Ο Κ.Θωμάς απαντά στον Γ. Καπάκη

Του Κυριάκου Θωμά

Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άνδρου

(Από τον Κ. Θωμά λάβαμε και δημοσιεύουμε - με λίγη καθυστέρηση λόγω απουσιας μας - την παρακάτω απάντηση στην επιστολή του κ. Γ. Καπάκη που αναρτήσαμε σήμερα το πρωί. Είναι προφανές πως οι αντιπαραθέσεις που ξεκίνησαν στο ΔΣ της Άνδρου της 30η Απριλίου συνεχίζουν και πέραν του δημαρχείου. Από μια άποψη αυτό είναι καλό γιατί ο διάλογος γίνεται πλέον δημόσια. Αυτό βοηθά στο να αποτυπωθούν καλύτερα οι πολιτικές διαφορές ανοικτά μπροστα σε ένα πολύ ευρύτερο ακροατήριο του νησιού μας - "εν Άνδρω").

Αξιότιμε κ. Γ. Καπάκη,

Επανέρχεστε σήμερα 2 Μαΐου 2015 με μια επιστολή (που φέρει ημερομηνία σύνταξης 31 Μαρτίου 2015!!!) σε ένα θέμα που έχει κατ επανάληψη απαντηθεί. Επικαλείσθε άσχετες διατάξεις νόμων, εγκυκλίων και αποφάσεων με προφανή στόχο τόσο τον εντυπωσιασμό, όσο και την προσπάθεια να κρυφθεί η ένδυα θέσεων και προτάσεων από την πλευρά σας.

Με προφανή στόχο να είστε στην επικαιρότητα χωρίς να λέτε τίποτα για τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις ανάγκες του Δήμου μας και κυρίως της τοπικής μας κοινωνίας.

Έρχεσθε 2 ημέρες μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο να θέσετε θέμα εισηγήσεων όταν αυτές σας έχουν δοθεί εγκαίρως, έχουν αναρτηθεί στην προσωπική μου ιστοσελίδα, έχουν διανεμηθεί στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλοι οι δημότες τις έχουν διαβάσει εκτός από  εσάς.

Όλοι έχουν διαπιστώσει ότι στις εισηγήσεις έχουν ενσωματωθεί και οι αντίστοιχες εισηγήσεις-αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων όπως της οικονομικής επιτροπής, του προϊσταμένου οικονομικών υπηρεσιών κτλ όπου αυτές υπάρχουν, έχουν δε δοθεί έγκαιρα και σε κάθε περίπτωση όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου ο οποίος είναι σύμφωνος με τον πρότυπο κανονισμό που έχει δημοσιοποιήσει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αν δε,  πιστεύετε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν λειτουργεί με νομότυπο τρόπο παρακαλώ να προσφύγετε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία αποτελεί τον ελεγκτή νομιμότητας των πράξεων των Δήμων και όχι να προσπαθείτε δια μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να δημιουργείτε εντυπώσεις σε μια σαφή προσπάθεια να κρύψετε την ένδυα θέσεων και να βρίσκεστε στην επικαιρότητα χωρίς να λέτε απολύτως τίποτα.

Απολύτως τίποτα για τα καυτά θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας και ευρύτερα το Νησί μας. Θέματα βέβαια για τα οποία  κατά κανόνα ψηφίζετε λευκό………

Θα περίμενα όμως μετά από ένα τόσο σημαντικό συμβούλιο, να προσπαθούσατε να ενημερώσετε τους πολίτες για όσα τόσο σημαντικά συζητήθηκαν.

Απέχετε όμως και είναι απορίας άξιον γιατί.

Γιατί ας πούμε τηρείται σιγή ιχθύος για το γεγονός ότι κρυφές συμβάσεις που έχουν συναφθεί από το 2001 από τον Δήμο Κορθίου με σκοπό την τοποθέτηση ανεμογεννητριών και είναι πιθανό να επιβαρύνουν σήμερα τον Δήμο μας με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μένουν ασχολίαστες από εσάς;;

Γιατί κ. Γ Καπάκη;;

Οι πολίτες της Άνδρου θα περιμένουν μια απάντηση………

       

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet