ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ: Περικοπές επιδομάτων και αρμοδιοτήτων. Προηγούμενες κι... επόμενες αποτυχίες!!!

Παράδειγμα αποτυχίας της επάρχου και του επαρχείου: αντί να καθαρίσουν τις ασπαρθιές και να βάλουν τις μπάρες εκτός της ασφάλτου, άφησαν ακαθάριστες τις ασπαρθιές και έβαλαν μπροστά τους τις μπάρες. Μίκρυναν έτσι το πλάτος του δρόμου σχεδόν ένα μέτρο! Ποιος επέβλεψε; Ποιος είχε την πολιτική ευθύνη της ανοησίας; Τώρα περνάνε υπευθυνότητες και αρμοδιότητες στη Σύρο. Θα καταφέρει η Σύρος να επιβλέπει τους "επιβλέποντες" μπας και γλυτώσουμε από τις παραπάνω ανευθυνότητες; Άγνωστο.  

Τελικά πέρασε το σχέδιο της διοίκησης Χατζημάρκου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για αναδιάρθρωση του οργανισμού της διοίκησης. Το σύστημα πλέον γίνεται πιο κεντροβαρές. Μεταφέρονται υπευθυνότητες και αρμοδιότητες από τα επαρχεία (και το επαρχείο Άνδρου) προς την διοίκηση της Σύρου. Την ίδια στιγμή μεταφέρονται υπευθυνότητες και αρμοδιότητες από την διοίκηση της Σύρου προς την διοίκηση της Ρόδου. 

Παραμένουν οι υπάλληλοι και τα γραφεία στη θέση τους στην Άνδρο, αλλά πλέον οι υπάλληλοι παύουν να θεωρούνται προϊστάμενοι (κυρίως του εαυτού τους μιας και δεν υπάρχουν υφιστάμενοι) και γίνονται απλοί υπάλληλοι χάνοντας το επίδομα προϊσταμένου που είχαν. Επίσης επειδή οι τεχνικές υπηρεσίες των επαρχείων και της Άνδρου, αλλά και της Σύρου, που παρουσίαζαν υπολειτουργίες χάνουν υπευθυνότητες που περνάνε της μεν Άνδρου στη Σύρο, της δε Σύρου στη Ρόδο. Με αυτό τον τρόπο η διοίκηση Χατζημάρκου πιστεύει πως θα γίνεται καλύτερα η δουλειά καθώς πολλές μελέτες ή επιβλέψεις δεν γίνονταν μιας και δεν υπήρχαν υπάλληλοι ή ανάλογες εξειδικεύσεις.

Πρακτικά το επαρχείο Άνδρου θα παραμείνει ως έχει χωρίς κάποιες από τις υπευθυνότητες του. Απορίας άξιο είναι πως σήμερα οι επιβλέψεις υπολειτουργούσαν καθώς υπήρχε μια μηχανικός στο επαρχείο. Τώρα που θα εμπλέκεται και η Σύρος άγνωστο ποιος θα έχει την ευθύνη της όλης κατάστασης. Για παράδειγμα στην Άνδρο τόσο η έπαρχος που δεν πηγαίνει στο γραφείο της και δεν βγαίνει μια βόλτα στο νησί να δει τα έργα του επαρχείου που εκτελούνται και η τεχνική υπηρεσία υπολειτουργεί ποιος θα έχει την ευθύνη για κακοτεχνίες και λάθη; Η Σύρος; Άγνωστο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

Εδώ οι επιβλέποντες και μη βλέποντες και η πολιτική προϊστάμενος τους δεν είδαν πως μπήκαν μπάρες μπροστά από τοιχίο. Επί εβδομάδες συνεχίζονταν οι αστοχίες και κανείς δεν πήρε είδηση. Έπρεπε να φωνάξουν οι πολίτες και να τους αναδημοσιεύσει το Εν Άνδρω για να πάρει είδηση η έπαρχος και να ψελλίσει μερικές αστείες δικαιολογίες. Λέτε τώρα που θα εμπλακεί και η Σύρος να βελτιωθούν τα πράματα; Ποιος ξέρει; 

Είναι πολλά τα ερωτηματικά πως θα λειτουργήσει το νέο σύστημα όταν το παλιό δεν λειτούργησε και τόσο η τεχνική υπηρεσία όσο και η έπαρχος δεν πήραν είδηση κοντά 20 χιλιόμετρα μπάρες που μπήκαν λάθος μετά από έναν ολόκληρο μήνα και το κατάλαβαν όταν οι κακοτεχνίες καταγγέλθηκαν στο διαδίκτυο από τους πολίτες και πήραν έκταση όταν αναδημοσιευτήκαν στο Εν Άνδρω.

Κανείς δεν πήρε είδηση έναν ολόκληρο μήνα λάθος εργασιών και έρχεται στο τέλος πανικόβλητη η έπαρχος και μιλά για διορθώσεις! Που και πότε, με ποια επίβλεψη, και με τι χρήματα; Λέτε τα πράγματα να λειτουργήσουν καλύτερα με την ευθύνη της μελέτης και της επίβλεψης στην Σύρο; Μπορεί. Αφού απέτυχαν πλήρως οι ευρισκόμενοι στην Άνδρο. Και το παραπάνω παράδειγμα είναι ενδεικτικό των μέχρι σήμερα προβλημάτων. Για να δούμε τι θα κάνουν οι κεντρικές διοικήσεις τη νέα περίοδο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

Πάνε περίπατο οι ανεύθυνες αβανταδόρικες υποσχέσεις της επάρχου Α. Βρεττού που υποσχόταν ένα επαρχείο αναβαθμισμένο που θα συντόνιζε έργα τεσσάρων υπουργείων στην Άνδρο μόλις θα αναλάμβανε. Ανέλαβε είδαμε την προκοπή της. Για να δούμε τώρα πως θα διορθώσει χιλιόμετρα μπάρες μετά την μεταφορά αρμοδιοτήτων από το επαρχείο στη Σύρο. Πάντως στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο η έπαρχος ψήφισε τις αλλαγές που πρότεινε η διοίκηση Χατζημάρκου. Κι όμως η Βρεττού ήταν που υποσχόταν σε όλους τους τόνους την αναβάθμιση του επαρχείου και των υπηρεσιών του. Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Από το αποτέλεσμα θα έλεγε ότι όχι μόνο το επίδομα, αλλά και τη θέση τους έπρεπε να χάσουν. Επιτέλους, χρειαζόμαστε δικαιοσύνη,, αξιολόγηση και αξιοκρατία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Με τι προσωπο θα αντικρισει τους υπαλληλους του Επαρχειου μετα απο την θετική ψηφο της, για την υποβαθμισή τους(υπηρεσιακα και μισθολογικά). Αλλο ενα καστρο επεσε αμαχητί. Τρεις ωρες συζητουσαν το θέμα, 34 άνθρωποι τοποθετήθηκαν και εξεφρασαν την αποψη τους, εκείνη ουτε ενα ουγκ δεν έβγαλε..