Μέχρι την 25η Μαΐου έλεγχοι και μικρά πρωτόκολλα. Ρεπορτάζ μιας διαδρομής...

 

Περιορισμένη η κίνηση επιβατών λόγω των συνεχιζόμενων απαγορεύσεων μετακίνησης προς τα νησιά. Το πλοίο της γραμμής χτες Πέμπτη 14/5 μετέφερε 53 επιβάτες, 11 ΙΧ και 23 φορτηγά για Άνδρο. Για Τήνο 30 επιβάτες, 10 ΙΧ και 11 φορτηγά. Και για Μύκονο 61 επιβάτες, 41 ΙΧ και 28 φορτηγά. Σύνολο 144 επιβάτες, 62 ΙΧ και 64 φορτηγά. Όπως είναι προφανές από των αριθμό των φορτηγών η οικονομία αρχίζει να παίρνει σιγά-σιγά εμπρός. Αλλά και ο αριθμός των ΙΧ κάτι λέει μιας και αρκετοί από τους επιβάτες ήταν επιχειρηματίες από Άνδρο και Μύκονο, που αποτελούν το πρώτο κύμα αυτών που ταξιδεύουν για να δουν τι θα κάνουν με τις επιχειρήσεις τους.

Δύο στελέχη του πλοίου που έχουν παντρευτεί συζύγους από το Κόρθι!!!

Μεγάλος επιχειρηματίας της Μυκόνου έλεγε πως δεν προβλέπει πολλά πράγματα εφέτος. Ο επιχειρηματίας Π. Δεκαβάλλας, που έχει το Μαστέλο και την Σκάλα στο Μπατσί, έλεγε πως θα ανοίξει κι αν δεν έχει κόσμο... θα... κάνει τα μπάνια του! Τέλος η επιχειρηματίας Σοφία Βαλμά, που έχει το 12μήνης λειτουργίας ξενοδοχείο ΝΙΚΗ στη Χώρα, σχολίαζε πως θα λειτουργήσει με περιορισμένο προσωπικό όπως και τον χειμώνα όταν το ξενοδοχείο της ήταν το μόνο που έμεινε ανοικτό για κάποιους που εγκλωβίστηκαν στην Άνδρο...

 

Οι έλεγχοι θα συνεχίζονται μέχρι την 25η Μαΐου 2020 - στο λιμάνι της Ραφήνας - σε όλους τους επιβαίνοντες (πεζή ή εποχούμενους) στα πλοία τόσο από το λιμεναρχείο Ραφήνας όσο και από τους αρμόδιους του πλοίου.

Ενδιαφέρουσα η πληροφορία αυτή που έδωσε ο επικεφαλής του λογιστηρίου του πλοίου Μ. Στρατηγός: η Άνδρος ακόμα μεταφέρει μεταπασχαλινά αρνιά στην Ραφήνα! Την Πέμπτη ταξίδευε ζωάδικο για να πάρει κι άλλα αρνιά από την Άνδρο! Και σχολίασε: το πλοίο μετέφερε κι άλλα ζωάδικα τις προηγούμενες μέρες! Χαρακτήρισε δε ο ίδιος την πρωτοβουλία του δημάρχου: "επιτυχημένη αν κρίνει από το ότι το πλοίο μεταφέρει συνεχώς αυτοκίνητα φορτωμένα με αρνιά στη Ραφήνα"!

Έλεγχοι στο λιμάνι της Ραφήνας

Αυτά προς ενημέρωση και του υπεύθυνου αγροτικής παραγωγής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπακέλα, ο οποίος χαρακτήρισε απαξιωτικά τον δήμαρχο "ντίλερ"! Κι αυτό γιατί ζήτησε με επιστολές του πριν το Πάσχα τα σούπερ-μάρκετ να βοηθήσουν την κτηνοτροφία της Άνδρου! Προφανώς ο κ. Μπακέλας δεν ενδιαφέρεται για τις πωλήσεις αρνιών και δεν γνωρίζει ως αριστερός πως λειτουργεί η οικονομία της αγοράς στο σύστημα της ελεύθερης οικονομίας. Κατά τα άλλα εκπροσωπεί - με δύο μήνες θητεία στα αγροτικά - στις τηλεδιασκέψεις του πρωτογενή τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων - την αγροτικό-κτηνοτροφική Άνδρο!

Σχεδόν άδειο το σαλόνι...

Και βεβαίως και προς υπενθύμιση της κτηνιάτρου του επαρχείου που ακόμα δεν μας απάντησε πόσα αρνιά έφυγαν μέχρι το Πάσχα και πόσα μετά το Πάσχα (μέχρι σήμερα) από την Άνδρο> Και με πόσα δρομολόγια πέρσι κι εφέτος. Περιμένουμε από τον έπαρχο Άνδρου, ως πολιτικό προϊστάμενο της, να της υπενθυμίσει πως είναι καθήκον της να απαντά με στοιχεία στα δημόσια ερωτήματα. Και φυσικά να απαντά μέσω αυτού, ο οποίος έχει και την πολιτική ευθύνη του επαρχείου και της πολιτικής του.  

Ελάχιστοι και στο υπαίθριο κατάστρωμα. Όσοι επιτρέπεται να ταξιδεύουν κρατούν αποστάσεις ασφαλείας ή... "ανασφαλείας"!

Τέλος μια σημαντική λεπτομέρεια των ημερών: η κάποτε πολυσύχναστη Ραφήνα εξακολουθεί να ερημώνει απότομα μόλις το πλοίο λύσει κάβους. Αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν μέχρι να ομαλοποιηθεί κάπως η κατάσταση αρχικά μετά την 25η Μαΐου όπου ξεκινά η μετάβαση κυρίως των παραθεριστών στα νησιά...  

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet