Επόμενα ορόσημα: 18 & 25 Μαΐου...

Πλοία φάνηκαν, παραθεριστές, επαγγελματίες και ετεροδήμοτες ανδριώτες αργούν ακόμα...

ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ

Επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμα στην εστίαση παρουσιάζεται η 1η Ιουνίου, δεν μπορεί όμως αν όλα πάνε καλά να αποκλειστεί και η 25η Μαΐου όσον αφορά την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και τους νομούς. Για όλα πρέπει, ωστόσο, πάντα να υπάρχει το πράσινο φως από τους ειδικούς, καθώς σε μία κατάσταση όπως αυτή που βιώνουμε, ένα πισωγύρισμα μπορεί να αποδειχθεί χειρότερο και πιο οδυνηρό για το μέλλον.

Στις 18 Μαΐου συζητιέται ακόμα μια φορά η περίπτωση οι επαγγελματίες του τουρισμού να μπορούν να πάνε στα νησιά - όπως έχουμε ξαναγράψει - καθώς η κυβέρνηση το έχει αναγγείλει στην τηλεόραση – χωρίς όμως να βγάλει διάταγμα. Όμως τα νησιά σκέφτονται - για την ώρα - να τα ανοίξουν μετά του Αγίου Πνεύματος. Δηλαδή, μετά τις 8 Ιουνίου. Ώστε το άνοιγμα να είναι σταδιακό και να αποφευχθούν συνωστισμοί κλπ. 

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ

Παράλληλα, η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα κρίκοι του τουριστικού κλάδου που δεν δημιουργούν μεγάλους κινδύνους, προσανατολίζεται την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 18 Μαΐου, να επιτρέψει στα ιδιωτικά σκάφη να ανάψουν μηχανές με την υποχρέωση πως ο απόπλους και ο κατάπλους θα γίνει στο ίδιο μέρος. Δηλαδή δεν θα μπορούν να επισκεφθούν νησί.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Συζητιέται η αύξηση των εσωτερικών πτήσεων από τις 18 Μαΐου – παράλληλα δηλαδή με το «άνοιγμα» της μετακίνησης σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα– είναι αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται σοβαρά και η παραπάνω ημερομηνία ώστε να μπουν νέες πτήσεις που θα εξυπηρετούν το κοινό και όχι μόνο για συγκεκριμένους λόγους επαγγελματικούς λόγους όπως συμβαίνει σήμερα. Για το πρωτόκολλο που θα ισχύσει για τις πτήσεις αναμένονται οδηγίες και από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων, καθώς οι κανόνες στις αερομεταφορές είναι κοινοί.

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία της 18ης Μαΐου ανέφερε και ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, βάζοντας στο τραπέζι και την εναλλακτική ημερομηνία της 25ης Μαΐου. Η απόσταση μιας εβδομάδας  είναι κάτι που στη φάση που δεν μπορεί να αποφευχθεί, καθώς όλα είναι ρευστά και εξαρτώνται από την εξέλιξη της νόσου.

 

ΤΡΕΝΟ

Στις 18 Μαΐου συζητιέται να επιτραπεί και το ταξίδι με τρένο.

 

Από τα παραπάνω η «επιστροφή στην καθημερινότητα» θα είναι από εδώ και πέρα όλο και πιο έντονη. Όμως όλα θα εξαρτηθούν από την συνέπεια και την ευθύνη όλων απέναντι στον ιό που σάρωσε παγκοσμίως τον μέχρι χτες τρόπο ζωής μας. Οι μαγκιές,οι εξυπνάδες και οι θεβρίες συνωμοσίας μπροστά στην αρρώστια ή στον θάνατο απλώς επιταχύνουν τις αρνητικές εξελίξεις. Ενώ η προσοχή και η τήρηση των κανόνων δίνουν ελπίδες και προοπτικές…

Πηγές: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ & ΕΝ ΑΝΔΡΩ  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

μήπως έχετε ιδέα ποτέ...;; οι ιδιοκτήτες σπιτιών που δεν δηλώνουν μόνιμη κατοικία την Άνδρο θα μπορέσουν να πάνε στα σπίτια τους να ελενξουν μήπως υπάρχει κάποια ζημιά..κλπ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν καταλαβαινουμε καλά από γρίφους αμέσως μετά του Αγίου πΝετματος

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Στις 18 Μαΐου θα μπορούν να πάνε στα νησιά οι επαγγελματίες;
Προχθές 6/5 γράψατε ότι πήγαν στο Μπατσί οι πρώτοι
εργαζόμενοι στα αλιευτικά σκάφη;
Οι εργαζόμενοι δηλαδή μπορούν να περάσουν στα νησιά;
Ευχαριστώ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Οι εργαζόμενοι που ζουν στην Άνδρο. Για τους εργαζόμενους εκτός Άνδρου η κυβέρνηση είπε πως μπορούν να πάνε, αλλά το είπε στην τηλεόραση. Δεν έβγαλε απόφαση. Έτσι δεν μπορούν. Γράψαμε ότι είπε ο υφυπουργός στην τηλεόραση. Τωρα λένε πως θα βγάλουν απόφαση στις 18. Μας μπερδεύουν δυστυχώς γιατί πάνε στο "βλέποντας και κάνοντας" ανάλογα με τι λέει ο ΕΟΔΥ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro