ΧΩΡΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ. ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ...

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΣ

Υποβαθμίζεται και υποστελεχώνεται το Επαρχείο Άνδρου, γι' αυτό και οι στάσεις εργασίας του προσωπικού των υπηρεσιών του. Υπό κατάργηση η Τεχνική του Υπηρεσία για την οποία ο οργανισμός του προέβλεπε έως πέντε θέσεις μηχανικών. Και υπό κατάργηση ή υποβάθμιση το Τμήμα Συγκοινωνιών.

Η Άνδρος που διαθέτει Επαρχιακό δίκτυο 130 και πλέον χιλιομέτρων, με τον οδικό άξονα Χώρας Γαυρίου να χρήζει βελτίωσης της βατότητάς του - η τελευταία σοβαρή έγινε επί Χούντας -, με δρομολογημένα ή εκτελούμενα έργα αυτή την περίοδο αξίας 5.000.000 Ευρώ, με πλήθος ρεμάτων που πρέπει να καθαρίζονται σε τακτά διαστήματα για να μην πλημμυρίζουν και καταστρέφουν, θα στερηθεί τις πολύτιμες υπηρεσίες εποπτείας, ελέγχου και μελετών της μοναδικής και έμπειρου υπαλλήλου Ε.Κ. που υπηρετεί σήμερα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οδική ασφάλεια, τις υποδομές, την ανάπτυξη και την πολιτική προστασία της Άνδρου.

Πρέπει να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας, πολίτες, κοινωνικές ομάδες, επαγγελματίες, σύλλογοι, επιχειρηματίες, Δήμος και βουλευτές των Κυκλάδων για την άνευ σοβαρού λόγου υποβάθμιση του Επαρχείου Άνδρου και την μια ακόμη αφαίρεση υπηρεσιών από το νησί μας.

ΣΧΟΛΙΟ "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

Όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τίτλο «Εκσυγχρονίζουμε το θεσμό της Περιφέρειας – Δίνουμε περισσότερες δυνατότητες εξέλιξης στους υπαλλήλους» τροποποιείται ο Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και καταργούνται ή υποβαθμίζονται υπηρεσίες. Η άποψη της διοίκησης της Περιφέρειας είναι πως γίνεται προσαρμογή στις σημερινές ανάγκες του θεσμού και ότι με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες και παρέχονται περισσότερες δυνατότητες εξέλιξης προς τους υπαλλήλους. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη ρωτάμε:

Και οι πολίτες πως θα εξυπηρετηθούν μέσα από την κατάργηση ή υποβάθμιση τμημάτων; Τα έργα θα επιβλέπονται από την Σύρο; Αλήθεια που είναι σήμερα οι υπερβολές και οι μεγαλόστομες εξαγγελίες της σημερινής επάρχου Άνδρου Άννας Βρεττού, που όντας εντελώς άσχετη εξάγγελε προεκλογικά σωρηδόν έργα, υπηρεσίες, προσλήψεις; Υποσχόταν τα πάντα σε όλους, όπως έκανε ο τουρίστας Κασσελάκης. Τις είχαμε επισημάνει τις υπερβολές της. Έλεγε πως τις κάναμε αντιπολίτευση! Τώρα ποια είναι η θέση της για την πλήρη κατάργηση τμημάτων ή την υποβάθμιση υπηρεσιών του επαρχείου, που αυτή "θα αναβάθμισε;" Θα πάρει θέση ή δεν θα πει τίποτα; Πάντως η διακοσμητική θέση της επάρχου της πάει γάντι...

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το βαρέλι έχει πάτο?
Και ακόμη δεν έχουν κλείσει 6μηνο.
Βοήθα Παναγιά μου

This comment was minimized by the moderator on the site

Και ποιός σας είπε οτι τα Έργα Δημοσίου και ΟΤΑ θα τα διαχειρίζονται πλέον οι μόνιμοι υπάλληλοι ; Η Κυβέρνηση του Κ.Κ. νομοθετεί διαρκώς νομοθετεί διατάγματα που μεταφέρει τόσο τις Μελέτες όσο και τις Επιβλέψεις των έργων αυτών σε ιδιώτες και μάλιστα κατά προτίμηση σε πολυεθνικές ή Ελληνικές εργοληπτικές επιχειρήσεις ! "Είναι πολλά τα λεφτά Κούλη" και θα υπάρξει ραγδαία κλιμακούμενη συρρίκνωση των δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου και των Περιφερειών !