ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δήλωση Δημάρχου για την χωροθέτηση ΧΥΤΥ

Ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θ.Σουσούδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ζήτημα της χωροθέτησης του ΧΥΤΥ και της μόνιμης, οριστικής και βιώσιμης λύσης στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δεν πρέπει να διχάσει την τοπική κοινωνία.

Αντιλαμβάνομαι, σέβομαι και κατανοώ τη διαφορετική προσέγγιση που έχουν για το θέμα αυτό, στελέχη της παράταξης μας.

Η δημοτική παράταξη «Νέοι Ορίζοντες» είναι μια ανοιχτή και δημοκρατική παράταξη. Αποτελείται από ικανούς, καταξιωμένους και δημιουργικούς ανθρώπους, τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα.

Ξεκινήσαμε όλοι μαζί μια προσπάθεια, μαζί θα την συνεχίσουμε. Μας ενώνουν πολλά περισσότερα και κυρίως η εντολή που πήραμε από τους πολίτες της Άνδρου, τον Μάιο του 2014, για να αλλάξουμε το νησί.

Δεν έγινα Δήμαρχος για να κρύβω τα προβλήματα κάτω από το χαλί, για να μετράω με μια μεζούρα το πολιτικό κόστος. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός.

Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας, πρέπει να λυθεί. Είναι υπόθεση όλων μας, απαιτεί ορθολογισμό, συναίνεση και υψηλή αίσθηση ευθύνης.

Η κατασκευή και η λειτουργία  ΧΥΤΥ θα διέπεται από αυστηρές περιβαλλοντικές προϋποθέσεις, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ενώ θα υπάρξουν και ευρεία αντισταθμιστικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.

Η δρομολόγηση της κατασκευής  ΧΥΤΥ, θα δώσει τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να υλοποιήσει με ταχύτερους ρυθμούς το πρόγραμμα της. Να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών, να ενισχύσει την εικόνα της Άνδρου ως τουριστικού προορισμού και να υλοποιήσει ένα νέο τεχνικό πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων στις τρεις δημοτικές ενότητες του νησιού.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εαν είναι έτσι όπως μας τα λέει ο Επισκέπτης ιδ, γιατί δεν έβαλαν τις μεμβράνες το 2009 στον Προφήτη Ηλία;
Και τότε η μελέτη έλεγε για στεγάνωση με μεμβράνες αλλά οι δημοτικοί σύμβουλοι σταμάτησαν το έργο.
Και τότε υπήρχε βιασύνη λόγω Στε,χρηματοδότησης κλπ και ρωτήστε για αυτό τους τότε δημάρχους.
Αρκετοί από τους τότε συμβούλους, είναι και τώρα σύμβουλοι.Για όσους δεν θυμούνται,θα τους πω ότι οι απόψεις τους καταγράφονται σε Πρακτικό και είναι απολύτως επίκαιρες, σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) 
Δεν είναι μια νέου τύπου χωματερή όπως λανθασμένα έχουν στο μυαλό τους πολλοί άνθρωποι. Με τον όρο ΧΥΤΥ εννοούμε μια μέθοδο ελεγχόμενης και οργανωμένης διάθεσης των απορριμμάτων στο έδαφος, κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές.
Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι στο ΧΥΤΥ δεν αποθέτουμε όλα τα απορρίμματα. 
Πριν να φθάσουν τα απορρίμματα εκεί υπάρχει συστηματική ανακύκλωση στην οποία οδηγούνται, χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, λευκοσίδηρος, σίδηρος, ύφασμα, γυαλί, ξύλο και ότι άλλο υλικό μπορεί να ανακυκλωθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί. 
Αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας είναι να καταλήγουν στον ΧΥΤΥ πρακτικά μόνο υπολείμματα τροφών κατά κύριο λόγο. 
Συνέπεια η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του ΧΥΤΥ σε σχέση με έναν ΧΥΤΑ.
Ένας ΧΥΤΥ είναι και αυτός επιστρωμένος με κατάλληλο υλικό (μεμβράνη), που αποτρέπει τη διαρροή των υγρών που παράγουν τα απόβλητα όταν αποσυντίθενται, στα υπόγεια νερά και το έδαφος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν κατάλαβα καλά, ερασιτέχνης πολιτικός είναι στο τιμόνι του Δήμου;
Τα θέματα όμως είναι πολύ σοβαρά, και χρειάζονται έντιμους επαγγελματίες παίκτες, αλλά και επαγγελματία αρχηγό ομάδας.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΜΑΣ ΚΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ..ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ? ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΣΑΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ.ΑΝ ΚΑΙ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΚΕ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥς ΥΔΡΟΥΣΑΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ !
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΑΙΤΗΤΟ Ο ΚΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΤΑΖΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ...ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ ! !ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ,ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ, ΘΕΛΕΙ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ,ΘΕΛΕΙ ΜΑΧΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΚΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗς ΘΕΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ...ΟΛΕΣ ΜΠΑΖΟΥΝ ΝΕΡΑ ΚΙΑ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφου τοσο καλος τοσο θετικος τοσο τελειος ο χυτυ να μεινει εκει που ειναι τωρα στην σταυροπεδα στο κεντρο του νησιου και οπως λετε δεν ενοχλει τιποτα και κανενα και τα μεγαλα αντισταθμιστικα οφελη να τα παρουν τα γυρω χωρια.Η περιοχη της υδρουσσας περα οτι εκει που θελετε να γινει ειναι ολα τα νερα του Μπατσιου ειναι το πιο τουριστικο μερος του νησιου και πολυ πιο μακρια απο χωρα κορθι ο επαρχιακος Μπατσιου -Γαυριου το καλοκαιρι θα γινεται μπαχαλο με ολες τις σκουπιδιαρες του νησιου να περνανε απο εκει και γενικα δεν κανεις χυτυ στο πιο τουριστικο μερος του νησιου .Τα εκατομμυρια πολλα που καιγεστε να διασχειριστητε για το καλο του νησιου αλλα να ξερεται ετσι διωχνεται τον τουρισμο δεν τον σπρωχνεται για τα πιο μεσα χωρια οπως ετσι φανταζεστε.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι αυστηρές περιβαλλοντικές προϋποθέσεις δεν αρκούν Κε Δήμαρχε για ένα τέτοιο έργο.Και στην άμμο μπορείς να χτίσεις με αυστηρούς τεχνικούς όρους, αλλά το οικοδόμημα θα απειλείται πάντοτε με κατάρρευση.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ερώτηση προς απάντηση στον Κο Δήμαρχο
Θα παρακαλούσα να μου εξηγήσετε γιατί συσχετίζετε την δρομολόγηση του ΧΥΤΥ με τους "ταχύτερους ρυθμούς του προγράμματός σας" και το "νέο τεχνικό πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων στις τρεις δημοτικές ενότητες του νησιού"
Θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι στον ένα χρόνο που διοικείτε τον Δήμο, δεν είδαμε κανένα τεχνικό έργο στην περιοχή μας, και μακάρι να μας αποδείξετε ότι τα τεχνικά έργα του Δήμου προγραμματίζονται και υλοποιούνται ανταποδοτικά, ανάλογα με την συνεισφορά του κάθε οικισμού στο Δήμο.
Εαν μπορείτε παρακαλώ .λύστε μου και μια απορία.
Το κείμενό σας εάν δεν κάνω λάθος απευθύνεται στους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού σας. Γιατί βγάλατε Δελτίο Τύπου ;;;;; Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να επικοινωνήσετε μαζί τους ;;;;;
Θα εκδίδετε Δελτία Τύπου για όλα τα θέματα;;;;;
Αυτό πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον για την υπεύθυνη ενημέρωσή μας από εδώ και πέρα, και παρεπιπτώντως για την μελέτη χωροθέτησης του ΧΥΤΥ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από το site του Δήμου και θα παρακαλούσα να αναρτήσετε τον φάκελο.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία το ΕΝ ΑΝΔΡΩ και θα εκτιμούσα την απάντησή σας.