ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Ενημερωτικές συναντήσεις για την διαχείριση απορριμμάτων

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών ολοκληρώθηκαν οι δυο πρώτες ενημερωτικές συναντήσεις που οργάνωσε ο Δήμος Άνδρου για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί.

-Ήταν η πρώτη φορά που διεξήχθη γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος μεταξύ της δημοτικής αρχής και των πολιτών της Άνδρου, για το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί εδώ και δεκαετίες και το οποίο καμία προηγούμενη δημοτική αρχή δεν τόλμησε όχι να επιλύσει, αλλά ούτε καν να συζητήσει.

-Η υφιστάμενη μελέτη, μετά την έγκρισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Μαρτίου, στάλθηκε ΑΜΕΣΩΣ στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Δυστυχώς, ακόμη δεν έχει έρθει η απάντηση. Όπως δεν έχει εγκριθεί ακόμη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη αποκατάστασης του παλιού ΧΑΔΑ, παρότι έχει υποβληθεί από τον Δήμο πριν τέσσερις μήνες!

-Για μια ακόμη φορά τονίζουμε (επειδή κάποιοι το ξεχνούν...) ότι η παρούσα δημοτική αρχή έχει τη βούληση να λύσει το θέμα, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. Συνεπώς αν απορριφθεί, για οποιονδήποτε λόγο, η 1η θέση στη βαθμολογία η μελέτη θα προχωρήσει για τη 2η, για την 3η κ.ο.κ. Αυτό είναι ξεκάθαρο κι ας το αποσιωπούν σκόπιμα κάποιοι.

-Στις ενημερωτικές συναντήσεις προβλήθηκε υλικό από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στη Σύρο κι έγινε εκτενέστατη αναφορά από υπεύθυνους του Δήμου Σύρου στο πώς λειτουργεί ένας ΧΥΤΑ.

-Στις ίδιες συναντήσεις παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης, στο πλαίσιο ενός σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο ο Δήμος έχει εκπονήσει. Τόσο η ανακύκλωση όσο και η κομποστοποίηση είναι θέματα πρώτης προτεραιότητας για το Δήμο και το ίδιο θα πρέπει να είναι για τους κατοίκους, τους φορείς, τα ΜΜΕ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ Ι. ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ Επισκέπτη "Ας προσέχαμε ποιους ψηφίζαμε", συμφωνούμε για τις ατυχείς παρελθοντικές επιλογές των ψηφοφόρων.
Οι Ψηφοφόροι έχουν κάθε δικαίωμα να δοκιμάσουν και να κρίνουν διαφορετικές επιλογές.
Ο κύριος Σουσούδης έχει όλους αυτούς τους "κυρίους" που αναφέρατε ως συμβούλους του στην ομάδα του.
Οπότε και γνώση έχει αλλά και ευθύνη έχει.
Όπως είναι αναμφισβήτητα υπεύθυνος για όλες τις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει για την χωροθέτηση ΧΥΤΥ.
Η επιμονή του σε μια λύση που και χρονοβόρα είναι αλλά και ανέφικτη, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι
οι Συμβουλοί του έχουν "αποτελεσματική επιρροή" στη διοίκηση προκειμένου να προστατέψουν τα συμφέροντά τους.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΤΟ ΚΑΝΟΚΑΙΡΙ !!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

This comment was minimized by the moderator on the site

Γόνιμος μεν ο διάλογος για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Άνδρο αλλά, ο ΧΥΤΥ του νησιού φαίνεται πως θα αργήσει πάρα πολύ. Ισως και χρόνια !
Χάθηκαν πολλές δεκαετίες απραξίας !!
ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ. Ας προσέχαμε
Δίκαιο έχει ο κ. Σουσούδης .

This comment was minimized by the moderator on the site

Δημαρχε προχωρα γεμισε τους δρομους μας σκουπιδια μπορεις....

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα...αυτός δεν πρόκειται να ακούσει ποτέ!!! Αφού λοιπόν ο δήμαρχος της Άνδρου κάνει πως δεν καταλαβαίνει και συνεχίζει να επιχειρεί να μας αποπροσανατολίσει, απευθυνόμενοι στους πολίτες του νησιού θα θέλαμε να πούμε τα παρακάτω:

1) Η ¨υφιστάμενη¨μελέτη δεν υφίσταται αφού ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ από τον μελετητή στην
Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, παρότι είχε δεσμευτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Μαρτίου ότι αυτό θα γινόταν μέχρι το τέλος Μαρτίου.
2) H ¨υφιστάμενη¨ μελέτη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΚΟΜΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου αφού δεν έχει ακόμα υποβληθεί από τον μελετητή στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου
3) Η ¨υφιστάμενη¨ μελέτη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΑΚΟΜΑ στις αρμόδιες υπηρεσίες από το Δήμο
Άνδρου, εφόσον δεν έχει ακόμα υποβληθεί από τον μελετητή στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν όλοι οι πολίτες που ήταν παρόντες στη συνάντηση στο Μπατσί και σίγουρα οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος της Άνδρου. Στη συνέχεια, αυτά έγιναν γνωστά σε ολόκληρο το νησί!!!
Είναι λοιπόν δυνατόν να αναγράφονται στο Δελτίο Τύπου του Δήμου τέτοιες ανακρίβειες, τουλάχιστον μετά τις δύο πρώτες συναντήσεις με τους πολίτες του νησιού::: Ποια είναι άραγε η σκοπιμότητά τους::: Υποτιμούν τόσο πολύ τη νοημοσύνη του κόσμου;;; Εάν υπάρχει και η παραμικρή ανακρίβεια στις επισημάνσεις μας, μπορούν να μας διαψεύσουν με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι με αοριστολογίες...
Όσο για την ανακύκλωση, όσοι από εμάς θα είμαστε παρόντες στις επόμενες συναντήσεις στην Άνδρο και στην Αθήνα ας τους ρωτήσουμε εάν γίνεται αυτή τη στιγμή ανακύκλωση στο νησί...και επειδή ξέρουμε όλοι πως δεν γίνεται, ας μας απαντήσουν πως είναι δυνατόν να ξοδεύονται μεγάλα χρηματικά (της τάξεως των 20.000 ευρώ για πέντε συναντήσεις) και να μη γίνεται ανακύκλωση στην πράξη...