Επικίνδυνα παιχνίδια (από ερασιτέχνες) στην Άνδρο...

 Άρθρο-καταγγελία ειδικού συνεργάτη

Τις τελευταίες μέρες στην Άνδρο, παίζεται ένα επικίνδυνο μικρό-πολιτικό παιχνίδι, με παίκτες (δυστυχώς γι αυτούς), ερασιτέχνες στην ίντριγκα. Αυτό το παιχνίδι έχει απ όλα. Από εντυπωσιακές… κωλοτουμπες, μέχρι γραφικούς επιχειρηματικούς εκβιασμούς.

Μόνο ένα πράγμα δεν έχει. Σοβαρότητα…

Θαμμένες για χρόνια φιλοδοξίες στο υποσυνείδητο, βγήκαν άγαρμπα στην επιφάνεια. Τοπικιστικοί, κομπλεξισμοι, ξεθάφτηκαν άγρια, σκόρπιες ρηχές κουβέντες, πάνε να γίνουν «συμμαχίες», άγνωστοι μέχρι χθες «παράγοντες», που δεν τους ξέρει κανείς μετά τον Κάβο Ντόρο, χωρίς να έχουν την παραμικρή δύναμη και επιρροή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, νοιώθουν ξαφνικά «ρυθμιστές», δίχως γνώσεις, πολιτική σκέψη και πείρα.

Οι στιγμές για το νησί είναι κρίσιμες. Πρόκειται να ληφθεί μια σημαντική απόφαση που θα σημαδέψει καθοριστικά το μέλλον του.

Κάποιοι βάζουν πάνω από το συμφέρον του τόπου, το προσωπικό τους συμφέρον (που μετριέται σε λίγα κουκιά) και μετατρέπονται σε χαμαιλέοντες.

Πέρυσι οι ίδιοι άνθρωποι, υποστήριζαν ότι έχουν έτοιμες λύσεις για όλα τα προβλήματα του τόπου. Εμφανίζονταν ενωμένοι και έτοιμοι ,να δουλέψουν σκληρά για την ευημερία της Άνδρου. Σήμερα διχάστηκαν και δίχασαν το νησί.

Η πορεία τους σημαδεύτηκε από λάθη, ολιγωρίες έλλειψη θάρρους, ανυπαρξία προγραμματισμού και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Όλα αυτά γύρισαν εις βάρος τους και τώρα τα πληρώνουν. Κορόιδεψαν με άλλα λόγια αυτούς που τους τίμησαν και πρέπει να πληρώσουν.

Όλοι εμείς που μένουμε μονιμα «πάνω στον βράχο» ,γνωρίζουμε και πρόσωπα και πράγματα. Και επειδή τα γνωρίζουμε ανησυχούμε. Ουσιαστικά μετά το καλοκαίρι δεν κινείται τίποτα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα (τα σκουπίδια), αντί να λυθεί με ομόνοια, ομοψυχία και σύνεση, έστρεψε τους Ανδριωτες τον έναν εναντίον του άλλου. Εκείνοι που «είχαν τις λύσεις», δημιούργησαν νέα προβλήματα και τώρα… παίζουν παιχνίδια.

Η υπομονή ωστόσο εχει όρια και κάποτε στερεύει.

Η Άνδρος δεν είναι ούτε «αρένα» προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε εργαστήριο πειραματικής ανάλυσης, ανθρώπινων αδυναμιών και επιδιώξεων.

Είναι ένα νησί που θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια και να πάει μπροστά.

Με τέτοιες συμπεριφορές επιπέδου «παιδικής χαράς», με ταγούς πολύ κατώτερους των περιστάσεων, που αναβάλουν την ημερομηνία συζήτησης και λήψης απόφασης, με ανύπαρκτη πολιτική ωριμότητα και παντελή έλλειψη ευθύνης στα δύσκολα, το μέλλον του διαγράφεται ζοφερό.

Εδώ και τώρα χρειάζεται σοβαρότητα.

Πρόβλημα άλυτο δεν υπάρχει, αρκεί η όποια απόφαση, να στηρίζεται σε δίκαια και τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Και οι άνθρωποι κρίνονται - και μένουν θετικά η αρνητικά στην Ιστορία - όχι από τα λόγια που λένε, αλλά από τις πράξεις που κάνουν…

Όσοι δεν το καταλαβαίνουν ας κάνουν στην άκρη, για το καλό του νησιού. Τα παιχνίδια ισορροπιών, εξουσίας και πολιτικών φιλοδοξιών αποκαλύφθηκαν και είναι πλέον ορατά στον καθένα.

Η μόνη σωτηρία και  δικαίωση για όσους αναγνωρίζουν τον εαυτό τους διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, είναι να δώσουν γρήγορες και δίκαιες λύσεις στα προβλήματα της Άνδρου ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καποιος μου ειπε οταν ρωτησα ''γιατι δεν γινεται ο χυτυ στο στενο , που δεν ενοχλει κανεναν και δεν υπαρχουν υπογεια υδατα??? '' Δεν μπορει να γινει στο στενο γιατι ειναι natura και θα ενοχλησει τους μαυροπετριτες, τις μπλε κατσαριδες και τους πρασινους σκορπιους.......ηταν η απαντηση.'' Τα νταμαρια που μεσα στην τελευταια 3 ετια πηραν αδεια σε περιοχες natura τοσο του στενου και αλλο τοσο στην περιοχη βορρη ,δεν ενοχλουν τα πουλια και ολα τα υπολοιπα ειδη????? Σεβομαι απολυτα την προστασια το ειδων απο το προγραμμα life αλλα ο χυτυ τελει προδιαγραφες που δεν ενοχλουν τα πουλια . Αναρωτιεστε αν τα νταμαρια με την τοση σκονη και θορυβο ενοχλουν τα πουλια???? Γιατι στα νταμαρια δωθηκε αδεια .??? Γιατι ο δημος υπογραψε???.. Την περιοδο Γ.Γλυνου αλλα και η σημερινη παραταξη.
Θα συμφωνησω με εναν σχολιαστη οτι το προγραμμα life ειναι πιο σημαντικο απο την ζωη και την υγεια των κατοικων του νησιου. Και τα οποια συμφεροντα επισης......................

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΙΩΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΧΥΤΥ, ΑΛΛΑ ΚΕΝΕΝΑΣ ΑΝΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΧΥΤΥ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ 9.500 ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟ 2009; ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΟΤΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ;
ΤΩΡΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΓΑΡΓΑΡΑ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν υπάρχουν 1500-2000 πιθανόν Υδρουσαίοι που αντιτίθενται στην χωροθέτηση του ΧΥΤΥ με πρώτη επιλογή την Πλούσκα, θα πρεπει να μην ξεχνάμε τους υπόλοιπους 8000 κατοίκους του νησιού που απαιτούν άμεση χωροθέτηση.Το προβλημα των απορριμματων ειναι τεράστιο και απαιτούν να λυθεί άμεσα. Αν ειναι καταλληλος ο χώρος θα μας το πουν οι υπηρεσίες . ουτε ο Θωμας(που ξαφνικά παει να σωσει την προβιά του) ουτε οι υπολοιποι Υδρουσαιοι συμβουλοι(που πανε να βγαλουν την ουρα τους απέξω) ούτε το ενανδρω ουτε κανενας απλος πολιτης.μονο οι Υπηρεσιες.
Θα ηθελα να αναλογηστείτε λοιπον την οργή που θα προκαλέσει στους υπολοιπους 8000κατοικους συν τους επισκεπτες που ερχονται το καλοκαιρι και θελουν να βλεπουν ενα νησι καθαρο, η αποφαση του Δημ.Συμβουλιου για απορριψη της μελέτης. Τοσα χρονια περιμεναν και πληρωναν μελετες για να ερθουν 7 'πολιτικοι' να τα καταρευσουν όλα και να ξεκινησουμε απ την αρχη. Και σε τρια χρονια να ερθουν παλι αλλοι 7 πολιτικοι να κανουν το ιδιο... Ημαρτον!!!! Θα πρεπει λοιπον ολοι εσεις να σκευτειτε την οργη του λαου που τωρα 'κοιμαται' και απλα παρακολουθει...!!! Θα ειναι μεγαλη, με ότι αυτο συνεπαγεται..

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε ΧΔΑ με εκπλήττει το σχόλιο σας γιατί δεν είχα σκεφτεί αυτή την πτυχή του site. Σας ευχαριστώ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κ. Μπασαντή, παραδέχομαι ότι με το site σου κατάφερες και ανέδειξες την πραγματικότητα, το πραγματικό ποιόν του σύγχρονου Ανδριώτη. Ανεξάρτητα αν είναι Βόρειος ή Νότιος, μόνιμος ή μη μόνιμος, εκ καταγωγής ή μέτοικος ή παραθεριστής.
Κοινός παρονομαστής: η αδιαφορία. Δεν είναι μόνον αυτοί που γράφουν τα σχόλια, οι ίδιοι και οι ίδιοι δηλαδή.
Οι υπόλοιποι λείπουν.
Μα την αλήθεια ξέρετε πόσοι αδιαφορούν παντελώς για το αν θα γίνει ΧΥΤΥ και πού;
Νομίζετε ότι τους ενδιαφέρουν θέματα όπως η επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν, η τουριστική ανάπτυξη, η ποιότητα των υπηρεσιών μας, η ανάπτυξη της γεωργοκτηνοτροφικής μας παραγωγής,
η προστασία από τις φωτιές και τις πλημμύρες;
Εγώ παρατηρώ ότι - για ανεξήγητους λόγους - αδιαφορούν παντελώς.
Κανονικά θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη χαμός μπροστά στην προοπτική να μη λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών. Θα έπρεπε όλοι να έχουν βγεί στο μεϊντάνι , ανεξάρτητα ποια γνώμη έχουν.
Να θυμήσω κάτι. Η Χώρα είχε φτιάξει Βιολογικό , έτοιμο κατά 90 % όπως μου έχουν πει αυτοί που ξέρουν. Κάνουν λοιπόν προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κάποιοι, το σοφό ΣτΕ βγάζει την απόφαση ότι ο Βιολογικός βλάπτει το περιβάλλον !!!
Οι Χωραΐτες μετά από αυτό, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Πέρα βρέχει . Τι είχαμε, τι χάσαμε.
Ποτέ δεν άκουσα "κρίμα που δεν αποκτήσαμε τότε τον μισοέτοιμο Βιολογικό"
Συνεχίστε να αδιαφορείτε λοιπόν Ανδριώτες και το νησί σας θα πορεύεται πάντα με την εξ ουρανού βοήθεια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αλήθεια κε ΜΠΑΣΑΝΤΉ ο λαλίστατος κος Θεολόγου και οι σύμβουλοι του, που είναι άραγε κρυμμένοι για την Πλούσκα. Μήπως μπορούν να πάρουν θέση οι Σύμβουλοι της Υδρούσσασ ,Αθηνά Κοζανίτη και Φρατζέσκος Αθανασίου ?...το κρυφτούλι και οι λάθος επιλογές του Γλυνού για την Πλούσκα θα τους κηνυγάνε μέχρις ότου δημόσια και στο δημοτικό συμβούλιο καταψηφίσουν την πρόοταση αυτή,γιατί φαντάζεστε μετά αν μπορούν να κυκλοφορούν αναμεσα μας.Τώρα δεν έχουν τον Γλυνό να φοβούνται,είναι μόνοι τους στον αέρα απο πλευράς συγκρότησης και λειτουργίας της δημοτικής τους ομάδας,τουλάχιστον ας κρατήσουν μία στάση που θα τιμά τον τόπο και τους ψηφοφόρους απο τους οποίους εκλέχτηκαν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό ''εν ανδρω'' .Η πρόταση της κυρίας για σχηματισμό '' ενιαίου συνδυασμού'' και απο τις τρείς παρατάξεις με την ταυτόχρονη παραίτηση όλων όσων μας κορόιδεψαν προεκλογικά και με πρώτο τον Κυριάκο Θωμά, θα σώσει την παρτίδα για τον ΧΥΤΥ. Η κωλοτούμπα του πλέον, κάτω απο το βάρος των καταιγιστικών εξελίξεων για το θέμα της Πλούσκας, επιβάλλει να μας διοικούνε απο εδώ και πέρα και μέχρι τις επόμενες εκλογές, άνθρωποι ειλικρινείς και ευθύς στον λόγο τους και όχι να παίζουν τα όποια πολιτικά τους παιχνίδια σε βάρος μας (όπως ορθά, αναφέρει σήμερα ο '' ειδικός συνεργάτης '' σας.Η μάχη του ΧΥΤΥ και όχι μόνον για το νησί μας, επιβάλλει μιά τέτοια κίνηση, απο όλους, με προεξάχοντα τον Κυριάκο Θωμά, αλλά ακόμα και αυτόν τον Θεοδόση, που προεκλογικά έλεγε πράγματα ανέφικτα και τελικά τώρα βουλιάζει στις ανακολουθίες του.Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, είναι πάνω απ' όλα Ανδριώτης και με βάση, αυτό που λέει και ο λαός...πρίν γίνει ρόμπα απο τους Συμβούλους του, ας προχωρήσει γενναία και θα του το πιστώσει ο Ανδριώτικος λαός, ότι δεν έκανε πίσω μπροστά στο κοινό όφελος όλων μας.Η επόμενη Κυριακή του δημοτικού συμβουλίου,πρέπει να είναι η αρχή της ενότητας όλων των Ανδριωτών,μέσα απο μία ενιάια νέα δημοτική αρχή και όχι, η ακόμη βαθύτερη διάσπαση μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΜΑΣ ΚΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ..ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ? ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ.ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥς 3 ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΑΙΤΗΤΟ Ο ΚΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΤΑΖΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ...ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ ! !ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ,ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ, ΘΕΛΕΙ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ,ΘΕΛΕΙ ΜΑΧΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΚΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗς ΘΕΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ...ΟΛΕΣ ΜΠΑΖΟΥΝ ΝΕΡΑ ΚΙΑ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.

This comment was minimized by the moderator on the site

...ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ...ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ..ΑΥΤΟΣ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΔΙΧΩς ΟΝΟΜΑ ??..ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΖΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ! ! ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΓΩΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΖΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΣ ..ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΑΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΧΥΤΥ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΙ 3 ΔΗΜΑΡΧΟΙ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΩΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΣΤΡΟΦΗ 360 ΜΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑ ! ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ...ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ...ΤΑ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΣ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΠΟ ΤΟ ΚΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ! !ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ,ΚΕΝΤΡΟΒΑΡΗ,ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΛΟΓΙΑ,ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ,ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ,ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ανώνυμος,
Γράφω ανώνυμα επειδή δεν θέλω να διωχθώ για να προστατέψω το μαγαζί μου, τη δουλειά του γιου μου και της αδελφής μου. Εάν δεν μπορείτε να σεβαστείτε το φόβο μου, δεν πειράζει πετάξτε στον κάλαθο απορριμμάτων το μήνυμά μου.
Μην κατηγορείτε τους ετεροδημότες! Δεν καταφέρατε να διχάσετε το νησί με βάση τη γεωγραφία και τώρα προσπαθείτε να διχάσετε με βάση των εκλογικών τους δικαιωμάτων δηλαδή τους "Ντόπιους" από τους ετεροδημότες...Καλή προσπάθεια, αλλά...
Κάποιοι από εσάς που μένετε "Μόνιμα" στο βράχο και γνωρίζετε πολύ καλά τα πράγματα, γνωρίζετε και για τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται και είναι λογικό να είστε πολύ καλύτεροι "παίχτες" από αυτούς που δεν ζουν "Μόνιμα" στο βραχάκι (ευτυχώς είσαστε μειοψηφία) και φυσικά είδαμε την προκοπή σας όλα αυτά τα χρόνια...
Κάποιοι από εσάς που μένετε "Μόνιμα" στο βραχάκι, δεν πληρώνετε νερά γιατί κάποιοι "παίχτες" σας τα χαρίζουνε, ενώ οι ετεροδημότες πληρώνουν τα ΠΑΝΤΑ. Οι ετεροδημότες στηρίζουν την τοπική οικονομία. Έρχονται στα μαγαζιά σας και τοποθετούν τον οβολό τους.
Δεν χρειάζεται να αναφερθώ και σε άλλα σκάνδαλα διότι τα έχετε ήδη δημοσιεύσει εσείς τις τελευταίες εβδομάδες. Τα φαγοπότια, κ.λπ.
Λοιπόν, θα σας συμβούλευα να αφήσετε αυτή τη ΝΕΑ τακτική διχασμού μεταξύ Ντόπιων και Ετεροδημοτών. Δεν θα πετύχει.
Αντίθετα όμως, οι ετεροδημότες έχουν μικρότερη φοβία από εμάς διότι δεν μπορούν να διωχθούν και εκφράζουν αυτά που θέλουμε εμείς οι "Ντόπιοι" να πούμε και δεν μπορούμε.
ΟΙ ετεροδημότες μπορούν να προσφέρουν μεγάλη βοήθεια στο νησί και εάν τους αποξενώσετε και τους αποτρέψετε από το να ασχολούνται για την πρόοδο του νησιού, είναι εύλογο να φανταστεί κανείς ότι η απομόνωση των "Ντόπιων" από τους ετεροδημότες, μόνο κακά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Σε μια Δημοκρατία, θέλουμε να ακούγονται όλες οι φωνές. Φαντάζομαι αυτό είναι κατανοητό. Έτσι δεν είναι;

Περισσότερα