έργα θα δουλέψουν αρκετοί ντόπιοι κάτοικοι όπως και στα πλοία.