Υπό το βάρος προστίμου 38.100 ευρώ για την Σταυροπέδα η χωροθέτηση του νέου ΧΥΤΥ Άνδρου

 

Με τα πρόστιμα για την κακή διαχείριση των σκουπιδιών να έχουν ήδη ξεκινήσει συνεδριάζει για τον Δήμο Άνδρου την Παρασκευή 29/1/2015 το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την χωροθέτηση νέου ΧΥΤΥ για το νησί. Όπως βλέπουμε ήδη επιβλήθηκε σημαντικό πρόστιμο για την άθλια διαχείριση της παράνομης χωματερής της Σταυροπέδας μετά από εισήγηση του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος της τάξεως των 38.100 ευρώ. Παραθέτουμε εδώ την απόφαση στο σημείο που αναφέρεται για την Άνδρο:

 

 

 

Είναι προφανές πως ο Δήμος Άνδρου καλείται πλέον να χωροθετήση άμεσα, αποφεύγοντας κάθε χρονοτριβή. Αυτό συνεπάγεται πως η χωροθέτηση που θα ξεκινήσει στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να είναι ουσιαστική και χωρίς πολιτικούς περισπασμούς και χωρίς άσκοπες οικονομικές επιβαρύνσεις. Το θέμα των σκουπιδιών που ταλαιπώρησε την Άνδρο τα τελευταία 20 χρόνια πρέπει να κλείσει. Και πρέπει να κλείσει με τρόπο σωστό. Και το κυριότερο με τρόπο που δεν θα συνεπάγεται περεταίρω καθυστερήσεις. Γιατί η κεντρική διοίκηση πλέον αποφάσισε (μετά και τα ευρωπαϊκά πρόστιμα στην Ελλάδα) να πάψει να ανέχεται τις αθλιότητες των σκουπιδιών στην Άνδρο, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως φαίνεται και από την εισαγωγή του εγγράφου που δημοσιεύουμε:

 

Συμπέρασμα: Η Άνδρος πρέπει να χωροθετήση τώρα και να αποκτήσει άμεσα ΧΥΤΥ. Τα σκουπίδια δεν μπορεί να είναι στους δρόμους ή να στοιβάζονται χωρίς προοπτική στην ανεξέλεγκτη χωματερή της Σταυροπέδας. Και βεβαίως πρέπει να αξιοποιηθεί από τον Δήμο Άνδρου και το Υπουργείο Πολιτισμού ο σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος του Στρόφιλα για τον οποίο τόσα έχουμε γράψει (μέχρι και το λογότυπο μας είναι από τις μοναδικές βραχογραφίες του). Ο Στρόφιλας πρέπει να απελευθερωθεί από τον αποκλεισμό του σκοπιδαριού. Το "εν Άνδρω" που χρόνια τώρα έδωσε μια μάχη γι' αυτό το σημαντικό θέμα θα συνεχίσει να το παρακολουθεί από κοντά και να σας ενημερώνει.

 

"εν Άνδρω"

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet