Αφήστε την "περισπούδαστη" κενολογία και κάντε κάτι για την Άνδρο όπως κάνουνε στην Τήνο.

Της Μαργαρίτας Κασιδώνη

 

Το δημοτικό συμβούλιο της 29/4 απέδειξε περίτρανα τις προθέσεις των δημοτικών συμβούλων. Αντί σε αυτό να γίνει ένας απολογισμός των πεπραγμένων των 4 μηνών από την ανάληψη δράσης της νέας δημοτικής αρχής κατέληξε ένα καλοστημένο παιχνίδι εντυπώσεων.

Επιστρατεύτηκαν ορισμοί όπως αυτός της «δημόσιας σφαίρας» του Χάμπερμας (όπως παρατήρησε το Εν Άνδρω), ενώ την ίδια στιγμή απαξιώθηκε πλήρως η δημόσια σφαίρα με όσα διαμείφθηκαν από αυτόν που την επικαλέστηκε.

Παστούρες και κατσίκες και συνακόλουθα και ο πρωτογενής τομέας στοχοποιήθηκαν, η ψηφιοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών αναδείχτηκε σε υπέρτατη αξία για να καλυφθούν τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα, που εξακολουθούν να ταλανίζουν τον τόπο μας. Η απραξία καμουφλαρίστηκε με βαρύγδουπες εκφράσεις και έννοιες όπως η κυβερνοασφάλεια, που αφορούν κυρίως μεγάλους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς κι όχι τον Δήμο Άνδρου και οι οποίες φαντάζουν ανούσιες στο μέσο Ανδριωτη.

Ίσως κάποιος θα πρέπει να πληροφορήσει κάποιους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας πως την ώρα που εκείνοι επιδίδονται σε ένα αγώνα αυτοπροβολής σε γειτονικά νησιά, όπως αυτό της Τήνου, γίνονται πραγματικές δράσεις, με τον δήμαρχο να ασφαλτοστρώνει όλο το νησί του. Διαβάστε το τι γίνεται στην Τήνο και πάρτε παράδειγμα. Κι αφήστε στην άκρη τις ψηφιακές παστούρες και την κυβερνοασφάλεια. Έργα χρειάζεται η Άνδρος, όχι αερολογίες, επιδείξεις και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.

Και για να είμαι επίκαιρη θέλω να υπενθυμίσω σε αυτούς που επικαλέστηκαν την δημόσια σφαίρα πως αυτή «αποτελείται από δρώντα υποκείμενα προικισμένα με την διαλεκτική ικανότητα να πράττουν και τα οποία πρέπει να είναι απαλλαγμένα τόσο από στείρες ιδεοληψίες όσο κυρίως από προκαταλήψεις για την καταγωγή του καθένα μας».

Να που μπορώ κι εγώ η «χωριάτισσα» - κατά τον κ. Τσαούση - να απαγγείλω μερικά θεωρητικά για όσα έγιναν προχτές. Και να κάνω την σπουδαία στον Σπύρο και σε άλλους για να σάς μπερδέψω. Δεν είναι δύσκολο. Όλοι τελειώσαμε σχολεία και πήγαμε και σε σχολές. Και το κυριότερο όλοι διαβάζουμε και αντιγράφουμε από το ίντερνετ (αργό ή γρήγορο) διάφορα βαρύγδουπα αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε. Όμως δεν είναι στη φτιάξη μας η επίδειξη, αλλά η συμμετοχή για το κοινό καλό.  

 

Η ΜΟΜΚΑ στην Τήνο

 

Τα μηχανήματα της ΜΟΜΚΑ στην Τήνο 

Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Τήνου απέδωσαν και πλέον το κλιμάκιο της ΜΟΜΚΑ έχει ήδη εγκατασταθεί στο Δήμο, προκειμένου να ξεκινήσει σειρά παρεμβάσεων στο δίκτυο της αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας του νησιού στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την άφιξη του κλιμακίου της ΜΟΜΚΑ που θα μας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό για την αποκατάσταση και συντήρηση του δικτύου των αγροτικών και δημοτικών μας δρόμων. Είναι μια πρωτοφανής προσπάθεια, για τα δεδομένα του νησιού και δεν υπάρχει ανάλογη προηγούμενη δράση για τον τόπο μας τα τελευταία χρόνια. Επιχειρούν για πρώτη φορά στον δήμο μας τόσα μηχανήματα και τόσο προσωπικό και τούτο είναι δείγμα των προσπαθειών και της θέλησής μας να βελτιώσουμε την οδοποιία του νησιού με κάθε μέσο και κάθε τρόπο.

Είναι σημαντικό να τίθενται στόχοι και να επιτυγχάνονται. Είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι σύντομα θα έχουμε στη διάθεσή μας τις δυνατότητες και την εμπειρία της ΜΟΜΚΑ, μέσα από δυο προγραμματικές συμβάσεις, γεγονός που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία αναβάθμισης της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας. Ευχαριστούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την άμεση ανταπόκριση καθώς στόχος μας μεταξύ άλλων ήταν να προλάβουμε χρονικά το καλοκαίρι και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην τουριστική δραστηριότητα.

Η οδοποιία του νησιού αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής και κινούμαστε σε όλα τα επίπεδα με στόχο την βελτίωσή της. Συνεχίζουμε αδιάκοπα με σκληρή καθημερινή εργασία προκειμένου να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των συνδημοτών μας» υπογραμμίζει ο Παναγιώτης Κροντηράς, Δήμαρχος Τήνου.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πραγματικά η κυβερνοασφάλεια είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα, αλλά μάλλον δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του δήμου, αλλά στο ΥΨΗΔ, την ΕΑΚ, και την ΓΓΠΣ. Γενικότερα ο ψηφιακός μετασχηματισμός των δήμων, καθώς για τεχνοοκονομικούς λόγους είναι καλύτερη η κεντρική παρακολούθηση. Εξάλλου, όλοι οι δήμοι της Ελλάδας, ακολουθούν το ίδιο μοντέλο ψηφιακής διακυβέρνησης και αυτή τη στιγμή συντελείται η στροφή στο νέφος για όλες τις κυβερνητικές και δημόσιες υπηρεσίες εντασσόμενες σε αυτό.

Όμως, ο δήμος Άνδρου, πρέπει να κυνηγήσει τις εξελίξεις, να μην μείνει πίσω ίσως και να διεκδικήσει μια καλύτερη προτεραιοποίηση, ώστε η πρόοδος σε αυτό το μέρος να έρθει γρηγορότερα για την Άνδρο. Και μπορεί να επωφεληθεί από διάφορα προσφερόμενα προγράμματα και ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται ανεξάρτητα από το ΥΨΗΔ,

Επιπλέον, ιδιαίτερα εγχειρήματα πχ η ψηφιοποίηση πολιτικστικών αγαθών, υποδομές για την υποστήριξη της εμπορικής δραστηριότητας στην Άνδρο που πιθανώς δεν εντάσσονται στη στρατηγική ψηφιακού μετασχηματισμού, μπορεί να χρειάζονται ξεχωριστή μνεία. Από αυτήν την πλευρά ο Τσαούσης καλά κάνει και επιμένει.

Όσον αφορά την επίθεση στην κυρία Κασιδώνη, ναι δε χρειαζόταν και δε δικαιολογείται αυτή η αντίδραση του κ. Τσαούση, αλλά και παρέμβαση της Κασιδώνη είναι κενής ουσίας, Υποτιμητική είναι, αλλά δε νομίζω ότι φτάνει τα όρια της χυδαιότητας και του ρατσισμού.
Το συμπέρασμα σας για τις σφαίρες ίσως είναι λίγο αυθαίρετο και υπερβολικό, βλέπω πάντως ότι έχετε ιδιαίτερη αδυναμία στο Σπύρο.

Ας αναγνωρίζουμε όμως στον Τσαούση, είτε έχει καβαλήσει το καλάμι είτε όχι, είτε είναι επιθετικός και προσπαθεί τη δημιουργία εντυπώσεων, ΄ότι είναι επικοινωνιακός, διαβαστερός, ότι αγαπά την Άνδρο και παθιάζεται. Να συνεχίσουμε όλοι, δημοσιογράφοι και δημότες, την αυστηρή και αμερόληπτη κριτική. Το δημοτικό συμβούλιο να καταλάβει ότι πρέπει να αφήσει στην άκρη τις κόντρες, τις ψηφιακές μπαστούρες ή παστούρες

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πραγματικά κάνετε τόση ανάλυση και δεν μπορείτε να καταλάβετε το ύφος υπεροψίας, ταξικής απαξίωσης, κοινωνικού ρατσισμού με το οποίο απευθύνεται ο Τσαούσης στην Κασιδώνη; Κρίμα η ανάλυση. Και δεν είδατε πως η Κασιδώνη είπε ήσυχα και ήρεμα πως έχει ξαναπεί τα ίδια ακριβώς πριν καιρό. Κατι που επιβεβαίωσε ο Θωμάς και δύο ακόμα που ρωτήσαμε εμείς. Και δεν είδατε πως τον "σοφό" Σπ'υρο τον απαξίωσαν και οι δικοί του που γέλαγαν με όσα είπε; Δεν απαξιώνουμε εμείς κανέναν Σπύρο. Ο Τσαούσης δσεν έχει πει επί 4ετία κάτι σοβαρό. Μια φορά επαίνεσε τους λογιστές του ισολογισμου του 2016 και μετά τους καταψήφισε. Άλλη φορά μιλούσε επί μακρόν για τις βεγγέρες και τίποτα άλλο. Τέλος ξεκίνησε με τον Γιαννίση, πήγε με τον Καπάκη και κατέληξε στον Σουσούδη. Εμεις τον βλέπουμε ως γυρολόγο κι όπου βγει...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Παρακολουθώντας το βίντεο με το δημοτικό συμβούλιο βλέπουμε την κυρία Κασιδώνη να διακόπτει χωρίς λόγο τον κ. Τσαούση με ένα σχόλιο χωρίς σημασία. Και ο κος Τσαούσης αντεπιτίθεται, ναι μεν υποτιμητικά, αλλά όχι ρατσιστικά ή χυδαία. Αν ο κος Τσαούσης επανέλαβε κατά την κυρία Κασιδώνη τα ίδια, καλά έκανε, αυτό δείχνει στη συμβούλιο απολογισμού ότι δεν έγινε καμία πρόοδος. Δεν μπορούμε να το πούμε βέβαια χωρίς να ανατρέξουμε στα πρακτικά. Το ότι ο Σπύρος ανατρέχει σε δημόσιες σφαίρες, δείχνει ότι είναι ένας νέος μορφωμένος και τέτοιους θέλουμε και όχι τύπους που ανατρέχουν στο ίντερνετ για να αρθρώσουν μια κουβέντα. Καλά θα κάνουν όμως και οι δυο πλευρές να αφήσουν τις κοκορομαχίες, να συνεργαστούν και να στρωθούν στη δουλειά. Ελπίζουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να δούμε μόνο άτομα με συγκροτημένο λόγο και σκέψη σαν τον Τσαούση και τον Θωμά, χωρίς Σουσούδηες, Λοτσάρηδες.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μάλλον σας διαφεύγει ο διάλογος. Ο κ. Τσαούσης με ύφος υποτιμητικό, σχεδόν ρατσιστικό, μιλά από το ύψος της άγνοιας του υπαινισσόμενος ότι γνωρίζει την "δημόσια σφαίρα" του Χάμπερμας, ενώ δεν έχει ιδέα. Γιατί η "δημόσια σφαίρα" συμπεριλαμβάνει και τον διάλογο για τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, που γράφει η Κασιδώνη, αλλά και τις παπαγαλίες άσχετών τεχνικών προγραμμάτων για κυβερνοαασφάλεια του Τσαούση. Όλα είναι δημόσια σφαίρα, αλλά ο Τσαούσης που παπαγαλίζει ένα άσχετο απόφθεγμα του Χάμπερμας για να εντυπωσιάσει, δεν το έχει καταλάβει.
Αυτή είναι η άποψη μας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Έκανε και...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ρατσιστικά σχόλια μόνο επώνυμα και με ΑΦΜ για να σας κάνουν μηνύσεις και να τρέχετε σα να σας βάλανε νέφτι...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Tι έγιναν οι ασφαλτοστρώσεις του Λοτσάρη στο Κόρθι κολλήσανε....Πιστεύω να έγινε στο Ατένι;;;θα υποδεχτεί πολύ περισσότερο κόσμο το καλοκαίρι από της Γριάς το Πήδημα......

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας αφησουν τα f/b …. Δουλειά μόνο!