Ασφυκτικά τα καράβια. Ξεκίνησε η σεζόν. Ρεπορτάζ στο πλοίο Θεολόγος...

Με τάξη και επαγγελματισμό το πλήρωμα του Θεολόγος ξεφορτώνει την Τρίτη 13/9 δεκάδες φορτηγά και εκατοντάδες ΙΧ στο Γαύριο...

Η είδηση: Αργά το απόγευμα Τρίτης 13 Ιουλίου. Το Θεολόγος φτάνει στο Γαύριο βαρυφορτωμένο. Μεταφέρει 55 φορτηγά και νταλίκες, τις 15 για Άνδρο!!! Και 110 ΙΧ!!! Το πλοίο είναι ασφυκτικά γεμάτο. Έχει φορτηγά μέχρι τον καταπέλτη και στη ράμπα. Ξεφορτώνει πάνω από ένα τέταρτο ΙΧ και φορτηγά στο λιμάνι!!!

Ήρθαν για καλοκαίρι! Και τι δεν έφερα. Δεν ξέχασαν τίποτα - μάλλον - όπως φαίνεται!...

Τοπικά συμπεράσματα: Πρώτον, η σεζόν άρχισε και τα ΙΧ φτάνουν κατά εκατοντάδες στην Άνδρο και με τα τέσσερα δρομολόγια κάθε μέρα. Δεύτερον, η οικονομία πήρε μπροστά και το καταλαβαίνεις γιατί μέχρι και η Άνδρο έχει πια 20-25 νταλίκες και φορτηγά τη μέρα. Οι 15 που έφτασαν χτες βράδυ με το Θεολόγο αυτό λένε. Όλα τα παραπάνω ρωτήσαμε και τα μάθαμε άνδρες χαμογελαστούς του πληρώματος που ξέρουν την ιδιότητα μας κι απάντησαν αμέσως στις ερωτήσεις μας. Τους ευχαριστούμε.

Και τι δεν έφεραν. Γεμάτο το πίσω κάθισμα και το πορτ-μπαγκάζ!...

Τα επακόλουθα των γεμάτων πλοίων: Σε όλο το δρόμο από το Γαύριο μέχρι τη Χώρα δεκάδες τα αυτοκίνητα όλων των τύπων που συναντά κανείς στους κεντρικούς δρόμους του νησιού, που παρουσιάζουν πολύ μεγάλη κίνηση.

Γενικά συμπέρασμα: Το καλοκαίρι είναι εδώ. Η Άνδρος μπαίνει στην υψηλή τουριστική σεζόν. Η οικονομία πήρε εμπρός. Τα πλοία της γραμμής μας είναι οι "δρόμοι", που μας συνδέουν με την Αττική. Και είναι γεμάτα. Προς ανακούφιση όλων των επαγγελματιών, που συνδέονται με τις μεταφορές και τον τουρισμό...

Μερικοί έφεραν εκτός από την οικοσκευή και το σκάφος...

ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

Η πρώτη θετική. Διαπιστώσαμε την ευχαρίστηση του επιβάτη που περιμένει στο Γαύριο το πλοίο για να πάρει ένα ασυνόδευτο ΙΧ όταν ο λοστρόμος Παναγιώτης με ένα ζεστό χαμόγελο τον χαιρετά εγκάρδια και του δίνει το κλειδί εξηγώντας του, που θα βρει το ΙΧ ανάμεσα στα εκατοντάδες. Το ίδιο ευγενικοί και φιλικοί ναύτες και αξιωματικοί, που κάνουν κουμάντο στο πάνω γκαράζ.

Η δεύτερη αρνητική. Ο επιβάτης ανεβαίνοντας την γεμάτη φορτηγά ράμπα έρχεται ξαφνικά πρόσωπο με πρόσωπο με τον επικεφαλής του λογιστηρίου, ο οποίος στο καλησπέρισμα, όχι μόνο δεν απαντά, αλλά προσπερνά εχθρικά. Μερικοί μάλλον αγνοούν τους κανόνες που λένε πως στον επαγγελματικό χώρο οι επαγγελματίες των μεταφορών και του τουρισμού οφείλουν να έχουν πάντα επαγγελματικές συμπεριφορές. Κρίμα, γιατί η εξαιρετικά θετική εικόνα που περιγράψαμε παραπάνω θόλωσε στο τέλος από την άκρως αντιεπαγγελματική συμπεριφορά ενός στελέχους του πλοίου.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Diamanti xereis polu kalutera apo ton kathena oti den einai sosto na stigmatizeis kata auton ton tropo enan ergazomeno dhmosia. Fusika den einai prepon na sumperiferesai etsi se epibathalla oloidikaioumaste mia kakh stigmh kathos ta problhmata pou koubalaei o kathenas einai arketa. Mporeis na to suzhthseis me ton idio h me ton upeuthuno ton etaireion.
Dixos kamia eironia to sxolio k me pragmatikafilikh dosh

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστούμε για την παρατήρηση. Θα την λάβουμε υπόψη.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Περί πρωτοκόλλου προστασίας από covid ούτε λόγος, Πριν από κάποιους μήνες ο ιός μεταδιδόταν στις κινητοποιήσεις. Τώρα που είναι ώρα να τα τσεπώσουν οι καραβοκύρηδές μας, κανένας έλεγχος. Απροκάλυπτη ανοχή και συγκάλυψη. Στο νησί δε τα μέτρα ανύπαρκτα. Στα beach bar (τουλάχιστον του Αγίου Πνεύματος) το έλα να δεις.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Με όλη την εκτίμηση στα πλοία που ταξιδέψαμε εκτάκτως δύο φορές - με το Θεολόγο - ευγενικοί καμαρότοι ζητούσαν να φοράμε καλά τη μάσκα και να είμαστε σε απόσταση στα τραπέζια. Και στη Ραφήνα το λιμενικό ζήτησε πιστοποιητικού εμβολιασμού...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro