Η ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΑΠΑΝΤΑ

Τα επίμαχα τριώροφα στο Άνω Γαύριο για τα οποία διαμαρτύρονται οι περίοικοι και έχουν κάνει και σχετική καταγγελία στην πολεοδομία Άνδρου. 

(ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ "ΕΝ ΑΝΔΡΩ": Από την έπαρχο Άνδρου Άννα Βρεττού μάς εστάλη η ακόλουθη απάντηση σε σχετική καταγγελία περιοίκων της στο Άνω Γαύριο, που δημοσιεύθηκε αυτούσια όπως εστάλη στο σάιτ μας και αποτελεί απλή αναπαραγωγή καταγγελίας, που έχει γίνει από τους ίδιους τους υπογράφοντες στην πολεοδομία Άνδρου. Η πολεοδομία Άνδρου όπως πληροφορηθήκαμε έχει κάνει σχετική αυτοψία για τα καταγγελλόμενα από τους πολίτες της περιοχής και αναμένεται η απόφαση της. Δημοσιεύσαμε αρχικά την καταγγελία που έχει γίνει στην πολεοδομία. Και τώρα δημοσιεύουμε και την σχετική απάντηση της επάρχου Άνδρου.

Η καταγγελία στην πολεοδομία Άνδρου. Αυτή δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο μας. Περιμένουμε τις απαντήσεις για να τις δημοσιεύσουμε.

Η πολεοδομία θα αποφανθεί ποιος έχει δίκιο. Οι καταγγέλλοντες ή η έπαρχος Άνδρου. Εμείς απλώς δημοσιεύσαμε και τα δύο κείμενα γιατί πρόκειται για ζήτημα δημοσίου ενδιαφέροντος μιας και στην αντιδικία εμπλέκεται δημόσιο πρόσωπο και καλό είναι να ξέρουμε τι πράττουν τα δημόσια πρόσωπα σε θέματα που αφορούν το νόμο. Τα υπόλοιπα αφορούν τους αντιδικούντες πολίτες με την έπαρχο και ουδόλως έχουν να κάνουν με εμάς. Ας αποφανθούν οι δημόσιες ελεγκτικές αρχές περί της νομιμότητας ή όχι.

Ως προς δε τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν όλες εστάλησαν από τους καταγγέλλοντες. Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση - μιας και το θέμα πήρε δημοσιότητα - να δημοσιεύσουμε, πέρα από την επιστολή της επάρχου και σχετικά στοιχεία για τα υψόμετρα για τα οποία διαμαρτύρονται οι περίοικοι, ώστε να αποδειχθεί το δίκιο. Μέχρι τώρα ότι υλικό έχουμε είναι από την καταγγελία των πολιτών στην πολεοδομία. Περιμένουμε τόσο τα σχετικά στοιχεία τη επάρχου όσο και την απόφαση της πολεοδομίας Άνδρου για το αν τα εικονιζόμενα κτίσματα είναι υπόγεια ή ισόγεια και αν τηρούνται τα υψόμετρα για τα οποία διαμαρτύρονται οι περίοικοι. Στην διάθεση όλων η ιστοσελίδα μας για να βρεθεί το δίκιο τους.) 

Ο ιστότοπος μας ουδέποτε μίλησε για "σκάνδαλο", όπως γράφει η έπαρχος! Απλώς παραθέσαμε τις φωτογραφίες και την καταγγελία τους και περιμένουμε την όποια αντίκρουση ώστε να λυθεί η αντιδικία.

Τα επίμαχα τριώροφα στο Άνω Γαύριο για τα οποία διαμαρτύρονται οι περίοικοι και έχουν κάνει και σχετική καταγγελία στην πολεοδομία Άνδρου. Οι ίδιοι εκτίμησαν ότι υπερβαίνουν τα 11 μέτρα. Αγνοούμε τι είναι υπόγειο και τι ισόγειο στις παραπάνω φωτογραφίες των περιοίκων. Περιμένουμε κάποια στοιχεία που να αντικρούουν τους ισχυρισμούς και να λυθεί η αντιδικία μεταξύ τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΑΝΝΑΣ ΒΡΕΤΤΟΥ ΣΤΟ ΑΠΟ 13/6/24 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Άνδρος, 15/6/2024

Για την κακόβουλη, αναληθή και συκοφαντική καταγγελία σε βάρος μου, η οποία πρόσφατα (13-06-2024) δημοσιεύθηκε σε τοπική διαδικτυακή εφημερίδα, υπό την θεματολογία ΠΟΛΙΤΙΚΗ με τον τίτλο: «Καταγγελία: Η Έπαρχος Άνδρου κτίζει 11 μέτρα τριώροφα στο Άνω Γαύριο!...» και έκτοτε αναπαρήχθη - αναδημοσιεύθηκε όπως πληροφορούμαι και σε διάφορους λογαριασμούς, επώνυμους ή ανώνυμους (των οποίων δεν γνωρίζω το πλήθος) μέσου ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της οποίας το περιεχόμενο, πλήττει δε βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ανακοινώνω τα ακόλουθα:

Καταγγέλλω ότι όλως ψευδώς αναγράφονται τα παραπάνω, με στόχο, εκτός των άλλων, την ηθική μου εξόντωση δεδομένου, ότι τόσον η έκδοση της άδειας οικοδομής όσο και η έναρξη των οικοδομικών εργασιών έλαβαν χώρα όταν ακόμη ούτε είχα εκλεγεί έπαρχος ούτε, πολύ περισσότερο, είχα αναλάβει καθήκοντα (υπενθυμίζω πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές διεξήχθησαν την 8 Οκτωβρίου 2023 και μόλις τον Νοέμβριο 2023, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Σύρου, κατόπιν της υπ’ αριθ. 143/03-11-2023 Πράξης της Προέδρου Πρωτοδικών Σύρου, με την υπ΄αριθμ. 33/7 Νοεμβρίου 2023 απόφασή του, προέβη στην ανακήρυξή μου ως επιτυχούσας τακτικής Περιφερειακής Συμβούλου Άνδρου, ενώ ανέλαβα καθήκοντα μόλις την 01.01.2024).   

Για τις καταγγελλόμενες ως δήθεν παράνομες κατοικίες που ανεγείρονται στο Άνω Γαύριο, σε ακίνητο το οποίο ανήκει εξ ημισείας στο σύζυγό μου και εμένα, έχει εκδοθεί νόμιμη οικοδομική άδεια. Οι δε εργασίες ανοικοδόμησης ξεκίνησαν τον Ιούλιο 2023 (για την πρώτη κατοικία) και τον Οκτώβριο 2023 (για την δεύτερη κατοικία), κάθε μία από τις οποίες ελέγχθηκε όπως ο νόμος ορίζει, η πρώτη την 17 Ιουλίου 2023 και η δεύτερη την 6 Οκτωβρίου 2023, από τους κατά νόμο αρμόδιους Ελεγκτές Δόμησης για τη συμφωνία τους με την οικοδομική άδεια και τα υποβληθέντα σχέδια και μελέτες, ως προς την θέση ενός εκάστου κτιρίου στο γήπεδο, τις διαστάσεις του κτιρίου (περίγραμμα) και τις πλάγιες αποστάσεις του.

Μετά δε τον διενεργηθέντα έλεγχο, οι Ελεγκτές Δόμησης βεβαίωσαν με το πόρισμά τους (την 17-7-2023 για την πρώτη οικοδομή και την 6-10-2023 για την δεύτερη οικοδομή), ότι κατά τον έλεγχο που αυτοί διενήργησαν, «δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις».  

Στοιχεία από την καταγγελία στην πολεοδομία Άνδρου, που δημοσιεύθηκαν. Αν υπάρχουν νέα στοιχεία που τα διαψεύδουν ευχαρίστως θα τα δημοσιεύσουμε. 

Γίνεται λοιπόν σαφές, ότι ενώ καταγγέλλονται δήθεν παρανομίες στις οποίες προέβην «πρακτικά» (όπως χαρακτηρίζουν) ως έπαρχος Άνδρου, υπό τον τίτλο «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Η έπαρχος Άνδρου κτίζει 11 μέτρα τριώροφα στο Άνω Γαύριο!...» όπως τιτλοφορήθηκε η επίμαχη δημοσίευση, το αληθές είναι ότι ουδεμία παράβαση υφίσταται στις ανεγειρόμενες οικοδομές, όπως όλως συκοφαντικώς και αναληθώς, αναφέρεται στην «καταγγελία», προκειμένου να με βλάψουν και να με κατασυκοφαντήσουν, κατασκευάζοντας ένα δήθεν «σκάνδαλο» για να πλήξουν εμένα, λόγω της ιδιότητάς μου ως επάρχου Άνδρου, αφού δεν μπόρεσαν να βρουν και να καταλογίσουν το παραμικρό σε βάρος μου, από την μέχρι σήμερα θητεία μου. Η καταγγελία που αναπαράγεται άκριτα και όλως αντιδεοντολογικά από την τοπική διαδικτυακή εφημερίδα έχει επίσης αποκλειστικό σκοπό  να βλάψει την τιμή και την υπόληψή μου, τόσο ως πολίτη, αλλά και υπό τη ιδιότητά μου ως επάρχου Άνδρου, χωρίς μάλιστα, όπως προβλέπεται από την δημοσιογραφική δεοντολογία να ελεγχθεί η αλήθεια των καταγγελλόμενων ή να ζητηθεί η άποψή μου επ’ αυτών.

Επειδή, όμως, πέραν των όποιων απόψεων πρόκειται να καταθέσω στην ΥΔΟΜ Άνδρου, επί της «καταγγελίας», (μετά την κοινοποίηση, την 10.06.2024, στον επιβλέποντα την οικοδομή μηχανικό, της καταγγελίας και της κλήσης σε κατάθεση απόψεων επί της καταγγελίας, που κατατέθηκε στην ΥΔΟΜ Δήμου Άνδρου την 08.05.2024) δηλώνω, ότι είμαι πρόθυμη να υποστώ οιονδήποτε έλεγχο, από οποιοδήποτε αρμόδιο όργανο, προκειμένου να διακριβωθεί η πλήρης, εκ μέρους μου, τήρηση της νομιμότητας στις υπό ανέγερση οικοδομές.

Κατά τα λοιπά, επιφυλάσσομαι κάθε εν γένει νομίμου δικαιώματος εμού και οποιουδήποτε τρίτου καθ’ οιονδήποτε τρόπο θιγομένου σε βάρος του καταγγέλλοντος/της καταγγέλλουσας και της τοπικής διαδικτυακής εφημερίδας, η οποία δημοσίευσε όπως προανέφερα όλα τα παραπάνω προκειμένου να διαφυλάξω την τιμή και την υπόληψή μου, ιδίως στην περίπτωση, που δεν προβούν σε άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.

Η Έπαρχος Άνδρου

Άννα Βρεττού

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ενοχλούνται οι περίοικοι που έκαναν την καταγγελία!!!!!!!!!!!!!!Που είναι η περίοικοι ΟΕΟ;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραία! Πάω να φορτώσω 3ο όροφο στο σπίτι!