ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΪΟΥ: Σταδιακή επάνοδος στην κανονικότητα και στην Άνδρο...

Η επιστροφή του Superferry II στην ενεργό δράση μαζί με τα 6 δρομολόγια της εβδομάδα σηματοδοτούν μια μερική επάνοδο στην κανονικότητα των δρομολογίων της Άνδρου. Το νησί πλέον θα έχει κάθε μέρα πλοίο από και για Ραφήνα εκτός Παρασκευής.

Αναλυτικά, τη μια μέρα θα περνά το Superferry II ερχόμενο από Ραφήνα το πρωί γύρω στις 9:45 και θα περνά ο Θεολόγος το απόγευμα γύρω στις 14:15 για Ραφήνα. Και την επομένη θα περνά το Superferry II για Ραφήνα στις 14:20 και μετά ο Θεολόγος στις 19:30 από Ραφήνα. Και τα δύο πλοία θα διανυκτερεύουν εναλλάξ στη Ραφήνα και στην Μύκονο. Από τα 6 δρομολόγια την εβδομάδα τα 4 (δύο για κάθε πλοίο) είναι επιδοτούμενα (στα καύσιμα) από το υπουργείο Ναυτιλίας και το ένα επιπλέον που θα κάνει κάθε πλοίο δεν θα επιδοτείται.

Για να φτάσουμε όμως στη λύση αυτή χρειάστηκε να δοθεί μάχη για να πειστεί το υπουργείο που θεωρεί πως τα φορτηγά και οι μεταφορές φορτίων της Άνδρου χρειάζονταν μόνο 4 δρομολόγια την εβδομάδα και δεν ήθελε να υπάρχουν και δύο επιπλέον δρομολόγια ελεύθερα προσφορά των δύο εταιρειών!

Έγιναν διαπραγματεύσεις και οι εταιρείες επέμειναν στο υπουργείο, που δυσκολευόταν να αποδεχτεί τα 2 έξτρα δρομολόγια. Στο τέλος οι εταιρείες ζήτησαν την παρέμβαση του δημάρχου Άνδρου, ο οποίος έστειλε επιστολή και πήρε και τηλέφωνα μέχρι στο τέλος να πειστούν οι σχεδιάζοντες και ο υπουργός πως η Άνδρος χρειάζεται τα 6 δρομολόγια την εβδομάδα τον Μάιο για να επανέλθει σταδιακά στην κανονικότητα. Εξαιρέθηκε από τα δρομολόγια τελικά η Παρασκευή προφανώς για να μην πριμοδοτηθούν περαιτέρω μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο.

Παρακάτω αναλυτικά τα δρομολόγια της εβδομάδας των δύο πλοίων και η επιστολή του δημάρχου Άνδρου προς τον υπουργό:

(Α) ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΪΟΥ 2020

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ 4/5- 31/5

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ SUPERFERRY II 4/5 - 31/5

(Β) ΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Άνδρος, 30/04/2020 Αρ. Πρωτ. : 3582

Προς: 

  1. Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής   Πολιτικής, Υπόψη:  κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη           
  2. Υπουργό Επικρατείας, Υπόψη: κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη
  3. Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων , Υπόψη: κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο
  4. Γενική Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Υπόψη:  κα. Χριστιάνα Καλογήρου 

Κοιν: 

  1. Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Υπόψη: κ. Γεώργιο Χατζημάρκο
  2. Υπουργό Εργασίας και κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υπόψη: κ. Ιωάννη Βρούτση (ως Βουλευτή ν. Κυκλάδων),             
  3. Βουλευτές ν. Κυκλάδων, κ.κ. Μονογυιού Αικατερίνη, Φόρτωμα Φίλιππο,  Συρμαλένιο  Νικόλαο 

ΘΕΜΑ : Ακτοπλοϊκά δρομολόγια ν. Άνδρου

Κύριοι Υπουργοί, Κυρίες και Κύριοι,

       Ενόψει του καθορισμού των δρομολογίων του μηνός Μαΐου, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας την ανάγκη η ακτοπλοϊκή σύνδεση Άνδρου – Ραφήνας να γίνει  από 4 δρομολόγια σε τουλάχιστον 6 την εβδομάδα, χωρίς να διαταραχθεί ο αριθμός των επιδοτούμενων δρομολογίων και αναλαμβάνοντας οι εταιρείες το επιπλέον κόστος, τόσο ώστε να καλύπτονται  στο ακέραιο οι μεταφορικές ανάγκες του νησιού, όσο και για να υπάρχει σχεδόν καθημερινή σύνδεση για τυχόν έκτακτες ανάγκες και καλύτερη εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων.

       Σημειώνουμε ότι ήδη για νησιά ανάλογου πληθυσμού των Κυκλάδων, τα καθορισμένα δρομολόγια είναι τουλάχιστον έξι έως και δέκα και η μη ικανοποίηση του αιτήματός μας θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ομαλή επιστροφή στην  κοινωνική και οικονομική κανονικότητα της Άνδρου.

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Άνδρου

Δημήτρης Λοτσάρης

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το δώρο άδωρο το έχετε ακουστά?Πάμε να δούμε τα πράγματα με την σειρά,για να καταλάβουμε τι χάνουμε και τι κερδίζουμε στ΄αλήθεια.Το SUPER σταμάτησε,για πάνω από ένα μήνα,όχι γιατί δεν το επιδοτούσαν,αλλά γιατί ήθελε να μας κάνει ΚΑΛΟ επειδή το ΘΕΟΛΟΓΟΣ έπαιρνε περισσότερα φορτηγά,όπως έλεγαν.Τώρα που επιδότησαν την γραμμή,μπαίνει κανονικά πάλι,για να κάνει τι?Κόσμος δεν μπορεί να έρθει,γιατί ισχύει ακόμα η απαγόρευση.Λιγότερα φορτηγά θα βάζει,την εποχή πού ανοίγουν κάποια μαγαζιά,άρα τα φορτηγά θα αυξήσουν τα δρομολόγια τους.Επίσης τα προηγούμενα δρομολόγια(που μπορεί να ήταν λιγότερα) εξυπηρετούσαν καλύτερα τα μαγαζιά.Κάποιος που έκανε μία παραγγελία την Πέμπτη,του πήγαιναν τα πράγματα στο πρακτορείο,λογικά την Δευτέρα το πρωί και την Τρίτη τα είχε.Τώρα με το πρωινό της Δευτέρας του SUPER, τα πράγματα που θα πηγαίνουν την Δευτέρα εδώ θα έρχονται ΤΕΤΑΡΤΗ και ας εχουμε περισσότερα δρομολόγια.Επίσης,όλες οι παραγγελίες που γίνονταν μέσα στο σ/κ για παραλαβή με κούριερ,πάνε για ΤΕΤΑΡΤΗ. Ολα τα ανταλλακτικά που χρειαζόταν τα συνεργεία από Παρασκευή μεσημέρι και μετά,πάλι για ΤΕΤΑΡΤΗ.Αρα ποιός κέρδισε και συνεχίζει να κερδίζει? ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 'ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ' ΒΑΠΟΡΙΟΥ.ΟΥΤΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ,ΟΥΤΕ ΦΘΟΡΕΣ,ΟΥΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ (Μήν πεί κανένας,ότι έχει δρομολόγιο το ΘΕΟΛΟΓΟΣ την Τρίτη? Η παραλαβή απο αυτόν που περιμένει τα πράγματα,θα γίνει από ΤΕΤΑΡΤΗ πρωί,έως και μεσημέρι ή απόγευμα για κάποιους)

This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριε Μπασαντη τι να τα κανουμε τα παραπανω δρομολογια απ τη στιγμη που δεν μπορουμε να ερθουμε στην Ανδρο (εστω και να μπουμε σε καραντινα).
Θελω να αποπερατωσω μια μεγαλη ανακαινιση που ξεκινησα απο περσι το φθινοπωρο και δεν μας επιτρεπουν να ερθουμε στο σπιτι μας.
Ειμαστε 2 μηνες κλεισμενοι μεσα στο σπιτι εγω και η γυναικα μου και ειμαστε απολυτα υγιεις.
Ξερετε αν υπαρχει καποιος τροπος να ερθουμε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Εμεις που εχουμε εξοχικα στο νησι με φυτα και δενδρα ποτε θα μπορουμε να παμε να τα φροντισουμε γιατι ολα θα ξεραθουν