Μπάρες "έτσι και ως έτυχε" ή όταν η έπαρχος είναι... διακοσμητική!!!

 
 
Προστατευτικές μπάρες που προστατεύουν... τον προστατευτικό πέτρινο τοίχο!!! Υπάρχει κάποιος να μάς προστατεύσει από τα παράλογα της εντελώς άσχετης επάρχου Άνδρου; Ή, όχι;  
 
(Λάβαμε αρκετές διαμαρτυρίες από αναγνώστες και επισημάναμε και αρκετές στο facebook, που αναφέρουν τα απίστευτα που γίνονται κατά την τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών από το Επαρχείο Άνδρου στους επαρχιακούς δρόμους. Πρόκειται για έργο που κατάφερε να βρει χρηματοδότηση η προηγούμενη διοίκηση και ανέλαβε η νέα έπαρχος Άννα Βρεττού να το φέρει σε πέρας. Το απίστευτο είναι πως οι μπάρες μπαίνουν έτσι και ως έτυχε. Μπροστά από τοιχία!!! Κλείνουν περιπατητικά μονοπάτια! Μπροστά από ασπαρθιές που έχουν φουντώσει και κλείνουν τον δρόμο - κι αντί να καθαριστούν και να μπουν οι μπάρες - μπαίνουν μπροστά μικραίνοντας τους δρόμους μέχρι και ένα μέτρο! Δημιουργώντας ένα προστατευμένο "κήπο από ασπαρθιές" που πλέον θα φουντώσουν κι άλλο και θα καταπιούν τον δρόμο. Αλήθεια αυτή η κυρία πηγαίνει ποτέ στο γραφείο της; Πηγαίνει ποτέ καμία βόλτα να δει τα έργα και τις ημέρες της που ενίοτε διαφημίζει στο facebookq Έχει πάρει είδηση πως πρέπει που και που να επιβλέπει κάτι; Παραθέτουμε παρακάτω διαμαρτυρίες ανδριωτών για τα έργα και τις ημέρες της κ. Άννας Βρεττού - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 
 
ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1.
 
 
Οι μπάρες στο πουθενά είναι το δεύτερο "μεγάλο έργο" της νέας επάρχου Άννας Βρεττού! Το πρώτο ήταν ο ο "καθαρισμός δρόμου" που δεν έγινε ποτέ! Αναφερόταν στον δρόμο Χώρας-Κορθίου που δεν καθαρίστηκε ποτέ! Έγινε ένας πρόχειρος καθαρισμός 300 μέτρων και αφέθηκαν τα άλλα 20 χιλιόμετρα για... κάποια άλλη φορά! Μετά πέρασε ο εργολάβος για τις μπάρες και περιέφραξε τις ασπαρθιές... για να μην μπορεί να τις καθαρίσει κανείς. Έτσι ολοκληρώθηκε και... ο καθαρισμός! Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της εκλεκτής του αλαζόνα Γιάννη Βρούτση στην Άνδρο.
 
Το κυπαράκι με τις ασπαρτιές και άλλα διηγήματα (Προσεχώς)

Στο Συνετί και στου Κοχύλου συζητιέται πολύ έντονα ένα θέμα που ακούγεται σαν παραμύθι: Χωρικοί λοιπόν και από τα δύο αυτά χωριά παραδέχονται ότι πρόκειται για ένα έργο που πραγματοποιείται αυτό το χρονικό διάστημα από το επαρχείο και το οποίο είναι απαραίτητο! Αλλά η υλοποίηση του δείχνει λες και το συνεργείο που το διεκπεραιώνει έχει λάβει ΕΝΤΟΛΗ να προσέξει τα κυπαράκια με τις ασπαρτιές που βρίσκονται δεξιά ή αριστερά του δρόμου με αποτέλεσμα να μικρύνει ο δρόμος επικίνδυνα σε ορισμένα σημεία.

Αυτά συμβαίνουν όταν οι αρμόδιοι δεν βρίσκονται κοντά στον κόσμο και στα έργα που γίνονται και προσπαθούν από ένα γραφείο ή με ένα κινητό στο χέρι να ασκήσουν διοίκηση! Όπως αναφέρουν οι συζητήσεις που γίνονται στα προαναφερθέντα χωριά: “όποιος γυρίζει μυρίζει και όποιος κάθεται βρωμάει!” Η Ασχετοσύνη των υπεύθυνων υλοποίησης του έργου του επαρχείου είναι παροιμιώδηs! Αντί να καθαριστεί πρώτα ο δρόμος και να αφαιρεθούν οι ασπαρτιές και τα φυτά δεξιά και αριστερά του δρόμου, έτσι ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος χώρος για να τοποθετηθούν σωστά οι μπάρες, αυτές τοποθετήθηκαν λες για να προστατέψουν τις ασπαρτιές οι οποίες κοντεύουν να κατακλύσουν το δρόμο!!!! 
Φιλικά 
Ε.Κ.  
 
 
ΣΗΜΕΙΩΜΑ 2.
 
ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΕΛΆ ΣΤΗΝ ΆΝΔΡΟ ΤΆ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!! Σήμερα περνώντας για την Χώρα είδα αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία. Τοποθέτησαν προστατευτικές μεταλλικές λωρίδες παράλληλα με τον υπάρχοντα πέτρινο τοίχο περίφραξης. Όχι μόνο αυτό αλλά απέκοψαν και την δίοδο από το παραδοσιακό μονοπάτι προς Αποικια. Τι φοβήθηκαν άραγε μήπως βουλιάξει τον τοίχο κάποιο αυτοκίνητο; Υπάρχουν χιλιάδες μέτρα απροστάτευτα σημεία στους δρόμους μας εκεί που δεν υπήρχε κανένας λόγος ασφαλείας τοποθέτησαν τις τραβέρσες; Άραγε ποιος αρμόδιος Φωστήρας υπέδειξε το συγκεκριμένο σημείο; Πιστεύω ότι οι Αρμόδιοι θα παρέμβουν και θα αποκαταστήσουν την παραπάνω ανοησία. Είναι πράγματι για γέλια!!!
Nikos Pertesis
 
 
Θεώρησαν πως "παραήταν φαρδύς ο δρόμος" κι είπαν στο επαρχείο να τον μικρύνουν με τις μπάρες ώστε "να μην τρέχουν τα αυτοκίνητα"!!! 
 
ΣΗΜΕΙΩΜΑ 3.
 
"Έτσι και έως έτυχε" , δηλαδή στην τύχη, τοποθετούνται και πακτώνονται οι νέες μπάρες. Που μπορεί να σώσουν σίγουρα ζωές και είναι ευπρόσδεκτες, αλλά από την άλλη τοποθετούνται στην τύχη, χωρίς σχέδιο, όπου βολεύεται ο εργολάβος, ανάλογα που του επιτρέπουν οι συστάδες των ακαθάριστων ασπαρτιών και των δουραφών, μειώνοντας ή καταργώντας το έρεισμα και πρανές του οδοστρώματος και κατ' επέκταση το πολύτιμο για την ασφάλεια εύρος του, απαγορεύοντας στο μέλλον την διαπλάτυνσή του. Στην φωτογραφία μας, τοποθετούνται αχρείαστα αφού υπάρχει ο αποτρεπτικός τοίχος και επίσης καταργείται ένα παλιό μονοπάτι για πεζούς και ζώα που εξυπηρετούσε και συντόμευε τη διαδρομή Χώρας -Στραπουργιές-Αποικια -Βουρκωτή για όσους ήθελαν να αποφύγουν το επίπονο καλντερίμι της Αγίας Ελένης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΣ
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστά ο/ η έπαρχος έχει την εποπτεία...Χάσαμε τις άριστες υπηρεσίες του προηγούμενου έπαρχου βρε κακό που πάθαμε......Όσο για τις μπάρες που μπήκαν μπροστά στο πέτρινο τοίχο αν βλέπω καλά υπάρχει ένα κενό χαντάκι μέχρι τον τοίχο....εκεί ΕΑΝ πέσει αυτ/το;;;;Και κάτι άλλο οι μπάρες απ ότι φαίνεται είναι τοποθετημένες στο τέλος της ασφάλτου, τι δουλειά έχουν οι ασπαρτιές και οι δοράφες;;;;Όσο για τον καθαρισμό του δρόμου Χώρας- Κορθίου είναι ίδιος με τον περυσινό που δεν βλέπαμε να περάσουμε......Ας αφήσουμε να περάσει λίγος καιρός και μετά''' βαράμε' όλοι μαζί 'την καινούργια έπαρχο......

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά οι εργολάβοι φυτά είναι; δε λένε τίποτα; Ή μόνο να στάζει το μαρούλι;

This comment was minimized by the moderator on the site

Τώρα που την ψηφίσατε αγαπητοί χωριανοί , φάτε την στη μάπα!! Η Αννούλα είναι στο Γαυριο και νοικιάζει αυτοκίνητα , σας έχει γραμμένους όλους στα ....παπούτσια της!!
Το καινούριο νέο το μάθατε;;;;;;
Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποχωρήσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου μεταφορών (τμήμα του Επαρχείου) απο την Άνδρο!! Στη Νάξο όμως (και σε άλλα νησιά) δεν θα κλείσουν. Ποιός λεβέντης λέτε να έβαλε το χεράκι του;;;
Να είστε καλά ζαβαντριώτες που τον ψηφήσατε και βγήκε Υπουργός για να χαντακώνει την ΄Άνδρο και να σηκώνει το δικό του νησί.
Η δε Αννούλα κοιμάτε όρθια και τρέχει την επιχείρησή της ενώ το νησί τρέχει με την όπισθεν.
Δήμαρχεεεεεε ....ζείς;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Καπως ετσι βγαινει το ψωμακι που συνεχεια γραφω….
Πολυ σωστη η παρατηρηση του ενανδρω στον παραπανω

This comment was minimized by the moderator on the site

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το συνεχές μένος σας απέναντι στο πρόσωπο της κας Βρεττού. Είναι τόσο εντυπωσιακό και ταυτόχρονα τόσο οφθαλμοφανές ότι ενοχλήστε από την ύπαρξη της είτε πράττει τα δεοντα είτε όχι!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα σε ποιο νησί ζείτε. Έχουν βάλει χιλιόμετρα λάθος μπάρες. Όλο το νησί είναι στα καγκελα με τα έργα του επαρχείου και τις ευθύνες της επάρχου κι εσείς χτενίζεστε. Κλείνουν υπηρεσίες του επαρχείου, κάνουν απεργία οι υπάλληλοι και η έπαρχος δεν λέει κουβέντα. Κι εσείς χτενίζεστε. Γραφουν διαμαρτυρίες και καταγγελίες στην πολεοδομία οι περίοικοι και τις στέλνουν στο Εν Άνδρω. Έρχεται απάντηση που δεν απαντα. Κι εσείς χτενίζεστε Δεν μπορεί κάποιο συμφέρον θα έχετε για να χτενίζεστε και να μην βλέπετε τίποτα από αυτά που γράφουν οι ΑΛΛΟΙ, όχι εμείς..

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Σεισμός σεισμός ήρθε ο Γιατρός!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή είναι δουλειά της επάρχου να επιβλέπει τα έργα αυτά και όχι της τεχνικής υπηρεσίας του επαρχείου που έχει την εξειδίκευση μάλιστα...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σωστό. Και ποιος επιβλέπει και είναι υπεύθυνος για την τεχνική υπηρεσία του επαρχείου; Στοιχειώδες αγαπητέ. Κάποιος έχει την ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. Ή, μήπως όχι: Κι αν δεν την έχει η έπαρχος ποιος την έχει; Στοιχειώδες κι αυτό αγαπητέ...
ΥΓ Άλλωστε όλοι οι αναγνώστες που είδαν τα θεόστραβα κι έγραψαν δεν ήταν τεχνικοί. Ήταν απλώς παρατηρητικοί! Η έπαρχος που ήταν να δει τα θεόστραβα; Κάπου αλλού ήτανε εδώ και 20-30 μέρες και δεν πήγε να δει ουτε μια φορά τα έργα που γίνονται στο όνομα του επαρχείου. Καλά λοιπόν γράφουμε πως είναι διακοσμητική.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro